Ολυμπιακός: Μια έξτρα επιλογή σε κάθε θέση

Ολυμπιακός: Μια έξτρα επιλογή σε κάθε θέση

Ο Πέδρο Μαρτίνς εξοικειώνεται με την χρήση του rotation και λύνοντας για τέταρτη φορά τον ίδιο γρίφο, μοιάζει έτοιμος για απαντήσεις.

Προφανώς η ίδια η… χρήση. Ένα πειστικό επιχείρημα για τον τρόπο που το rotation του Πέδρο Μαρτίνς φέρνει πριν από την ΑΕΚ μια σειρά από επιπλέον υποψηφιότητες για την 11άδα της Κυριακής. Και κάπως έτσι: Μια ενδιαφέρουσα συγκυρία που πιστοποιεί το καλό επίπεδο αγωνιστικής φόρμας των Ερυθρόλευκων. Διότι κάνοντας τους σχετικούς υπολογισμούς καταλήγεις σε συμπέρασμα συγκεκριμένο. Τουλάχιστον ένας «έξτρα» ποδοσφαιριστής σε κάθε γραμμή που αναζητά μια θέση στο βασικό σχήμα. Καλά νέα για τον Πορτογάλο τεχνικό πριν από ένα ματς-κλειδί.

Ναι, όσο και αν μοιάζει με κλισέ είναι μια πραγματικότητα. Η διαχείριση του τεχνικού τιμ σε ότι αφορά στις επιλογές στα ματς που πέρασαν (ΟΦΗ, Μπάγερν Μονάχου) προκύπτει πως έχει γίνει με τέτοιο τρόπο που τα αποθέματα ενέργειας είναι τόσο… όσο εν όψει της τρίτης αναμέτρησης σε οκτώ βράδια. Μιας άσκησης που ο Ολυμπιακός πλέον την βρίσκει μπροστά του συνέχεια. Και που πολύ λογικά όσο ο καιρός περνά την διαχειρίζεται με μεγαλύτερη άνεση. Δεν είναι εύκολο. Δεν φαντάζει όμως πλέον και βουνό. Ήδη έρχεται η τέταρτη φορά φέτος που ακολουθεί ένα δύσκολο ματς πρωταθλήματος έπειτα από μια νύχτα του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν η Κράσνονταρ εκτός (1-2) και η ΑΕΛ (0-1) στη Λάρισα στο τετραήμερο 27/8-1/9. Η Τότεναμ (2-2) και ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ (1-1) στο αντίστοιχο 18-22/9. Προέκυψε και μετά την ήττα στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα (3-1) όταν ακολούθησε το ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη (1-2) στις αρχές του μήνα. Το Μπάγερν και μετά ΑΕΚ λοιπόν κλείνει ένα τέτοιο καρέ.

Προγραμματισμός

Και ενώ στα προηγούμενα ήταν σταθερά θέμα συζήτησης, η διαχείριση, και το απόθεμα ενέργειας; Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός μοιάζει στο συγκεκριμένο κομμάτι να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Τουλάχιστον με βάση τους αριθμούς. Και παρά το γεγονός ότι δεν υπολογίζει σε μια σειρά από ποδοσφαιριστές όπως ο Βαλμπουενά και ο Σισέ που προφανώς θα έκαναν την κατάσταση ευκολότερη. Κανονικός προγραμματισμός, από τον Πέδρο Μαρτίνς και το επιτελείο του. Μόνο οι Σα, Σεμέδο, Γκιγιέρμε και Ποντένσε δεν έχασαν… δευτερόλεπτο στα δύο ματς που προηγήθηκαν κόντρα σε ΟΦΗ και Βαυαρούς. Δηλαδή ο τερματοφύλακας και ακόμη τρεις από τους 18 (!) που επιστράτευσε ο Μαρτίνς σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Σε όλες τις άλλες θέσεις υπήρξε rotation. Ή έστω βρέθηκε τρόπος για ανάσες. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης ας πούμε ήταν και στις δύο εντεκάδες. Με τη Μπάγερν όμως αποσύρθηκε στο 69΄ (Λοβέρα). Αυτό το εικοσάλεπτο μπορεί να είναι για εκείνον… διαβατήριο εντεκάδας.

Σουντανί και 4-4-2

Κάπως έτσι και ενώ πλέον πάμε για την επιστροφή στη διάταξη 4-4-2 με τον Χιλάλ Σουντανί να γυρίζει στη θέση του περιφερειακού επιθετικού αλλάζοντας τον σχηματισμό. Ο Μαρτίνς έχει έξτρα επιλογές παντού. Και αυτό δεν αποκλείεται να φέρει στο προσκήνιο εκπλήξεις. Με τις δοκιμές να συνεχίζονται και σήμερα. Όλα αυτά με θέα σε ένα ματς κομβικό για την Σούπερ Λιγκ 1. Όχι μόνο για τις εντυπώσεις στο αντάμωμα ενός κλασικού ζευγαριού, που πάντα παίζουν τον ρόλο τους στην… ατμόσφαιρα. Υπάρχει κάτι πιο πρακτικό. Αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει αφήνει την ΑΕΚ πίσω του οκτώ ολόκληρους βαθμούς έπειτα από οκτώ αγωνιστικές. Και φέτος είναι χρονιά με πλέι-οφ. Σεζόν που οι ομάδες θα κουβαλήσουν τις βαθμολογίες τους στην έξτρα αγωνιστική περίοδο όταν και θα κριθεί ο τίτλος. Μοιάζει με ευκαιρία λοιπόν. Το δέλεαρ να αφήσεις μακριά έναν από τους δύο ανταγωνιστές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το κάστρο του

Ως τώρα η διαδρομή των Ερυθρόλευκων στην Σούπερ Λιγκ 1 αποδεικνύεται αποτελεσματική. Η μοναδική βαθμολογική απώλεια προέκυψε στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό (1-1) από ένα εύστοχο πέναλτι των Πράσινων στο 90΄. Για τις επόμενες 45 ημέρες όμως όσο εξελίσσεται η μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ, ο συντελεστής δυσκολίας θα είναι μεγάλος. Και αυτό είναι κάτι που ο Πέδρο Μαρτίνς το γνωρίζει καλά. Εξ ου και όσα είπε στους ποδοσφαιριστές του χθες στον Ρέντη, στο γνωστό «βίντεο» της Πέμπτης. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι συγκεντρωμένος. Και κυρίως να διαφυλάξει την «όψη» της έδρας του. Τρέχει ένα πολύ μεγάλο σερί στο Καραϊσκάκη. Δώδεκα νίκες, σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα από τον περασμένο Νοέμβρη. Αν το βράδυ της Κυριακής συμπληρωθεί… 13άρι; Θα γίνει ένα πολύ μεγάλο βήμα. Σε ένα από εκείνα τα ματς που έχουν πάντα την όψη πως δεν δίνουν τρεις βαθμούς, αλλά έξι. Εκείνους που κερδίζει ο νικητής. Εκείνους που χάνει ο ηττημένος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ