Το σκεπτικό πίσω από το ροτέισον του Μαρτίνς στο Βελιγράδι

Το σκεπτικό πίσω από το ροτέισον του Μαρτίνς στο Βελιγράδι

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να αφήσει εκτός τους Ομάρ, Βαλμπουενά, Γκιγέρμε και Ποντένσε, στην ήττα του Ολυμπιακού από τον Ερυθρό Αστέρα για το Champions League. Ποιοι ήταν οι λόγοι που ώθησαν στην επιλογή αυτή τον Πορτογάλο τεχνικό.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι με 3-1 για τη 2η αγωνιστική του Champions League. Ήττα που έφερε αρκετή συζήτηση τόσο για την απόδοση των ποδοσφαιριστών όσο και για την απόφαση του Μαρτίνς, να αφήσει εκτός 11άδας παίκτες βασικότατους στην εξαιρετική πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Ένας βασικός λόγος είναι ο… Άρης. Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, στο Κλεάνθης Βικελίδης κόντρα στους κιτρινόμαυρους την προσεχή Κυριακή (6/10 και ώρα 19:30).

Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν κρύψει πως πρώτος στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος για φέτος και στο πνεύμα αυτό κινήθηκε ο Μαρτίνς που επέλεξε να έχει φρέσκους τους Ομάρ Ελαμντελαουί, Ντανιέλ Ποντένσε, Γκιγέρμε και Ματιέ Βαλμπουενά.

Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί, γιατί ο Πορτογάλος δε έκανε το ροτέισον αυτό το περασμένο Σάββατο κόντρα στη Λαμία, εντός έδρας. Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός πως η επαρχιακή ομάδα ήταν αυτή που σόκαρε τον Ολυμπιακό πέρσι, αποκλείοντας τον μέσα στο Καραϊσκάκης από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στο ματς αυτό ο Πορτογάλος είχε επιλέξει να κάνει αρκετά ευρύ ροτέισον σε σημαντικούς παίκτες και το πλήρωσε. Έχοντας λοιπόν αυτό κατά νου, φέτος στάθηκε πιο προσεκτικός στο ματς με τους σκλήροτράχηλους Φθιώτες.

Υπάρχει ωστόσο και μια δεύτερη ανάγνωση στην επιλογή του Μαρτίνς. Αυτή που αναφέρει πως θέλησε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό της ομάδας. Το να καθίσουν στον πάγκο τόσο σημαντικοί ποδοσφαιριστές ήταν ένα… καμπανάκι προς όλους πως η απόδοση και η συγκέντρωσή τους θα πρέπει να είναι η ίδιο είτε κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, είτε κόντρα στη Λαμία.

Επιλογή που κόστισε στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά, αλλά δεν αποκλείεται ωστόσο σε βάθος χρόνου και κάνοντας ταμείο, να την ωφελήσει όπως έχει στο μυαλό του ο Μαρτίνς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ