ΑΕΚ: Σκέψεις με επίκεντρο τις πτέρυγες

ΑΕΚ: Σκέψεις με επίκεντρο τις πτέρυγες

Το πλάνο για τη «θωράκιση» των άκρων, που αποτελούν το «κλειδί» στο ντέρμπι για τον Κωστένογλου.

Ο Νίκος Κωστένογλου έχει βάλει στην τελική ευθεία την προετοιμασία της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η Ένωση θέλει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και «διαβασμένη» στο Φάληρο, φεύγοντας από την έδρα των Ερυθρόλευκων με αποτέλεσμα. Ο προπονητής του Δικεφάλου δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα στο μυαλό του το πλάνο που θα εφαρμόσει στο Καραϊσκάκη.

Είναι δεδομένο πως μέσω της μελέτης που έχει κάνει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο Κωστένογλου έχει ξεχωρίσει την λειτουργία των ακραίων του συνόλου του Μαρτίνς. Το πώς μετέχουν δηλαδή στο δημιουργικό κομμάτι τα πλάγια μπακ του Ολυμπιακού αλλά και η κίνηση των εξτρέμ των Πειραιωτών, που «πατούν» συχνά περιοχή.

Η παραπάνω συνθήκη είναι πιθανό να φέρει επιλογές-έκπληξη από μεριάς Κωστένογλου όσον αφορά στην ενδεκάδα, αλλά και στη διάταξη της ΑΕΚ. Όπως διαβάσατε και χθες ο τεχνικός της Ένωσης αμφιταλαντεύεται μεταξύ του 4-2-3-1 και του 3-5-2. Στην πρώτη περίπτωση ωστόσο τα δεδομένα είναι λίγο περίπλοκα.

Από τη μία υπάρχει ο Μάνταλος που αν δεν αγωνιστεί αφήνει «κενή» τη θέση του αριστερού εξτρέμ και από την άλλη υπάρχουν για το δεξί «φτερό» οι Ντέλετιτς, Αλμπάνης, αλλά και ο αμφίβολος προς το παρόν Βέρντε. Όλα τα παραπάνω αφήνουν ανοικτό παράθυρο για μια επιλογή από μεριάς Κωστένογλου που θα περιλαμβάνει διπλή θωράκιση των άκρων.

Τους Χουλτ-Λόπες δηλαδή από τη μία πτέρυγα και τους Μπακάκη-Παουλίνιο από την άλλη. Ένα σενάριο που δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανο, ειδικά στο ενδεχόμενο που ο Μάνταλος ή ακόμα και ο Βέρντε, τεθούν εκτός μάχης. Βεβαίως όπως προείπαμε στο μυαλό του Κωστένογλου υπάρχει και ο σχηματισμός με τριάδα στην άμυνα.

Σε αυτή την περίπτωση ο Μπακάκης θα γίνει στόπερ, ο Παουλίνιο θα καλύψει όλη την πτέρυγα και αριστερά θα δούμε είτε τον Χουλτ, είτε τον Λόπες. Οι Λιβάγια-Ολιβέιρα θα είναι έτσι κι αλλιώς στην κορυφή της επίθεσης και από εκεί και πέρα, αν ο Μάνταλος τεθεί τελικά νοκ άουτ, ίσως δούμε έναν άξονα που περιλαμβάνει τους Σιμόες, Γαλανόπουλο και Κρστίτσιτς. Με τον Σέρβο σε λίγο πιο δημιουργικό ρόλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ