Ολυμπιακός: Ο Τσιμίκας κρίνει την 11άδα με τον Αρη

Ολυμπιακός: Ο Τσιμίκας κρίνει την 11άδα με τον Αρη

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και η συμμετοχή του θα κρίνει το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού κόντρα στον Αρη. Αυτή την 11άδα σκέφτεται ο Μαρτίνς.

Κάθε παιχνίδι μετά από ευρωπαϊκή αναμέτρηση, κρύβει κινδύνους. Και ο Ολυμπιακός… έπαθε πριν από δύο εβδομάδες στο ΟΑΚΑ, μένοντας στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό και εμφανιζόμενος κάτω του μετρίου. Το απόγευμα της Κυριακής, στο Κλεάνθης Βικελίδης, καλείται να δείξει ότι έμαθε. Ότι το πάθημα κόντρα στους Πράσινους έγινε ένα καλό μάθημα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Και για τους ίδιους τους παίκτες, αλλά και για τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη. Οι Ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν όντας σε αποστολή νίκης. Και μόνο. Σε μία έδρα από την οποία ελάχιστοι από τους άμεσους ανταγωνιστές του θα περάσουν. Κόντρα σε μια ομάδα που καίγεται για βαθμούς, μετά το κακό ξεκίνημα στη χρονιά. Και στη μέση μιας τοξικής παραφιλολογίας, με συγκεκριμένη προέλευση και στόχο, που έχει καταστήσει άκρως τεταμένη την ατμόσφαιρα και έχει δημιουργήσει ειδικές συνθήκες στην αναμέτρηση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του, ωστόσο, δεν έχουν την πολυτέλεια να αφήσουν βαθμούς στο Κλεάνθης Βικελίδης. Θέλουν να νικήσουν. Θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Θέλουν να αποδείξουν ότι ο Ολυμπιακός ξεπερνάει εμφατικά, με καλό ποδόσφαιρο και μεγάλες νίκες τις κακές στιγμές του. Αυτός είναι ο διαχρονικός τρόπος (του) για να απαντάει στην αμφισβήτηση.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Βικελίδης με τους «βασικούς» του ποδοσφαιριστές ξεκούραστους, λόγω της απουσίας τους από το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Όπως είναι ήδη γνωστό, Ομάρ, Γκιλιέρμε, Βαλμπουενά και Ποντένσε θα είναι στο αρχικό σχήμα. Το οποίο ουσιαστικά έχει σχεδόν καθοριστεί. Και το μόνο που απομένει είναι να ξεκαθαριστεί τι μέλλει γενέσθαι με τον Κώστα Τσιμίκα.

Ο διεθνής αριστερός μπακ μπορεί να γλίτωσε το κάταγμα από το δολοφονικό τάκλιν του Μάριν στο Βελιγράδι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απολύτως καλά. Μετά το τέλος της προπόνησης της Παρασκευής, ο «Τσίμι» παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Οι οποίες δεν κρίνονται ανησυχητικές ούτε κάτι σημαντικό και για αυτόν τον λόγο άλλωστε συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του αγώνα. Αύριο θα δοκιμάσει και εάν είναι καλά, θα ξεκινήσει. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Λεονάρντο Κούτρης θα πάρει τη θέση του στην 11άδα. Καθώς ο Μαρτίνς δεν θέλει να πάρει το παραμικρό ρίσκο και θέλει όσοι αγωνιστούν να είναι στο 100%.

Με μόνη υποσημείωση τη θέση του αριστερού μπακ, λοιπόν, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μαρτίνς έχει καταλήξει και στα πρόσωπα και στο σχήμα που θα χρησιμοποιήσει. Κάτω από τα δοκάρια ο Σα θα κάνει τη 14η συνεχόμενη επίσημη φετινή συμμετοχή του. Στην άμυνα ο Ελαμπντελαουί θα επιστρέψει δεξιά, με τους Σεμέδο και Μεριά στο κέντρο. Το δίδυμο Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη επιστρέφει  στη μεσαία γραμμή, έχοντας μπροστά τους τον Βαλμπουενά. Στα δύο άκρα θα πάρουν θέση ο Ποντένσε με τον Μασούρα (σαφές προβάδισμα έναντι του Σουντανί). Ενώ στην επίθεση ο Ελ Αραμπί έχει πάρει κεφάλι έναντι του Γκερέρο, όπως σας ενημερώσαμε από χθες.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν η πρώτη εδώ και καιρό, στην οποία οι Ερυθρόλευκοι δεν έκαναν σχεδόν τίποτε! Το πρόσταγμα του Μαρτίνς ήταν ξεκάθαρο: Ζέσταμα, λίγες ασκήσεις με μπάλα και μετά διπλό. Και έτσι έγινε. Οι ομάδες χωρίστηκαν ανακατεμένα, έπαιξαν για σχεδόν 45 λεπτά δίτερμα, με τον Μαρτίνς να κάνει κάποιες μετρημένες παρεμβάσεις σε τακτικά θέματα και μετά τέλος. Με ξεκάθαρη την πρόθεση του Πορτογάλου να αποφορτίσει τους παίκτες του και να τους έχει πιο φρέσκους για το κυριακάτικο ματς. Οπου ο Ολυμπιακός θέλει μόνο τη νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ