Ούφε Μπεκ: Η πληρωμή με τις συμμετοχές και οι «δικλείδες ασφαλείας» του Νταμπίζα

Ούφε Μπεκ: Η πληρωμή με τις συμμετοχές και οι «δικλείδες ασφαλείας» του Νταμπίζα

Συμβόλαιο με πολλούς... αστερίσκους έχει υπογράψει ο Παναθηναϊκός με τον Ούφε Μπεκ λόγω του ιατρικού ιστορικού. Τα φιξ λεφτά που θα πάρει, ο στόχος του 50% των συμμετοχών, το... σκανάρισμα στις ιατρικές εξετάσεις και οι χειρισμοί Νταμπίζα που εξασφαλίζουν τα συμφέροντα του συλλόγου.

Ο Ούφε Μπεκ προβληματίζει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού με τους τραυματισμούς που έχει έως τώρα, οι οποίοι δεν του επιτρέπουν να βρει ρυθμό και να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα. Ο Δανός εξτρέμ έχει ήδη ταλαιπωρηθεί από πόνους στους προσαγωγούς και από τενοντίτιδα, υποθέσεις που δείχνουν την ευπάθεια που έχει, ενώ έχει υποστεί δύο διαστρέμματα, τα οποία ωστόσο δεν έχουν να κάνουν με το πόσο επιρρεπής είναι, αφού μπορεί να τύχουν στον οποιονδήποτε.

Το βιογραφικό, ωστόσο, που συνόδευε τον Μπεκ ήταν γνωστό στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Και ιδιαίτερα στον Νίκο Νταμπίζα, ο οποίος έχει φροντίσει να είναι καλυμμένος ο σύλλογος με τη συμφωνία που έκανε μαζί του το περασμένο καλοκαίρι. Μια συμφωνία που πέρασε από… σαράντα κύματα γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Για το γεγονός πως ο Νταμπίζας έβαζε πολλές… δικλείδες ασφαλείας και «αστερίσκους» στο συμβόλαιο, με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή αρχικά να είναι αρνητικός.

Τα «φιξ» λεφτά και οι συμμετοχές

Τι προβλέπει το συμβόλαιο του Ούφε Μπεκ, τουλάχιστον για τον πρώτο – από τα τρία συνολικά – χρόνο με τον Παναθηναϊκό; Ο Δανός έχει συμφωνήσει για 160.000 ευρώ για τη σεζόν 2019-2020, αλλά απ’ αυτά τα «φιξ» χρήματα είναι περίπου το 1/3. Περίπου στα 50.000 ευρώ θα πάρει ο 26χρονος «βρέξει – χιονίσει».

Και τα υπόλοιπα χρήματα θα εξαρτηθούν από τις συμμετοχές που θα κάνει. Συγκεκριμένα, αν δεν ξεπεράσει το 50% των συμμετοχών τότε θα πάρει τα μισά χρήματα που προβλέπονται στο συμβόλαιο, ήτοι 80.000 ευρώ, ενώ όλο το ποσό θα το πάρει σε περίπτωση που ξεπεράσει το 50% των συμμετοχών.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ως συμμετοχή λογίζεται ένα παιχνίδι στο οποίο ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται τουλάχιστον για 30 λεπτά, κάτι που σημαίνει πως ο Μπεκ ακόμα δεν έχει στο ενεργητικό του, καθώς δύο φορές που έχει μπει ως αλλαγή έχει αγωνιστεί (μαζί με τις καθυστερήσεις) από 25 λεπτά.

Πέρασε από… σκανάρισμα

Αφού ο Νταμπίζας με τον ατζέντη του ήρθαν τελικά σε συμφωνία για όλους τους όρους που έθεσε ο τεχνικός διευθυντής, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα του συλλόγου και να μην πληρώνει μια περίπτωση «νέου Μουνιέ», έφτασε στο τελικό στάδιο που δεν ήταν άλλο από τις ιατρικές εξετάσεις.

Αυτές θα έκριναν αν θα έπεφταν και οι υπογραφές στην εν λόγω συμφωνία. Ο Μπεκ είχε «κοπεί» νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι από την Μπρόντμπι, λόγω του ιατρικού ιστορικού του και ο Παναθηναϊκός τον πέρασε από… σκανάρισμα προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι όλα εντάξει και να υπογράψει μαζί του.

Τελικά όλα πήγαν καλά, με τον παίκτη να υπογράφει και να ανακοινώνεται στις 13 Αυγούστου, αλλά δύο μήνες μετά να μετράει μονάχα 2 ολιγόλεπτες συμμετοχές και αρκετές επισκέψεις στο θεραπευτήριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ