Μακέντα: «Παίζω σε μια Ιστορική ομάδα, δεν συγκρίνονται η Ελλάδα με την Ιταλία»

Μακέντα: «Παίζω σε μια Ιστορική ομάδα, δεν συγκρίνονται η Ελλάδα με την Ιταλία»

Ο Φεντερίκο Μακέντα μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του για την καριέρα του, τον Παναθηναϊκό, αλλά και την Εθνική Ελλάδος σε σύγκριση με την αντίστοιχη της Ιταλίας.

Ο Φεντερόκ Μακέντα πριν από δύο χρόνια πήρε την απόφαση να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό. Μια απόφαση που σίγουρα δεν μετάνιωσε, αφού είδε την καριέρα του που είχε πάρει την κατιούσα να αναγεννάται και τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να ανεβαίνουν και πάλι σταδιακά.

Ο Ιταλός στράικερ που σε….. με το τριφύλλι, μίλησε στην ιταλική Corriere Della Serra και αναφέρθηκε στην απόφασή του να αγωνιστεί στην Ελλάδα και τους πράσινους, την πορεία της καριέρας του έως τώρα και δεν απέφυγε να συγκρίνει την Εθνική Ελλάδος με την Σκουάντρα Ατζούρα οι οποίες κοντράρονται σήμερα το βράδυ (21:45) στη Ρώμη για τα προκριματικά του Euro 2020.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μακέντα:

Για την εξέλιξη της καριέρας του μέχρι σήμερα: «Είναι σαν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ποδόσφαιρο μου έχει δώσει πάρα πολλά, με τρόπους που δεν περίμενα. Είμαι πολύ τυχερός. Νιώθω ότι μπορώ και πάλι να επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο. Χωρίς να ζητάω τη ρεβάνς, αλλά με την επιθυμία να το πιστέψω. Στα 20 σου χρειάζεσαι το μυαλό ενός τριαντάρη, γιατί μπαίνεις σε έναν κόσμο πολύ μεγαλύτερο από εσένα και υπάρχει ο κίνδυνος η μπάλα να γίνει κάτι δευτερεύον».

Για τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική: «Σκεφτείτε ότι δεν είχε πάει ποτέ στην Ελλάδα, ούτε καν για διακοπές. Είμαι πολύ καλά, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, παίζω σε μία ιστορική ομάδα, ακόμα και αν αυτή την εποχή δεν συμμετέχει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σύγκριση ανάμεσα στις δύο εθνικές ομάδες και φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι, όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σίγουρα σε φάση ανόδου από συλλογικής πλευράς. Τακτικά δεν είναι τόσο καλά προετοιμασμένοι, αλλά τα δίνουν όλα και σίγουρα τίποτα δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν πολύ «καυτά» παιχνίδια, με πανέμορφη ατμόσφαιρα. Για μένα είναι το σωστό μέρος, αλλά είμαι φιλόδοξος, έχω καταλάβει πολλά πράγματα για τον εαυτό μου, έγινα πατέρας. Για το μέλλον μου βλέπω ξανά σημαντικούς στόχους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ