Ο Ένινγκ και οι Γερμανοί προπονητές στον Άρη

Ο Ένινγκ και οι Γερμανοί προπονητές στον Άρη

Ο Μίκαελ Ένινγκ έρχεται στην Ελλάδα για να προπονήσει τον Άρη και έτσι θα γίνει ο πέμπτος Γερμανός τεχνικός που κάθεται στον πάγκο των «κιτρίνων».

Ο Μίκαελ Ένινγκ θα βρίσκεται στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Άρη αντικαθιστώντας τον Απόστολο Τερζή που ήταν υπηρεσιακός.

Οι «κίτρινοι» έχουν μια συμπάθεια ανά τα χρόνια όσον αφορά προπονητές που κατάγονται από την Γερμανία, καθώς πριν από τον Ένινγκ έχουν αναλάβει την ομάδα άλλοι τέσσερις.

Η αρχή έγινε με το πολύ μακρινό 1928 όταν και στον πάγκο βρέθηκε ο Τόμας Κέσλερ, ενώ τη δεκαετία του ’70 για λίγα παιχνίδια πέρασε και ο Καρλ Χάινζ Ρουλ.

Την δεκαετία του ’80, συγκεκριμένα τη σεζόν 1981-82 βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ίσως ο πιο γνωστός από όλους τους Γερμανούς που προπόνησαν τον Άρη.

Ο λόγος για τον Ντίτμαρ Κράμερ που καθοδήγησε τον σύλλογο σε 25 ματς έχοντας απολογισμό δέκα νίκες, εννέα ισοπαλίες και επτά ήττες.

Πέντε χρόνια μετά καταγράφηκε και ο τελευταίο Γερμανός. Την περίοδο 1986-87 ο Γκερντ Πρόκοπ κάθισε στην άκρη του πάγκου για 35 αγώνες με ρεκόρ 15 νίκες, ισάριθμες ήττες και πέντε ισοπαλίες.

Στην συγκεκριμένη λίστα θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και ο Μπερντ Κράους που γεννήθηκε στην Γερμανία αλλά είναι δηλωμένος ως Αυστριακός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ