Χοακίν Τόρες: Ο Μέσι, η Μπενφίκα, τα τρία εκατομμύρια και τα γκολ… μαγείας (vids)

Χοακίν Τόρες: Ο Μέσι, η Μπενφίκα, τα τρία εκατομμύρια και τα γκολ… μαγείας (vids)

Πριν από 1,5 χρόνο η Νιούελς αρνήθηκε πρόταση τριών εκατομμυρίων ευρώ από την Μπενφίκα. Ο Χοακίν Τόρες έχασε την ευκαιρία να βρεθεί σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Τελικά ήρθε στα... μέρη μας για λογαριασμό του Βόλου. Κι αν συνεχίσει να σκοράρει γκολ σαν το χθεσινό, θα προσελκύσει και πάλι σπουδαίους συλλόγους.

Θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να είναι ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα και να μιλά για εκείνον ολόκληρη η Ευρώπη. Όχι δεν είναι αστείο, ούτε υπερβολή. Οι Λουζιτανοί ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που χτύπησε την πόρτα της Νιούελς Ολντ Μπόις για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια από την ξακουστή ακαδημία της. Για τον Χοακίν Τόρες, που χθες – για δεύτερη φορά – έγινε… viral σε όλο το διαδίκτυο λόγω του τρομερού γκολ που σημείωσε απέναντι στην ΑΕΚ.

Το τέταρτο φετινό του γκολ σε τέσσερις συμμετοχές. Το αμέσως προηγούμενο; Ένα σλάλομ από τη σέντρα του γηπέδου, στο ματς με τον Ατρόμητο, που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του μέχρι να πλασάρει εύστοχα τον τερματοφύλακα Μανδά.

https://twitter.com/javierpolvani/status/1180995435139350530?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1180995435139350530&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.gazzetta.gr%2Ffootball%2Fsuperleague%2Farticle%2F1402497%2Fhoakin-tores-o-apofoitos-toy-sholeioy-tis-nioyels-poy-epathe-marantona-ston-volo

Ένα γκολ βγαλμένο από τα όνειρά του. Από τις στιγμές που κλείνει τα μάτια του και ονειρεύεται να κάνει ορισμένα απ’ αυτά που θαυμάζει στο ίνδαλμά του. Τον Λιονέλ Μέσι.

https://www.instagram.com/p/ByL8Uy4n7vk/?utm_source=ig_embed

Γεννημένος στο Νεουκέν της κεντρικής Αργεντινής τον Ιανουάριο του 1997, ο Χοακίν Τόρες είναι η κλασική περίπτωση ενός παιδιού από τη χώρα του Ντιέγκο και του Λίο που ξέρει να κλωτσάει καλά το τόπι. Το κατάλαβε από πολύ μικρή ηλικία, το συζήτησε με την οικογένειά του και εκείνοι του είπαν πως θα είναι δίπλα του σε κάθε του βήμα.

«Η μαμά μου, ο μπαμπάς μου και ο σκύλος μου. Αυτούς αποκαλώ οικογένεια μου. Και με ακολουθούν από την πρώτη μέρα που μετακόμισα στο Ροζάριο, στα 13 μου χρόνια», θα πει σε μία από τις πρώτες του συνεντεύξεις, τότε που το όνομά του είχε αρχίσει να γίνεται γνωστό. Κοντά στο 2015, όταν και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Νιούελς και άρχισε να ανεβάζει τη χρηματιστηριακή του αξία.

Τόσο που πριν από 1,5 χρόνο η Μπενφίκα εμφανίστηκε στην Αργεντινή, έστειλε τον άνθρωπό της στα γραφεία των Αργεντινών και άπλωσε μπροστά τους τρία εκατομμύρια ευρώ. Ήταν η σεζόν που ο Τόρες έκανε 29 συμμετοχές, σημείωσε δύο γκολ, έδωσε δύο ασίστ

Δεν έχει οψιόν αγοράς ο Βόλος, πριν από 1,5 χρόνο η Νιουελς είχε επισημη πρόταση από Μπενφίκα κοντά στα 3 μύρια και δεν τα βρήκαν, έχει βάλει 4 γκολ και 2 ασίστ, κλήθηκε στην Ελπίδων της χώρας του και χαρακτηριζόταν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα. «Είναι λίγα», η απάντηση των Αργεντινών στους Πορτογάλους για τα τρία εκατομμύρια. Ο μικρός μένει στο Ροζάριο, προς απογοήτευσή του, αφού μία τέτοια ευκαιρία δεν τη βρίσκεις κάθε μέρα. Και αφού η ευκαιρία χάθηκε, χάθηκε και η θέση του στην ενδεκάδα.

Τη σεζόν 2018-19 η Νιούελς αλλάζει τέσσερις προπονητές, ψάχνοντας να βρει μια ισορροπία. Από τις 28 συμμετοχές πέφτει στις 10, αφού ο τέταρτος προπονητής του δεν τον εμπιστεύεται και δεν τον υπολογίζει. Πλέον ο ίδιος αναζητούσε τρόπο να φύγει. Να βρει μια ευρωπαϊκή ομάδα για να ζήσει την περιπέτεια που θα του έφερνε λεφτά και δόξα. Η Μπενφίκα τον είχε βάλει πιο πίσω, μετά την άρνηση της Νιούελς και οι λίγες συμμετοχές τον έκαναν να ξεχαστεί από τους σκάουτερς μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Και κάπου εκεί βρήκε την ευκαιρία ο Τάκης Γιαννόπουλος να το εκμεταλλευτεί.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν ατζέντης παικτών, που έχει εξαιρετικές σχέσεις με την ομάδα του Βόλου, μετέφερε στους ανθρώπους του συλλόγου πως υπάρχει μια εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή που ο σύλλογος μπορεί να πάρει με λίγα λεφτά και να έχει μεγάλο αγωνιστικό – και όχι μόνο – όφελος. Ο Βόλος τον έφερε στην Ελλάδα με τρόπο… περιπετειώδες, αφού λόγω έλλειψης χαρτιών ο παίκτης είχε «κολλήσει» στη Γερμανία, αλλά όταν ήρθε έδειξε από τις πρώτες του προπονήσεις πως είναι ένας μικρός «μάγος» της μπάλας.

Το συμβόλαιο και το ποσοστό μεταπώλησης!

Τι προβλέπει η συμφωνία του Βόλου με τη Νιούελς; Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν τα εκατομμύρια που ζήτησαν κάποτε οι Αργεντινοί. Ο παίκτης ήρθε με τη μορφή δανεισμού στην Ελλάδα, δίχως οψιόν αγοράς, αφού αυτή θα ήταν μεγάλη και εκτός δεδομένων του Βόλου.

Οι Βολιώτες, που θα του δώσουν 100 χιλιάδες ευρώ για τη σεζόν που τρέχει, θα ψάξουν τρόπο να τον αποκτήσουν, ωστόσο θεωρείται απίθανο, καθώς κοστίζει κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ. Κι όσο παίζει έτσι, η τιμή θα ανεβαίνει. Ωστόσο, στο deal υπάρχει μια συμφωνία για οικονομικό όφελος της ελληνικής ομάδας που φτάνει περίπου στο 15% αν ο παίκτης πουληθεί το καλοκαίρι που έρχεται. Κι αυτό παρά το γεγονός πως είναι δανεικός.

Ήδη, πάντως, εμφανίζεται ενδιαφέρον για εκείνον από ομάδες της Γαλλίας, του Μεξικού, αλλά και της Ελλάδας, που τον έχουν μέσα στα πόδια τους και είναι λογικό να τον παρακολουθούν στενά. Μάλιστα, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν την αγορά της Αργεντινής, αν κάποιος περιμένει για να κάνει κρούση μέχρι το τέλος της σεζόν, τότε η τιμή του είναι πιθανό να είναι απλησίαστη. Ιδιαίτερα αν συνεχίσει να σκοράρει γκολ όπως το απίθανο που σημείωσε χθες κόντρα στην ΑΕΚ.

Δείτε το στο 2’05»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ