«Πρόταση της Πόρτο για τον Οτζίτζα»

«Πρόταση της Πόρτο για τον Οτζίτζα»

Πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι η Πόρτο χτύπησε την πόρτα του Ολυμπιακού για τον Οτζίτζα, αλλά έλαβε αρνητική απάντηση. «Εμφύλιος» με τη Σπόρτινγκ.

Το όνομα του Οτζίτζα Οφόε είναι σε περίοπτη θέση πολλών μεταγραφικών σεναρίων, με χώρα προέλευσης (τουλάχιστον στην παρούσα φάση) την Πορτογαλία. Ο Βέλγος μέσος του Ολυμπιακού είναι η αιτία για τον πορτογαλικό μεταγραφικό «εμφύλιο», καθώς μετά τη Σπόρτινγκ και η Πόρτο δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Οτζίτζα.

Αυτό μάλιστα που πρέπει να σημειωθεί είναι πως οι «δράκοι» επισημοποίησαν το ενδιαφέρον τους χτυπώντας την πόρτα του Ολυμπιακού για τον διεθνή μέσο. Ο ίδιος ο παίκτης από την πλευρά του δεν έχει δείξει διάθεση να βάλει ένα τέλος σ’ αυτά τα σενάρια, βλέποντας ότι οι εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον σημαντικών ομάδων.

Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά πως μετά την εξαετή θητεία του στην Μπριζ, ο Οτζίτζα δεν έχει μείνει στην ίδια ομάδα για διάστημα μεγαλύτερο του ενάμιση χρόνου. Κι αυτό είναι κάτι που φανερώνει πολλά.

«Ούτε γι’ αστείο»

Οι πληροφορίες λοιπόν από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι οι ιθύνοντες των «δράκων» έκαναν την κίνηση, ξεκινώντας τις επαφές με τον Ολυμπιακό. Η Πόρτο λοιπόν, βλέποντας τις κινήσεις της Σπόρτινγκ, θέλησε ν’ αποκτήσει προβάδισμα έναντι των «λιονταριών» και οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Πόρτο πήγε την κουβέντα και σε συγκεκριμένα ποσά.

Πάντα με βάση τις συγκεκριμένες πληροφορίες, η πρόταση των «δράκων» ήταν 2,5 εκατ. ευρώ και η απάντηση που έλαβαν οι Πορτογάλοι ήταν αρνητική και συνάμα κατηγορηματική. «Ούτε γι’ αστείο» είπαν επί της ουσίας οι ερυθρόλευκοι στη διοίκηση της Πόρτο. Ήταν μάλιστα τόσο εμφατικό το όχι από πλευράς πρωταθλητών Ελλάδος, που η Πόρτο γνωρίζει πλέον από πρώτο χέρι, ότι για να έχει πιθανότητες επιτυχίας, θα πρέπει να επανέλθει με μια (πολύ) βελτιωμένη πρόταση.

Ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον Οτζίτζα πριν από λίγους μήνες, καταβάλλοντας 2,5 εκατ. ευρώ στη Λέγκια Βαρσοβίας και δεν υπήρχε περίπτωση να παραχωρήσει τον Βέλγο μέσο με τα ίδια χρήματα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν αποδείξει άλλωστε (σε πολλές περιπτώσεις) ότι πωλούν κάποιον παίκτη μόνο αν η πρόταση είναι στα επίπεδα που θέλουν. Και η Πόρτο κατάλαβε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να προχωρήσει στην απόκτηση του Οφόε με την πρόταση που έκανε.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να παραχωρήσει τον Βέλγο μέσο με ποσά όπως αυτό που πρότεινε η Πόρτο. Και το όχι που είπαν οι ερυθρόλευκοι στους «δράκους» ήταν επίσης και μήνυμα προς την πλευρά της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που επίσης φέρεται να έχει στο μεταγραφικό της στόχαστρο, τον παίκτη του Ολυμπιακού. Οι δύο πορτογαλικές ομάδες γνωρίζουν πλέον πολύ καλά ότι για να δελεάσουν τους ερυθρόλευκους χρειάζονται πολλά περισσότερα από 2,5 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ