Γκρέταρσον: «Ο Ίνγκασον μπορεί να γίνει ηγέτης στον ΠΑΟΚ»

Γκρέταρσον: «Ο Ίνγκασον μπορεί να γίνει ηγέτης στον ΠΑΟΚ»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Σβέριρ Ίνγκασον ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Άρναρ Γκρέταρσον, υποστηρίζοντας ότι ο στόπερ του ΠΑΟΚ μπορεί να αναδειχθεί ως ο νέος ηγέτης της αμυντικής γραμμής του «Δικέφαλου του Βορρά».

Σε ηγετική μορφή για τον ΠΑΟΚ μπορεί να αναδειχθεί ο Ίνγκασον, σύμφωνα με τον άλλοτε παίκτη και τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, Άρναρ Γκρέταρσον.

Μιλώντας στη «Metrosport», ο Ισλανδός αποθέωσε τον συμπατριώτη του, τονίζοντας πως από τη στιγμή που ο Φερνάντο Βαρέλα τραυματίστηκε, ο 26χρονος μπορεί να καλύψει επάξια το κενό του και να αποτελέσει τη νέα ηγετική μορφή στην άμυνα του «Δικέφαλου του Βορρά».

Παράλληλα, σκιαγράφησε το προφίλ του στόπερ του ΠΑΟΚ, ενώ ξεκαθάρισε πως χρειάζεται πίστωση χρόνου προκειμένου να καταφέρει να αποδείξει την αξία του και στο χορτάρι.

«Ο ΠΑΟΚ έχει μία πολύ καλή ομάδα, κατέκτησε το νταμπλ την περσινή σεζόν και διεκδικεί εκ νέου το Πρωτάθλημα. Έχει ένα ισχυρό γκρουπ παικτών και αυτό το γεγονός κάνει πιο δύσκολη την παρουσία ενός ακόμη παίκτη στην ενδεκάδα. Ομως, από την στιγμή που τραυματίστηκε ο Βαρέλα, ο Ινγκασον, μπορεί να γίνει ο ηγέτης της άμυνας του ΠΑΟΚ και να δέσει με τον Κρέσπο και τους υπόλοιπους παίκτες.

Είναι αρχηγός, τον έχω παρακολουθήσει σε αρκετά παιχνίδια της Εθνικής Ισλανδίας και είναι δυναμικός ο τρόπος παιχνιδιού του. Η αλήθεια πως όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ, είχε μπροστά του ένα ακλόνητο δίδυμο, τους Βαρέλα και Κρέσπο που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια μαζί στην ομάδα. Ηταν δύσκολο από την ημέρα που ήρθε, να διεκδικήσει απευθείας μία θέση στην ενδεκάδα» δήλωσε αρχικά για να προσθέσει:

«Τώρα είναι η ευκαιρία του. Ηρθε στον ΠΑΟΚ τον περασμένο Ιανουάριο, είναι σε μία νέα χώρα, χρειάστηκε να προσαρμοστεί και τώρα του δίνεται η ευκαιρία, εξαιτίας του τραυματισμού του Βαρέλα. Πιστέψτε τον, είναι αρχηγός και εφόσον κάνει τρία – τέσσερα καλά παιχνίδια, είμαι βέβαιος πως θα ασκήσει πίεση με την απόδοσή του, στον προπονητή του ΠΑΟΚ, για να τον διατηρήσει στο βασικό σχήμα. Να είναι μόνιμος στην ενδεκάδα».

Παράλληλα, δεν δίστασε να αναδείξει και τα επιθετικογενή στοιχεία του Ινγκασον: «Με την Εθνική Ισλανδίας έχει σκοράρει όπως και στην προηγούμενη ομάδα του, την Ροστόφ. Οταν προωθείται παίρνει καλές θέσεις στην αντίπαλη περιοχή και αυτό το γεγονός τον βοηθά, για να γίνει απειλητικός προς την αντίπαλη εστία.

Θα ήθελα ακόμη να προσθέσω πως ο Ινγκασον μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας. Επειδή όμως είναι δεξιοπόδαρος, προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα για την ομάδα του, να παίζει ως δεξιός στόπερ. Εκεί, μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Πρέπει όμως, ειδικά τώρα, να του δείξετε εμπιστοσύνη γιατί μπορεί να προσφέρει πολλά στην προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ».

Επίσης στάθηκε και στη δυναμική που έχει ο στόπερ του ΠΑΟΚ στις μονομαχίες: «Ο Ινγκασον είναι πολύ δυνατός στις μονομαχίες και αυτό είναι ένα μεγάλο προσόν για ένα κεντρικό αμυντικό. Πρέπει όμως να του δοθεί λίγος χρόνος από την στιγμή που θα μπει στην ενδεκάδα, για να δείξει την αξία του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ