Ολυμπιακός: Το πλάνο νίκης με την ΑΕΚ

Ολυμπιακός: Το πλάνο νίκης με την ΑΕΚ

Τι ετοιμάζει ο Πέδρο Μαρτίνς για το Κυριακάτικο ντέρμπι. Τι έχει ξεχωρίσει στην ΑΕΚ και τι θεωρεί «κλειδί» για την επικράτηση.

Έχει… μαλλιάσει η γλώσσα του Πέδρο Μαρτίνς να επαναλαμβάνει πως πρώτος στόχος του Ολυμπιακού είναι το πρωτάθλημα. Το αν αυτό σημαίνει πως έχει… παρατήσει το Τσάμπιονς Λιγκ φάνηκε στο πως προετοίμασε και παρέταξε τον Ολυμπιακό απέναντι στην πανίσχυρη Μπάγερν. Ο Μαρτίνς επιδιώκει με το «γεμάτο» ρόστερ που έχει να πετύχει ο Ολυμπιακός κάτι που καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί. Να πετύχει παντού.

Μπορεί το αποτέλεσμα να μην ήρθε με την Μπάγερν όμως η πολύ καλή εικόνα έδειξε πράγματα και διατήρησε την ψυχολογία στο Ρέντη σε υψηλά επίπεδα.

Όλοι με πρώτο τον Μαρτίνς περιμένουν ανάλογη προσπάθεια και νίκη στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Ματς δύσκολο καθώς στον Ολυμπιακό περιμένουν πως θα βρουν απέναντι τους μια ΑΕΚ που θα επιδιώξει να τους χαλάσει το παιχνίδι παίζοντας κλειστά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ήδη «διαβάσει» τον αντίπαλο του και έχει ξεχωρίσει τα ατού του, αλλά και τις αδυναμίες του. Περιμένει πως η ΑΕΚ θα παραταχθεί με «σφιχτό» σχήμα και στόχο να μην αφήσει χώρους στους παίκτες του. Ειδικά στα άκρα, ειδικά στον δαιμόνιο Ποντένσε.

Ο Πορτογάλος έχει επικεντρώσει στα άκρα της άμυνας της ΑΕΚ. Συνάμα θεωρεί «κλειδί» για την τελική επικράτηση την καλή λειτουργία στον άξονα. Ο Γκιγιέρμε είναι ο παίκτης που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει πολλά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Και βεβαίως ο παράγοντας Σουντανί που στο πρωτάθλημα είναι πολύτιμος. Ο Μαρτίνς είναι ξεκάθαρο πως πριν καν ξεκινήσει ξανά η δράση είχε καταστρώσει τα πλάνα του για την τριάδα ΟΦΗ, Μπάγερν, ΑΕΚ. Ο τραυματισμός του Βαλμπουενά του άλλαξε τα βασικά πλάνα όσον αφορά τα ματς πρωταθλήματος.

Στο Ρέντη ο Μαρτίνς δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Λίγο-πολύ όμως θεωρείται σχεδόν «κλειδωμένη» η βασική ενδεκάδα.

Το πρώτο βασικό ερωτηματικό υπάρχει για το κέντρο της άμυνας και τον Αβράαμ Παπαδόπουλο που έχει «κερδίσει» τον Μαρτίνς που υπολογίζει πολύ και στην εμπειρία αλλά και το πάθος του.

Συνάμα ο Σεμέδο δεν πατάει καλά μετά τον τραυματισμό του ενώ και ο Μεριά δεν βρίσκεται στο καλύτερο «φεγγάρι». Το δίδυμο Σεμέδο-Αβραάμ το έχουμε δει και έχει λειτουργήσει καλά. Ίσως όμως να ήρθε η ώρα για Μεριά-Αβραάμ. Σα, Ομάρ και Τσιμίκας θα κλείσουν την αμυντική 5αδα.

Στον άξονα οι Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης και στα άκρα οι Ποντένσε, Μασούρας θεωρούνται σίγουροι. Το ζητούμενο είναι αν ο Μαρτίνς θα διατηρήσει την τριάδα στον άξονα με Καμαρά ή θα ρίξει τον φορμαρισμένο Σουντανί. Η απάντηση είναι Σουντανί με έναν λίγο διαφοροποιημένο ρόλο σε σχέση με το ματς με τον ΟΦΗ που ήταν καθαρά στην επίθεση στο 4-4-2.

Για την κορυφή της επίθεσης ο Μαρτίνς θα πρέπει να «ζυγίσει» τα δεδομένα. Με τον Σουντανί στην 11αδα ο Γκερέρο ταιριάζει καλύτερα, ειδικά χωρίς 3αδα στον άξονα. Ο Ελ Αραμπί όμως έχει… επαφή και γκολ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ