Παναθηναϊκός: Μεταγραφές, ο πρώτος έλεγχος

Παναθηναϊκός: Μεταγραφές, ο πρώτος έλεγχος

Τι έχουν δώσει έως τώρα στον Παναθηναϊκό οι 8 νεοφερμένοι ποδοσφαιριστές. Ποιος ξεχωρίζει, ποιες είναι οι μεγάλες απογοητεύσεις.

Με συμπληρωμένο σχεδόν το 1/4 του πρωταθλήματος, υπάρχει ένα ικανοποιητικό δείγμα γραφής για το τι έχουμε δει έως τώρα και τι περιμένουμε να δούμε από τις μεταγραφές των ομάδων. Στον Παναθηναϊκό η πρώτη αξιολόγηση δε βγάζει θετικό πρόσημο, αφού οι πράσινοι έχουν πάρει λίγα πράγματα από τους νεοφερμένους. To10.gr περνάει τις πράσινες μεταγραφές από τον πρώτο… έλεγχο.

Μπαρτ Σένκεφελντ

Με 288 λεπτά συμμετοχής έως τώρα και βασικός στα τρία τελευταία παιχνίδια, ο Ολλανδός στόπερ δείχνει ικανός να προσφέρει στον Δώνη κάτι που του έλειπε. Τη σιγουριά στα μετόπισθεν. Αποτελεί προσωπική επιλογή του Έλληνα προπονητή, έχει δείξει θετικό δείγμα γραφής έως τώρα και «κουμπώνει» με τον Πούγγουρα. Με την παρουσία του ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί από Ολυμπιακό, Πανιώνιο και Ξάνθη 2 γκολ και 11 τελικές προσπάθειες. Χωρίς αυτόν τις τρεις πρώτες αγωνιστικές είχε δεχτεί από Λαμία, ΟΦΗ και Άρη 8 γκολ και 29 τελικές προσπάθειες. Σίγουρα θετικό το πρόσημο για τον Ολλανδό έως τώρα.

Δημήτρης Κολοβός

Η μεγαλύτερη απογοήτευση έως τώρα από τις καλοκαιρινές μεταγραφές, από τη στιγμή που οι απαιτήσεις του Παναθηναϊκού απ’ αυτόν είναι μεγάλες. Ξεκίνησε τη σεζόν παίζοντας ως ακραίος, ο Δώνης τον χρησιμοποίησε και στον άξονα, μήπως βγάλει τον καλό του εαυτό, τον έχει βάλει μέχρι και σέντερ φορ, αλλά η προσφορά του είναι μηδενική. Μηδέν γκολ, μηδέν ασίστ, μόλις μία τελική προσπάθεια σε έξι ματς.

Γκίας Ζαχίντ

Eχει δείξει μέρος του ταλέντου του, όμως χρειάζεται ακόμα αρκετό χρόνο για να ηγηθεί της ομάδας. Με… 1,5 καλό παιχνίδι δεν μπορεί να του δώσει κάποιος τα εύσημα. Ενα γκολ έως τώρα, ένα ακόμα που λανθασμένα δε μέτρησε απέναντι στην Ξάνθη, αλλά μηδέν σε έναν τομέα που ήταν σημαντικός ως προς την απόκτησή του: σε αυτόν της τελικής πάσας. Εχει μέχρι τώρα τη… γκάφα της χρονιάς, με το γκολ – δώρο στον Φετφατζίδη.

Γιοάν Μολό

Αν δεν υπήρχε το πέναλτι που εκτέλεσε με τον Ολυμπιακό, θα καταγράφαμε μονάχα τα εξωγηπεδικά του… κατορθώματα. Αυτά που του έφεραν τιμωρία από την ομάδα για τη συμπεριφορά του προς τον Γιώργο Δώνη. Εχει την ασίστ στον Ζαχίντ, στο γκολ της Νέας Σμύρνης και από ‘κει και πέρα το απόλυτο… μηδέν. Βαρύς, χωρίς έκρηξη, μετράει 181 λεπτά συμμετοχής που μοιάζει να τα έβγαλε με το… ζόρι. Αν δεν φτιάξει τη φυσική του κατάσταση, δε θα μπορέσει να αλλάξει και την εικόνα του. Αρνητικό πρόσημο για τον Γάλλο.

Ούφε Μπεκ

Ξεκίνησε τη σεζόν τραυματίας. Αγωνίστηκε για 25 λεπτά απέναντι στον Ολυμπιακό και άλλα 25 κόντρα στον Πανιώνιο και τραυματίστηκε ξανά. Τι έκανε σε αυτά τα δύο 25λεπτα; Απολύτως τίποτα. Επιρρεπής στον τραυματισμό, αμφιβόλου αξίας, που δε δείχνει πως μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Απόλυτη απογοήτευση και αυτός έως τώρα.

Χουάν Χοσέ Περέα

Είναι αλήθεια πως κάθε του παρουσία δίνει μια φρεσκάδα και μια επιθετικότητα στον Παναθηναϊκό, αλλά από ουσία λίγα πράγματα. Ο Κολομβιανός, με τον ενθουσιασμό που τον διακρίνει και σε σύγκριση με τη γενικότερη μετριότητα των υπολοίπων, μπορεί να φαίνεται πως έχει την προοπτική να εξελιχθεί, αλλά πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικός. Εχει πάρει ήδη πέντε συμμετοχές, έχει συνολικά 222 λεπτά συμμετοχής σε αυτά τα πέντε ματς, χωρίς ωστόσο να σκοράρει (το γκολ του στο «Βικελίδης» ακυρώθηκε) και με μόλις δύο τελικές προσπάθειες.

Ζοάο Νούνες

Είχε δείξει καλή παρουσία στα φιλικά παιχνίδια, είχε φέρει χαμόγελα στον Δώνη, που έδειχνε να τον υπολογίζει τόσο στη φυσική του θέση (στο κέντρο της άμυνας), όσο και στη μεσαία γραμμή. Αλλά μετά ήρθε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Κι εκεί ο Πορτογάλος πρόλαβε σε 60 λεπτά να γυρίσει εις βάρος του τις εντυπώσεις και έκανε τον κόσμο να τον αποδοκιμάσει έντονα όταν έγινε αλλαγή. 60 λεπτά… γκάφας, όπου η μία διαδεχόταν την άλλη, με αποκορύφωμα τη λάθος πάσα σε αντίπαλο που έφερε το δεύτερο γκολ του ΟΦΗ. Από τότε δεν τον έχουμε ξανά δει…

Φάουστο Τιένθα

Έκλεισε έναν μήνα στον Παναθηναϊκό και ακόμα δεν τον έχουμε δει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ