Άρης: Ο καθρέφτης που παραμόρφωσε την πραγματικότητα

Άρης: Ο καθρέφτης που παραμόρφωσε την πραγματικότητα

Με στοιχειώδη ευστοχία των μεσοεπιθετικών του Άρη, οι Διαμαντόπουλος και Παντελίδης θα ήταν στις θέσεις τους και οι Χαριστέας και Ένινγκ δεν θα βρίσκονταν στον «Κλεάνθης Βικελίδης».

«Δοκάρι και μέσα, μάγκας. Δοκάρι και έξω, αποτυχημένος». Πρόκειται για ένα από τα διαχρονικά αξιώματα που ισχύουν στο ποδόσφαιρο και έχουν καθορίσει τη μοίρα ομάδων και ομάδων. Αμέτρητες επιτυχίες βασίστηκαν σε μία μικρή λεπτομέρεια και πάμπολλες αποτυχίες προήλθαν από μία άτυχη στιγμή. Ίσως αυτός στον οποίο φέτος έχει την πιο άμεση εφαρμογή ο άγραφος ποδοσφαιρικός κανόνας είναι ο Άρης…

Τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στο «Κλεάνθης Βικελίδης»; Ανακατατάξεις σε όλα τα επίπεδα. Η σεζόν 2019-2020 άρχισε με τον Ντίνο Διαμαντόπουλο αθλητικό διευθυντή και τον Σάββα Παντελίδη στην τεχνική ηγεσία. Αμφότεροι είχαν να επιδείξουν έργο από την προηγούμενη περίοδο και απολάμβαναν της εμπιστοσύνης του ιδιοκτήτη, Θόδωρου Καρυπίδη και των οπαδών.

Ύστερα από τέσσερις μήνες, στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχουν αλλάξει τα πάντα. Ο Ντίνος Διαμαντόπουλος παραιτήθηκε στις 20 Αυγούστου λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από τη Μόλντε, ενώ ο Σάββας Παντελίδης τον ακολούθησε την 1η Σεπτεμβρίου, μετά την ήττα από το Βόλο. Πλέον, ο Άγγελος Χαριστέας έχει το πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου και έχει φέρει στη Θεσσαλονίκη τον Γερμανό προπονητή, Μίκαελ Ένινγκ.

Την προηγούμενη Πέμπτη, ο Χαριστέας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι ο σχεδιασμός είναι λανθασμένος σε πολλά σημεία του. Φαινομενικά, τα αποτελέσματα του Άρη δικαιώνουν τον Χαριστέα. Όμως, όποιος έχει παρακολουθήσει τα παιχνίδια των «κιτρινόμαυρων» ξέρει πολύ καλά ότι όλα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά…

Η βαθμολογία του Άρη και ο αποκλεισμός από τη Μόλντε στα προκριματικά του Europa League είναι ένας «καθρέφτης» που παραμορφώνει την πραγματικότητα και αδικεί τον Άρη.

Για παράδειγμα, ο Άρης έχει «αυτοκτονήσει» δύο φορές στην έδρα του με τον ΟΦΗ και τη Λάρισα. Με τον ΟΦΗ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 χάνοντας ένα… κάρο ευκαιρίες για να νικήσει, ενώ με τη Λάρισα προηγήθηκε 2-0 και αντί να διευρύνει το σκορ, «κατάφερε να ηττηθεί 2-3… Ακόμα και στο 2-2 που απέσπασε ο Άρης από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αδικημένος, γιατί ισοφαρίστηκε στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων! Μέχρι και στην ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Βικελίδης», ο Άρης δέχτηκε τα δύο γκολ σε λίγα λεπτά και δεν αξιοποίησε τις δικές του φάσεις.

Όσο για την αποτυχία με τη Μόλντε, όλοι θυμούνται ότι ο Άρης ανέτρεψε το εις βάρος του 3-0 από τη Νορβηγία και έχασε ευκαιρίες για το σκορ πρόκρισης. Αντί για αυτό, μία άστοχη έξοδος του Κουέστα επέτρεψε στη Μόλντε να μειώσει και να προκριθεί.

Ο Άρης πληρώνει όσο κανένας άλλος τη φετινή σεζόν ότι η τύχη δεν είναι με το μέρος του στις λεπτομέρειες. Αν οι μεσοεπιθετικοί του σημάδευαν την εστία, θα είχε προκριθεί επί της Μόλντε, θα είχε νικήσει τον ΟΦΗ, τη Λάρισα, ίσως και τον Βόλο, θα είχε «σπάσει» το αήττητο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και η πραγματικότητα του θα ήταν διαφορετική. Ο Διαμαντόπουλος και ο Παντελίδης θα ήταν μάγκες και θριαμβευτές στις θέσεις τους, ο Χαριστέας θα διατηρούσε την ιδιότητα του παλαίμαχου και ο Ένινγκ θα παραθέριζε στη Γερμανία…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ