Λημνιός, εμπιστευτικό: Μια «έκρηξη» που δεν ήρθε τυχαία

Λημνιός, εμπιστευτικό: Μια «έκρηξη» που δεν ήρθε τυχαία

Ο Δημήτρης Λημνιός βγάζει… μάτια φέτος και ο Αμπέλ Φερέιρα έχει βάλει το χεράκι του στην «απογείωση» του 21χρονου μεσοεπιθετικού.

Αν υπήρχε θεσπισμένο κάποιο βραβείο για τον «παίκτη του μήνα», τότε δεδομένα ο Δημήτρης Λημνιός θα περίμενε στωικά για την –βέβαιη- βράβευση του.

Όσα κάνει να συμβαίνουν ο ίδιος από τα μέσα Σεπτέμβρη και έπειτα άλλωστε για τον ΠΑΟΚ αλλά και για την εθνική ομάδα δεν χωρούν αμφισβήτηση. Και μάλιστα σε ματς από εκείνα που με έναν τρόπο τα παρακολουθεί όλη η Ελλάδα.

Η καταπληκτική του εμφάνιση στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Τα δύο ματς του με το εθνόσημο κόντρα στους Ιταλούς και τους Βόσνιους. Ένας «άλλος» ποδοσφαιριστής. Όχι τόσο στην ικανότητα, αλλά στο επόμενο «επίπεδο». Εκείνο που φέρει σε ρόλο πρωταγωνιστικό τη «διείσδυση» στο ίδιο το παιχνίδι. Η πρωτοβουλία, η προσωπικότητα. Ο «χαρακτήρας».

Ένα παιδί που για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν μιας και πλέον βρίσκεται χρόνια στην «πρώτη» γραμμή δεν είναι παρά μόλις 21 ετών! Το ίδιο που κοιτάζοντας το βιογραφικό του παρατηρείς πως μετρά πλέον 126 ματς με ΠΑΟΚ (78) και Ατρόμητο (48) αλλά και περισσότερες από 40 συμμετοχές με τις μικρές εθνικές ομάδες, πριν προκύψει η πρόσφατη άνοδος του στο συγκρότημα των Ανδρών.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον «λάτρεψε». Στρατιώτης του. Τον χρησιμοποίησε στα 68 από τα 94 ματς που ο ίδιος είχε την ευθύνη. Παρότι σε αυτή τη διετία τα φτερά του ΠΑΟΚ διέθεταν ποδοσφαιριστές όπως ο Μακ, ο Μπίσεσβαρ, ο Ζαμπά, ο Τζάλμα, ο Ουάρντα ή υπό συνθήκες ο Βιεϊρίνια και ο Πέλκας. Ο Λημνιός δεν ξεπερνούσε κανέναν εξ αυτών, σε γκολ, σε ασίστ, σε δημιουργία. Δεν υπήρξε όμως και κανείς που μπορούσε να «ανοίξει» τον δεξί διάδρομο με μεγαλύτερη άνεση για τον Λέο Μάτος από τον νεαρό Βολιώτη.

Αυτό ήταν το «κλειδί» της συνεργασίας: Defensive winger μπροστά από έναν μπακ «κάνω τη διαφορά». Από τον Μάτος των 24 γκολ και των 17 ασίστ.

Και μιας και καμιά φορά όλα συμβαίνουν για έναν λόγο; Η αλλαγή προπονητή στον Δικέφαλο, είναι επί της ουσίας ένας από τους λόγους που η πρόοδος του Δημήτρη Λημνιού… βγάζει μάτι. Ο Αμπέλ έχει άλλες αρχές στις ιδέες του. Και άλλο σχέδιο στο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ. Από τον 33άχρονο Μάτος ζητά άλλη προσέγγιση. Τον θέλει όχι μόνο πιο στατικό, αλλά τις περισσότερες φορές η εντολή είναι να μένει σαν «τρίτος στόπερ» επιφυλακής στις κατοχές του Δικεφάλου.

Τι σημαίνει αυτό με δύο λόγια; Πως η πτέρυγα ανοίγει για τον Λημνιό. Που το εκμεταλλεύεται δεόντως. Πάει στο «ένας με έναν» με όπλο την ταχύτητα του. Ψάχνει περισσότερο την ασίστ. Πατά και στην αντίπαλη περιοχή.

Δεν μπορούν βεβαίως να γίνουν θαύματα για ένα παιδί που έχει δύο γκολ στο πρωτάθλημα με την ομάδα του σε 48 συμμετοχές. Μπορούν όμως να γίνουν βήματα προς τα εμπρός. Και αυτό συμβαίνει… Με συνέπεια.

Ο Λημνιός έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ ως το καλοκαίρι του ΄21. Ανανέωσε τους όρους συνεργασίας το περασμένο καλοκαίρι έπειτα από μια καταπληκτική εμφάνιση κόντρα στη Βασιλεία. Εκεί προστέθηκε μια ρήτρα της τάξης των 15 εκατ ευρώ. Η δεύτερη μεγαλύτερη «ρήτρα» του κλαμπ, έπειτα από εκείνη που έχει «σφραγισθεί» με τον Λεό Ζαμπά. Άλλαξαν οι ετήσιες αποδοχές του βολιώτη winger προς τα πάνω. Δεν άλλαξε όμως η χρονική διάρκεια σε μια ενδιαφέρουσα επιλογή που κάνει τα πάντα να έρχονται πιο κοντά. Ήδη παρακολουθείται προσεκτικά από Ιταλικούς συλλόγους που στο πρόσωπο του βλέπουν έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει ολόκληρη την δεξιά πλευρά.

Από την άλλη έπειτα από το νέο ανακάτεμα της τράπουλας στον Δικέφαλο, ο 21άχρονος μοιάζει να είναι ο «σημαντικότερος» εκπρόσωπος των ελλήνων στο ρόστερ. Και είναι τέτοια η εικόνα του, που δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρείται παράξενο αν σύντομα κληθεί να καθίσει και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτή τη φορά όχι για τη ρήτρα, αλλά για μια συμφωνία μεγαλύτερης διάρκειας που θα «θωρακίζει» ακόμη περισσότερο τον Δικέφαλο του Βορρά.

Μοιάζει πολύ πιο λογικό ο ΠΑΟΚ να ακούσει με ενδιαφέρον πια προτάσεις για τον Ζαμπά (όπως και για τον Άκπομ) από το να σκεφτεί την ενδεχόμενη πώληση του Λημνιού. Αυτή τη στιγμή ο «μικρός» μοιάζει μαζί με τον Γιαννούλη (24), τον καταπληκτικό Σφιντέρσκι (22)  ως η βάση των επόμενων χρόνων για τους Θεσσαλονικείς. Τρία παιδιά που δεν ήταν σίγουρα «πρωταγωνιστές» στον δρόμο για το περσινό νταμπλ. Είναι πρωταγωνιστές στον ΠΑΟΚ του Αμπέλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ