ΠΑΟΚ και VAR νίκησαν 2-1 τον Αστέρα

ΠΑΟΚ και VAR νίκησαν 2-1 τον Αστέρα

Ο Μανούχος που «έκλεισε» τα μάτια σε μαρκαρίσματα των Βαρέλα και Μάτος σε Μπαράλες και Σουάρεθ στο 40', ο Μαρτίνεθ ο οποίος σκόραρε αυτογκόλ στο 47' και σε συνδυασμό με το γκολ του Σβιντέρσκι στο πρώτο ημίχρονο, επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να περάσει νικηφόρα από την Τρίπολη με 2-1 επί του Αστέρα.

Ο ΠΑΟΚ «καιγόταν» για τη νίκη μετά τις ισοπαλίες με τον Άρη και την ΑΕΚ και δεν υπήρχε περίπτωση να μην την πάρει στην Τρίπολη, όπου επικράτησε με 2-1 επί του Αστέρα… Ο Σβιντέρσκι εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών στο 33′ και άνοιξε το σκορ, ο Μαρτίνεθ με αυτογκόλ στο 47′ «έγραψε» το 0-2 και η μείωση του σκορ από τον Σουάρεθ στο 58′ δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα. Ενδιάμεσα, έβαλε το… χέρι του και ο διαιτητής Μανούχος, ο οποίο στο 40′ επέλεξε να αγνοήσει τα μαρκαρίσματα του Βαρέλα και του Μάτος στην περιοχή, στους Μπαράλες και Σουάρεθ αντίστοιχα. Ο ρέφερι μίλησε και με το VAR, αλλά δεν πήγε καν να δει τη φάση στην οθόνη και προτίμησε να συνεχίσει το παιχνίδι…

Αντιμετώπισε φοβικά το ματς ο Αστέρας

Ο Αστέρας μπήκε φοβικά στο παιχνίδι, παίζοντας με τρεις στόπερ οι οποίοι επιτηρούσαν τον Σβιντέρσκι και έμεινε χαμηλά στο γήπεδο, παραχωρώντας εύκολες κατοχές. Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ δεν είχε ρυθμό και προσπαθούσε να βρει φάσεις από μεμονωμένες ενέργειες των ποιοτικών μεσοεπιθετικών που διαθέτει. Είναι χαρακτηριστικό πως οι φάσεις ήταν μετρημένες, ενώ οι όμορφοι συνδυασμοί ακόμα λιγότεροι…

Στο 11′ ο Σβιντέρσκι αστόχησε από πλεονεκτική θέση στη μικρή περιοχή, στο 25′ ο Ριέρα πλάσαρε από πλάγια θέση και ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε στη γωνία του… Αυτές ήταν οι μόνες δύο φάσεις στο παιχνίδι, πριν ο Σβιντέρσκι σκοράρει στο 33′. Από εκτέλεση φάουλ του Μίσιτς, ο Πολωνός στράικερ κέρδισε τη μονομαχία από τον Σουάρεθ και στο τετ-α-τετ πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.

Στην επόμενη μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου, πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Μανούχος. Σε μία εκτέλεση κόρνερ του Αστέρα από αριστερά, ο Βαρέλα έριξε στο έδαφος τον Μπαράλες, ενώ την ίδια στιγμή ο Μάτος έσπρωξε φανερά τον Σουάρεθ. Ο διαιτητής Μανούχος ήταν στην κυριολεξία μπροστά στη φάση, είχε ξεκάθαρο οπτικό πεδίο και ζήτησε από τους παίκτες του Αστέρα να σηκωθούν. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μανούχος μίλησε και με το VAR, αλλά δεν άλλαξε κάτι…

Κράτησε με άνεση μετά το 2-1

Προτού προλάβει να αντιδράσει ο Αστέρας στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ έδειξε να «κλειδώνει» το διπλό. Ο Σβιντέρσκι λειτούργησε ως πίβοτ στη μεγάλη περιοχή, πάσαρε κάθετα στον Ελ Καντουρί, αυτός μπήκε από αριστερά στην περιοχή και γύρισε παράλληλα και προ του αφύλακτου Λημνιού, ο Μαρτίνεθ έστειλε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 0-2.

Ο Αστέρας αφυπνίστηκε, εκμεταλλεύτηκε ότι ο ΠΑΟΚ εφησύχασε και μείωσε  στο 58′. Ο Καπίγια εκτέλεσε το κόρνερ και στη μικρή περιοχή ο Σουάρεθ κέρδισε τον Μάτος στον αέρα και σκόραρε με κοντινή κεφαλιά. Όμως, αντί το γκολ να δώσει ώθηση στους γηπεδούχους, μάλλον τους άγχωσε. Με εξαίρεση ένα σουτ του Μαρτίνεζ στο 64′, ο Ζίβκοβιτς δεν είχε δύσκολο έργο και οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα.

Το αποκορύφωμα σημειώθηκε στις καθυστερήσεις, όταν οι γηπεδούχοι δεν έκαναν ούτε ένα γέμισμα προς την περιοχή του ΠΑΟΚ! Δύο σέντρες του Σίτο ήταν απελπιστικές, ενώ το πάσινγκ γκέιμ κοντά στην περιοχή του Παπαδόπουλου δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάτι απειλητικό προς την αντίπαλη περιοχή…

Αστέρας: Παπαδόπουλος, Βλάχος, Μαρτίνεζ, Ματρικάρντι (89′ Φερνάντεθ), Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο (77′ Χαουρέγκι), Καπίγια, Ριέρα (82′ Σίτο), Φερνάντεζ, Μπαράλες

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς, Αουγκούστο, Λημνιός, Ελ Καντουρί (77′ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (67′ Μαουρίσιο), Σβιντέρσκι (77′ Άκπομ)

Που κρίθηκε: Στην αδυναμία του Αστέρα να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ μετά το 2-1 και στην ικανότητα του ΠΑΟΚ να μην… πελαγώσει μετά τη μείωση του σκορ.

Το 10άρι: Ο Σβιντέρσκι σκόραρε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ κερδίζοντας την προσωπική μονομαχία, ενώ ήταν ο ουσιαστικός δημιουργός του δεύτερου τέρματος, διότι «πόσταρε» σαν μπασκετικός σέντερ.

Στον πάγκο: Ο Πασχαλάκης μένει στον πάγκο και αυτό αποδεικνύεται καλό για τον ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς εμπνέει σταθερότητα και έχει δώσει αυτοπεποίθηση και στους αμυντικούς του.

Γιατί κόουτς;: Ο προπονητής του Αστέρα Μπόρχα Χιμένεθ επέλεξε σχηματισμό με τρεις στόπερ, όταν ο ΠΑΟΚ είχε μόλις έναν επιθετικό. Ο Αστέρας έπαιξε φοβικά και επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να κερδίσει εύκολα μέτρα στο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ