Παναθηναϊκός: Τα ζητήματα που πρέπει να… κλείσει ο αντί – Νταμπίζας

Παναθηναϊκός: Τα ζητήματα που πρέπει να… κλείσει ο αντί – Νταμπίζας

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρει αυτή τη στιγμή τον αντικαταστάτη του Νίκου Νταμπίζα, ο οποίος όταν έρθει θα κληθεί άμεσα να σηκώσει μανίκια και να ασχοληθεί με τις ανοιχτές υποθέσεις.

Έκλεισε μια εβδομάδα από τη μέρα που ο Νίκος Νταμπίζας αποτέλεσε παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, σε μια κίνηση του Γιάννη Αλαφούζου που με εξαίρεση τους πολύ κοντινούς του ανθρώπους (κάποιοι εκ των οποίων προσπάθησαν να του αλλάξουν γνώμη) προκάλεσε έκπληξη στο ευρύ κοινό.

Ο Νταμπίζας ήταν μέχρι ένα σημείο αυτό που λέμε ο… άνθρωπος του προέδρου. Είχε συχνή επαφή με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, ακολουθούσε πιστά το οικονομικό πλάνο που είχε χαραχτεί από κοινού και σπανίως έκανε κάτι που δεν ήταν «by the book». Οι λόγοι που τελικά αποχώρησε έχουν αναλυθεί πολλάκις και πλέον ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του. Με τους ανθρώπους της ομάδας να εξετάζουν περιπτώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό πριν πάρουν την απόφαση να δώσουν… τα κλειδιά σε κάποιον άνθρωπο που θα έχει σημαντικό ρόλο εντός ομάδας.

Έναν άνθρωπο που θα έρθει για να πάρει πάνω του και τα ανοιχτά μέτωπα που άφησε πίσω του ο Νίκος Νταμπίζας, κλείνοντας πίσω του την πόρτα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τρία θέματα που… καίνε και μάλιστα που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα.

Οι «κομμένοι»

Ένα από τα σημαντικότερα ανοιχτά ζητήματα που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός είναι το θέμα των τεσσάρων «κομμένων» ποδοσφαιριστών. Τέσσερις παίκτες που ο Δώνης δεν υπολογίζει, που πληρώνονται κανονικά χωρίς να αγωνίζονται. Αντονί Μουνιέ, Βαγγέλης Οικονόμου, Φάνης Τζανδάρης και Πάνος Αρμενάκας είναι οι παίκτες που καλείται ο Παναθηναϊκός να τους λύσει τα συμβόλαια τον ερχόμενο Ιανουάριο (ή ακόμα και νωρίτερα) προκειμένου να μην τους πληρώνει άλλο. Και ο νέος τεχνικός διευθυντής θα κληθεί να το διαχειριστεί, αν το θέμα δεν έχει τελειώσει νωρίτερα.

Οι ανανεώσεις

Τέσσερις βασικοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν συμβόλαια τα οποία ολοκληρώνονται τον ερχόμενο Ιούνιο. Και σ’ αυτούς προστίθεται και ο Δημήτρης Κουρμπέλης, που έχει συμβόλαιο έως τον Δεκέμβριο του 2020. Τέσσερις παίκτες που ανήκουν στην κατηγορία των «υψηλά αμειβόμενων».

Ινσούα, Γιόχανσον, Διούδης και Δώνης είναι οι ποδοσφαιριστές που από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα διαπραγματευτούν, αν το επιθυμούν, με άλλους συλλόγους. Ο Δώνης θα κάνει τις εισηγήσεις του για τους ποιους εξ αυτών θέλει να έχει και την επόμενη χρονιά, με τους τρεις στους τέσσερις να θεωρείται σίγουρο πως θα πάρουν θετική εισήγηση. Οι Δώνης, Διούδης και Ινσούα είναι «εντός πλάνου» του Δώνη για τον Παναθηναϊκό… 2020-2021.

Κάτι που σημαίνει πως ο νέος τεχνικός διευθυντής θα πρέπει να «τρέξει» τις συγκεκριμένες υποθέσεις, συν φυσικά αυτή του Κουρμπέλη, που στον Παναθηναϊκό θέλουν να τον κρατήσουν με νέο συμβόλαιο.

Οι μεταγραφικές ανάγκες του Ιανουαρίου

Ο Νίκος Νταμπίζας ήδη είχε κάνει κάποια ταξίδια στο εξωτερικό για να δει υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Σε συνεννόηση με τον Γιώργο Δώνη είχαν θέσει προτεραιότητες εν όψει Ιανουαρίου. Και προχωρούσε το πρότζεκτ που θα υλοποιούσε σε δύο μήνες. Η αποχώρησή του αφήνει κενό εκεί. Μεγάλο.

Ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει στην αγορά για την απόκτηση ενός σέντερ φορ, ενός δεξιού μπακ, πιθανότατα και ενός χαφ. Ο νέος τεχνικός διευθυντής πρέπει να έρθει με… ατζέντα. Έτοιμος να τρέξει τις διαδικασίες και να βγει ενισχυμένος ο Παναθηναϊκός από τον Ιανουάριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ