ΑΕΚ- Βόλος 3-2

ΑΕΚ- Βόλος 3-2

Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον «ψυχωμένο» Βόλο, αλλά με πρωταγωνιστές τους Μάνταλο και Λιβάγια έκανε την ανατροπή, επικρατώντας 3-2, για την έβδομη αγωνιστική της Super League 1. Επόμενη δοκιμασία το Καραϊσκάκη για την Ένωση.

Η ΑΕΚ μπορεί να τα βρήκε σκούρα απέναντι στον μαχητικό Βόλο, όμως τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-2 και να επιστρέψει με επιτυχίες στη δράση. Η Ένωση είχε σοβαρά προβλήματα και δυσκολεύτηκε ακόμα και στο δεύτερο μέρος, όπου ο Βόλος έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Δύο γκολ για τον Δικέφαλο σημείωσε ο Μάνταλος και ένα ο Λιβάγια, που έκανε ξανά τη διαφορά για την ομάδα του.

O Nίκος Κωστένογλου προχώρησε σε αλλαγή διάταξης, αφήνοντας στην άκρη το 3-5-2 και επιλέγοντας το 4-2-3-1 για το ματς απέναντι στον Βόλο. Έτσι, θέση στη βασική ενδεκάδα βρήκαν τόσο ο Μάνταλος με τον Βέρντε, όσο και ο Λιβάγια με τον Ολιβέιρα. Η ΑΕΚ θα μπει στο παιχνίδι δυνατά και μόλις στο 9’ θα απειλήσει την αντίπαλη εστία, με μια προσπάθεια του Λιβάγια που σταμάτησε στην αγκαλιά του Γκαραβέλη.

Στο 15’ ο Χουλτ θα επιχειρήσει μια επικίνδυνη σέντρα, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βόλου. Οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν δύο λεπτά μετά, όταν ο Τόρες θα ελιχθεί, θα μπει στην περιοχή, όμως το παράλληλο γύρισμά του θα απομακρυνθεί σχεδόν πάνω στη γραμμή από τον Χοιυλτ.

Στο 24’ όμως ο Βόλος έκανε τη… ζημιά και άνοιξε το σκορ, παγώνοντας τη Ριζούπολη. Ο Μουνίθ έκανε τη σέντρα και ο Τόρες με ένα… τακουνάκι κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για το 0-1! Η ΑΕΚ κατάφερε ωστόσο να αντιδράσει άμεσα και μόλις έξι λεπτά μετά έφερε το ματς στα ίσια! Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου η μπάλα έφτασε στον Λιβάγια, με τον Κροάτη φορ να κοντρολάρει εκπληκτικά και με ψύχραιμο πλασέ να κάνει το 1-1.

Στο 40’ η ΑΕΚ θα αγγίξει την ανατροπή. Ο Ολιβέιρα αρχικά πατάει περιοχή, σουτάρει όμως η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό. Στη συνέχεια ο Λιβάγια δίνει πάλι στον Ολιβέιρα που θα σουτάρει δυνατά, με τον τερματοφύλακα του Βόλου να απομακρύνει. Ένα λεπτό μετά ο Λιβάγια θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ του θα ακυρωθεί ως οφσάιντ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Βόλος θα μείνει με 10 παίκτες, με τον Ζαχαριάδη να αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μουνίθ, για επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Μάνταλο. Συνθήκη που άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες του δευτέρου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Κωστένογλου αποφάσισε να ρισκάρει. Ο Γιακουμάκης πέρασε στο γήπεδο αντί του Γαλανόπουλου, προκειμένου να «γεμίσει» κι άλλο την αντίπαλη περιοχή. Στο 57’ η ΑΕΚ θα χάσει την πρώτη καλή ευκαιρία της στην επανάληψη, όταν ο Ολιβέιρα βρέθηκε στην περιοχή, καθυστέρησε να εκτελέσει και το σουτ του μετά από κόντρα, έφυγε εκτός. Μετά το κόρνερ ο Πορτογάλος σούταρε στην κίνηση, όμως ο Γκαραβέλης απέκρουσε στη γωνία του.

Στο 66’ ο Λιβάγια επιχείρησε να απειλήσει την εστία του Βόλου, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είχε «απάντηση», απομακρύνοντας με τις γροθιές. Στο 73’ ο Ολιβέιρα θα ανατραπεί μέσα στην περιοχή από τον τερματοφύλακα του Βόλου, με τον Ζαχαριάδη να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, κάνοντας το 2-1 και βάζοντας την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ!

Στο 78’ η ΑΕΚ «κλείδωσε» τη νίκη, πάλι με σκόρερ τον Μάνταλο. Ο Ολιβέιρα βρήκε ωραία τον αρχηγό του Δικεφάλου που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-1. Ο Βόλος ωστόσο δεν έδειξε διάθεση να τα παρατήσει. Ο Δημόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ από μακριά, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και κατέληξε στα δίχτυα του Τσιντώτα, για το 3-2, στο 83’! Αυτό το γκολ έδωσε άλλο ενδιαφέρον στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, με την ΑΕΚ να δείχνει σημάδια άγχους. Χωρίς, ωστόσο, να το πληρώσει, φτάνοντας τελικώς στη νίκη.

 

Το κλειδί: Η αποβολή του Μουνίθ, που άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες του αγώνα.

Το 10άρι: Ο Μάνταλος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ σκόραρε δύο φορές και οδήγησε την ομάδα του στην νίκη.

Στον πάγκο: Ο Βέρντε. Ο Ιταλός εξτρέμ δεν κατάφερε ούτε τώρα να κάνει τη διαφορά για την ΑΕΚ.

Γιατί κόουτς: Ο Κωστένογλου δεν δικαιώθηκε από την επιλογή να αφήσει στον πάγκο τον Κρστίτσιτς, με την ΑΕΚ να έχει σοβαρά ζητήματα στον άξονα, κυρίως στο πρώτο μέρος.

Γκολ: Τόρες 24’, Λιβάγια 30’, Μάνταλος 74’, 78’

Κίτρινες: Σιμόες (50’), Λιβάγια (81’), Τόρες (20’), Διαμαντή (23’), Μαξ (71’), Ζοάο (79’), Τσοκάνη (89’),

Κόκκινες: Μουνίθ 45’

 

ΑΕΚ (Ν. Κωστένογλου, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου (71’ Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (46’ Γιακουμάκης), Σιμόες, Βέρντε (76’ Κρίστισιτς), Λιβάγια, Μάνταλος, Ολιβέιρα

Βόλος (Χ. Φεράντο, 4-2-3-1): Γκαραβέλης, Λύρατζης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης, Μαξ (84’ Ηλιόπουλος), Τόρες (83’ Αλλάχ), Ζοάο, Μουνίθ, Γέντρισεκ (79’ Μάντζης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ