Το δίλημμα του Μαρτίνς, ο Γκερέρο, ο Ελ Αραμπί, το βίντεο που είχε «μόνο Αρη» και η σφήνα του Σουντανί

Το δίλημμα του Μαρτίνς, ο Γκερέρο, ο Ελ Αραμπί, το βίντεο που είχε «μόνο Αρη» και η σφήνα του Σουντανί

To10.gr γράφει για τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τον Αρη. Οι 9 «σίγουροι», το δίλημμα των φορ, ο Σουντανί και το ιδιαίτερο βίντεο στο Ρέντη.

Η επιστροφή από το Βελιγράδι βρήκε τον Ολυμπιακό σε διαδικασία εσωτερικών διεργασιών. Με παίκτες και προπονητή να συζητούν στα αποδυτήρια και με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει ήδη στο μυαλό του την αναμέτρηση με τον Αρη. Ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας, που όμως έλαβε ακόμη μεγαλύτερη διάσταση η… αξία του, από το γεγονός ότι ο Μαρτίνς επέλεξε να αφήσει βασικούς παίκτες εκτός της 11άδας με τον Ερυθρό Αστέρα, για να είναι έτοιμοι και ξεκούραστοι κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι πρέπει να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ η επιστροφή των Ομάρ Ελαμπντελαουί, Γκιλιέρμε, Ματιέ Βαλμπουενά και Ντάνιελ Ποντένσε στην 11άδα της αναμέτρησης του Κλεάνθης Βικελίδης. Εκτός αυτού, πρέπει να θεωρείται βέβαιη και η παρουσία ακόμη έξι ποδοσφαιριστών που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των επιλογών του Μαρτίνς στο φετινό ξεκίνημα της σεζόν: Σα, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Μασούρας.

Τι μένει; Η επίθεση. Εκεί όπου προκύπτει το μοναδικό δεδομένο δίλημμα του προπονητή του Ολυμπιακού, αναφορικά με την 11άδα του αγώνα με τον Αρη. Καθώς ο Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, «μάχονται» για μια θέση στο αρχικό σχήμα. Χωρίς ξεκάθαρο νικητή αυτή τη στιγμή, καθώς ο Μαρτίνς δεν έχει κατασταλάξει ακόμη. Με τον Ισπανό να του προσφέρει περισσότερη ενέργεια, τρεξίματα και… ανάσες στον Βαλμπουενά και συνολικά την ανασταλτική λειτουργία. Αλλά τον Μαροκινό να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και να δείχνει διαρκώς την πολύ καλή σχέση που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα.

Οσο για τη μοναδική επιπλέον αλλαγή στην 11άδα που μπορεί να προκύψει υπό προϋποθέσεις; Αυτή έχει συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο: Χιλάλ Σουντανί. Ο Αλγερινός εξτρέμ έδειξε και κόντρα στη Λαμία ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ότι θέλει διαρκώς να αποδεικνύει ότι ο προπονητής του έκανε λάθος που τον άφησε εκτός λίστας Champions League. Ο Μαρτίνς έχει στο μυαλό του τον Σουντανί, αλλά δεν το έχει αποφασίσει. Με τον Μασούρα να έχει προβάδισμα για το αρχικό σχήμα.

ΒΙΝΤΕΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Κλείνοντας, έχει σημασία να τονίσουμε κάτι που έχει ξεχωριστή σημασία. Ο Μαρτίνς δεν είπε το παραμικρό στην προπόνηση της Παρασκευής για ό,τι έγινε στο Βελιγράδι. Δεν έκανε την παραμικρή μνεία. Ούτε έδειξε την παραμικρή φάση σε βίντεο από το παιχνίδι με τον Αστέρα. Αντίθετα, ασχολήθηκε μόνο με τον Αρη. Πριν την έναρξη της προπόνησης παρουσίασε βίντεο με τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του Απόστολου Τερζή.

Επικεντρώθηκε κυρίως στον τρόπο που αναπτύσσονται από τα άκρα οι Κίτρινοι, αλλά και στις κινήσεις του Ιντέγε και ζήτησε από τος παίκτες του να κάνουν αυτό που ξέρουν. Για ακόμη μία φορά τους ζήτησε να πιέσουν από το πρώτο λεπτό, να έχουν καλή κυκλοφορία, να ανεβάζουν το πρέσινγκ έως την αντίπαλη άμυνα, με κοντά τις γραμμές και να μην σπαταλούν ευκαιρίες. Μάλιστα επανέλαβε ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει το παιχνίδι του και δεν θα αλλάξει τίποτε, ούτε θα προσαρμοστεί στους γηπεδούχους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ