ΑΕΚ: Το δίλημμα για τη διάταξη του Φαλήρου

ΑΕΚ: Το δίλημμα για τη διάταξη του Φαλήρου

Ο Κωστένογλου αμφιταλαντεύεται μεταξύ δύο επιλογών για το σχήμα του ντέρμπι.

Η ΑΕΚ μπορεί να ζορίστηκε απέναντι στον Βόλο, ωστόσο πέτυχε τον στόχο της που δεν ήταν άλλος από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Η Ένωση προβλημάτισε με την εικόνα της, όμως αυτή τη στιγμή περιθώριο για ιδιαίτερες αναλύσεις δεν υπάρχει. Η ΑΕΚ πηγαίνει στο Φάληρο για να δώσει ένα παιχνίδι ξεχωριστής σημασίας. Πάντα τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ξεχωριστά για την Ένωση, όμως το συγκεκριμένο δείχνει ιδιαίτερα κρίσιμο.

Η ΑΕΚ θέλει να δώσει απαντήσεις την Κυριακή και να πάρει ένα αποτέλεσμα, ικανό να αλλάξει τη μοίρα της στη σεζόν. Ο Δικέφαλος δίνει ένα παιχνίδι που έτσι ή αλλιώς θα καθορίσει την πορεία του από εδώ και στο εξής. Η παραπάνω συνθήκη έχει προκύψει βάσει των αποτελεσμάτων της ΑΕΚ και της διαφοράς που έχει αυτή τη στιγμή από την κορυφή της βαθμολογίας.

Αν η Ένωση φύγει από το Φάληρο με τη νίκη ή έστω τον βαθμό, είναι σίγουρο πως η ψυχολογία της ομάδας θα αλλάξει. Η ΑΕΚ θα έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει από το Φάληρο την αντεπίθεσή της προς τον τίτλο, ενώ ένα θετικό αποτέλεσμα θα έχει φυσικά και ουσία. Αφού η διαφορά από την κορυφή δεν θα μεγαλώσει και οι Κιτρινόμαυροι θα μείνουν στο «κόλπο» του πρωταθλήματος.

Ο Νίκος Κωστένογλου ξεκίνησε από χθες τη δουλειά για την αναμέτρηση της Κυριακής. Η ΑΕΚ έχει μπει ήδη σε ρυθμούς ντέρμπι, με τον προπονητή της να «ζυγίζει» τις επιλογές του για το σχήμα και τα πρόσωπα που θα επιλέξει. Επί της ουσίας ο Κωστένογλου αμφιταλαντεύεται μεταξύ του 4-2-3-1 και του 3-5-2. Δύο σχηματισμούς που δίνουν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για έναν πιο επιθετικό προσανατολισμό, που περιλαμβάνει κυρίως ανάπτυξη από τα άκρα. Ενώ στη δεύτερη ένα πιο «σφικτό» σχήμα, με το βάρος της δημιουργίας να περνά κυρίως από τον άξονα. Ο Κωστένογλου δεν έχει δώσει ακόμα προβάδισμα σε κάποια από τις δύο διατάξεις ενόψει Κυριακής και φαίνεται πως οι προβληματισμοί του θα ξεκαθαρίζουν μέρα με τη μέρα. Μέσω της ανάλυσης του Ολυμπιακού και φυσικά της δουλειάς που θα γίνει στα Σπάτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ