Ρήτρα, μια… απαγορευμένη λέξη

Ρήτρα, μια… απαγορευμένη λέξη

Ο Νίκος Νταμπίζας δεν είχε ποτέ στη φιλοσοφία του τα συμβόλαια που μπορούν να «σπάσουν» με ένα συγκεκριμένο ποσό. Και σε κάθε του πρόταση δεν είχε μέσα τη λέξη «ρήτρα». Όπως σε αυτή του Χατηγιοβάνη, που αποτελεί το «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση.

Ο Νίκος Νταμπίζας έχει μια συγκεκριμένη πολιτική στις διαπραγματεύσεις που κάνει. Μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Δεν παρεκκλίνει ποτέ απ’ αυτή, όποιος κι αν βρίσκεται απέναντί του. Απ’ τον Μάρκους Μπεργκ, το μεγαλύτερο όνομα που ήρθε επί δικών του ημερών (στην πρώτη του θητεία) στον Παναθηναϊκό, έως τον Φάνη Μαυρομμάτη, ένα παιδί από τις ακαδημίες του συλλόγου που πέρσι έκανε τα πρώτα του βήματα στην πρώτη ομάδα.

Είτε συμφωνείς, είτε όχι με την πολιτική Νταμπίζα, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού προσπαθεί να κρατάει ισορροπίες που ωφελούν κυρίως τον σύλλογο. Θεμιτό. Αυτή είναι η δουλειά του άλλωστε. Να προστατεύει τα συμφέροντα του συλλόγου από τον οποίο πληρώνεται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής και των ισορροπιών που θέλει να κρατάει ο Νταμπίζας τα συμβόλαια στα παιδιά της ίδιας «ηλικιακής κατηγορίας». Μπουζούκης, Μαυρομμάτης, Χατζηγιοβάνης σε ένα γκρουπ, Αθανασακόπουλος, Σερπέζης, Σέχου, Βαγιαννίδης σε ένα άλλο γκρουπ κτλ.

Ίδιο «πρώτο» συμβόλαιο σε όλους, ίδιο «δεύτερο» συμβόλαιο σε όλους και σταδιακή «αναβάθμιση» κάθε φορά που θα καλούνται για να υπογράψουν το επόμενο. Τι δε βάζει σε κανένα συμβόλαιο ο Νταμπίζας; Ρήτρα. Πουθενά. Είναι εκτός της δικής του λογικής.

«Όποιος θέλει έναν ποδοσφαιριστή, μπορεί να έρθει να διαπραγματευτούμε. Όλοι έχουν την τιμή τους, αλλά αυτή δεν ορίζεται σε ένα χαρτί». Αυτή είναι η άποψη του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού. Αυτή είναι και η αιτία που κάθε κουβέντα με την πλευρά του Τάσου Χατζηγιοβάνη πέφτει στο κενό. Από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα. Όταν ο Νταμπίζας ακούει τη λέξη «ρήτρα» σταματά κάθε κουβέντα.

Η πλευρά του Χατζηγιοβάνη από την άλλη θέλει να εξασφαλίσει πως αν έρθει μια πρόταση της τάξης του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, ο Παναθηναϊκός δε θα μπορεί να πει «όχι». Θεωρούν πως είναι μια εξαιρετική τιμή για μεταγραφή του 23χρονου μεσοεπιθετικού. Και κάπου εκεί υπάρχει η διάσταση απόψεων στις συζητήσεις.

Αυτή που εμφανίστηκε και πρόσφατα, στη νέα προσέγγιση που έγινε. Ο ατζέντης του Χατζηγιοβάνη επιμένει στην ύπαρξη ρήτρας σε πιθανή νέα συμφωνία. Ο Νταμπίζας επιμένει πως δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε κουβέντα, αν δεν ξεπεραστεί το συγκεκριμένο εμπόδιο. Και το χάσμα όχι μόνο εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά μεγαλώνει.

Επιστρέφει στην αποστολή

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Δώνης ξεκαθάρισε δημόσια πως τον Χατζηγιοβάνη τον υπολογίζει κανονικά, όπως το είπε και στον ίδιο τον παίκτη. Ο τελευταίος, στην κουβέντα της περασμένης εβδομάδας, του ξεκαθάρισε πως θέλει να παίξει και δεν έχει τίποτα άλλο στο μυαλό του.

Δείγμα καλής θέλησης από τον παίκτη; Απόδειξη πως από πλευράς του το θέμα παραμένει ανοιχτό και δεν έχει… τελειώσει ακόμα από τον Παναθηναϊκό; Θα το δείξει ο χρόνος. Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως ο Χατζηγιοβάνης θα επιστρέψει στην αποστολή στο ματς με τον Ατρόμητο στις 20 Οκτωβρίου στο Περιστέρι. Και πιθανότατα να τον δούμε και στην ενδεκάδα.

Αν η παρουσία του σε συνεχόμενα παιχνίδια αποδειχτεί αρκετή για να ρίξουν και οι δύο πλευρές νερό στο κρασί τους, ίσως να έχουμε και αλλαγή δεδομένων. Αρκεί η λέξη «ρήτρα» να πάψει να αποτελεί πρόβλημα. Είτε για τη μία, είτε για την άλλη πλευρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ