Άρης: Ο Φραν Βέλεθ… όπλο της επίθεσης

Άρης: Ο Φραν Βέλεθ… όπλο της επίθεσης

Με επιδόσεις που παραπέμπουν σε επιθετικό, ο Φραν Βέλεθ επανήρθε από τον τραυματισμό του και βοηθάει τον Άρη όχι μόνο στην άμυνα, αλλά και στο σκοράρισμα.

Ο Φραν Βέλεθ εντάχτηκε στον Άρη τον Ιούλιο του 2018, υπογράφοντας συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Ερχόμενος από την πολωνική Βίσλα Κρακοβίας, ο Ισπανός στόπερ όχι μόνο προσαρμόστηκε αμέσως στη Θεσσαλονίκη, αλλά εξελίχτηκε γρήγορα στον στυλοβάτη της αμυντικής γραμμής.

Στην πρώτη σεζόν του στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Βέλεθ κατέγραψε 25 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με 1.851′ και απολογισμό 1 γκολ και 1 ασίστ.

Σε ανάλογο μοτίβο, ο 28χρονος αμυντικός άρχισε ως βασικός και ως αρχηγός στα καλοκαιρινά προκριματικά του Europa League, όμως στην τρίτη εμφάνιση του υπέστη θλάση, αγωνιζόμενος εναντίον της Μόλντε στη Νορβηγία.

Ο Βέλεθ έλειψε από τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Superleague λόγω της αποθεραπείας του και επανήρθε από την τρίτη και έπειτα. Ο Ισπανός επέστρεψε στην ενδεκάδα στο εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό και στο «come back» του ανέδειξε και άλλη μία πτυχή του εαυτού του: την επιθετικότητα του.

Με τον Παναθηναϊκό ο Βέλεθ σκόραρε ένα γκολ και είχε τέσσερις τελικές προσπάθειες, όντας από τους πιο απειλητικούς του Άρη. Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης την επόμενη αγωνιστική ο Βέλεθ πήρε μέρος, αλλά η μορφή του ματς δεν του επέτρεψε να απειλήσει την εστία του ΠΑΟΚ, ενώ σκόραρε το δεύτερο γκολ του το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο παιχνίδι με τη Λάρισα.

Σε 3 συμμετοχές με 284′ στη Superleague 2019-2020, ο Βέλεθ έχει 2 γκολ σε 5 τελικές προσπάθειες, με μέσο όρο 1 γκολ ανά 2,5 τελικές. Μία επίδοση που τον αναδεικνύει στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας στην κατηγορία, πίσω μόνο από δύο στράικερ, τον Σβιντέρσκι του ΠΑΟΚ με 1,8 γκολ ανά τελικές και τον Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού μ 2,3 γκολ ανά τελικές.

Ο Βέλεθ ίσως δεν είναι ο κορυφαίος αμυντικός του πρωταθλήματος, αλλά σίγουρα είναι ένας αξιόπιστος παίκτης. Το καλοκαίρι του 2020 μένει ελεύθερος, ο Άρης προσπαθεί να τον κρατήσει αλλά οι πρώτες συζητήσεις δεν τελεσφόρησαν και ο Ισπανός από την 1η Ιανουαρίου έχει δικαίωμα να συζητήσει με άλλη ομάδα. Ήδη, η ΑΕΚ φέρεται να έχει εκφράσει ενδιαφέρον, ενώ τον προηγούμενο Μάρτιο ο 28χρονος στόπερ συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ