VAR για εισαγγελέα

VAR για εισαγγελέα

Τα τρία εκατομμύρια που έλεγαν για το VAR έγιναν 13,5. Για ένα VAR... σκάρτο. Χωρίς γραμμή οφσάιντ και χωρίς goal line technology. Και στην Ιταλία με 7 εκατομμύρια πήραν όλο το πακέτο. Κάποιοι πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα για όλα αυτά.

Όσο ο καιρός περνάει, τόσο περισσότερο αποδεικνύεται το μεγάλο ψέμα, το «σανό» που έχουν ταΐσει τον κοσμάκη ορισμένοι όσον αφορά τη «μεγάλη επένδυση του VAR». Ναι, επένδυση, αλλά με τίνος τα λεφτά; Ναι επένδυση, αλλά με πόσα λεφτά; Ναι επένδυση, αν κατάφερνε να βοηθήσει κιόλας το έργο των διαιτητών, αν έφερνε δικαιοσύνη εντός γηπέδου. Εδώ μιλάμε για κωμωδία. Κάθε Κυριακή και λάθη.

Γραμμές δεν υπάρχουν. Goal line technology δεν υπάρχει. Αναγκάζονται οι διαιτητές να βγάζουν… χάρακα μέσα στο VAR για να φτιάξουν δικιά τους γραμμή και να δουν αν υπάρχει οφσάιντ ή όχι. Κοιτάζουν τις γραμμές των περιοχών, τα κουρέματα του γηπέδου για να πάρουν μια απόφαση. Και τότε γιατί το πήραμε το VAR ρε παιδιά; Γιατί πληρώσαμε υπεραξία; Για να γίνονται λάθη που σήμερα κρίνουν ένα αποτέλεσμα και αύριο – μεθαύριο θα κρίνει πρωτάθλημα;

Το «παραμύθι» που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ κάποιος πρέπει να το πληρώσει. Πρέπει να λογοδοτήσουν για τα «εγκλήματα» που έχουν γίνει. Να παρέμβει ο εισαγγελέας και να ξεκινήσει από πρώην στελέχη της κυβέρνησης. Τον Νίκο Παππά πρώτο – πρώτο. Να καλέσει τον Βαγγέλη Γραμμένο, που σήμερα βγήκε και είπε πως η NOVA δεν έχει καμία εμπλοκή όσον αφορά το VAR. Να πει ο Γραμμένος, σαν πρόεδρος της ΕΠΟ, αν είδε το VAR πριν αυτό χρησιμοποιηθεί. Αν γνώριζε πως δεν υπάρχει γραμμή.

Να καλέσει και τον Περέιρα για να μας πει κι εκείνος αν γνώριζε πως δεν υπάρχει γραμμή. Κι αν είδε, τι έκανε; Γιατί το είδαν. Όλοι το ήξεραν από κάτι δοκιμές στο… Καρπενήσι, Αύγουστο μήνα. «Σκάρτο» από τότε το μηχάνημα. Ούτε γραμμή οφσάιντ, ούτε goal line technology. Κι αντί να το στείλουν πίσω και να πάρουν το ολοκληρωμένο, είπαν «προχωράμε».

Κι όλα αυτά έναντι πολλών εκατομμυρίων. Εδώ κι αν πρέπει να απολογηθούν. Να τους καλέσει ο Αυγενάκης και να τους ρωτήσει γιατί ο κόσμος, ο Έλληνας φορολογούμενος, έδωσε τόσα χρήματα για κάτι «σκάρτο». Πόσα λεφτά;

Τρία εκατομμύρια έλεγαν ότι θα κοστίσει. Και κόστισε σχεδόν τα πενταπλάσια. 13,5 εκατομμύρια έδωσε η Ελλάδα για να έχει VAR το ποδόσφαιρό μας. Προσέξτε, η Ελλάδα. Όχι οι ομάδες. Όχι η Λίγκα. Όχι η ΕΠΟ. Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα το έκανε και δώρο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Λεφτά του κοσμάκη είναι. Και γι’ αυτά τα 13,5 εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να ρωτήσει ο Λευτέρης Αυγενάκης. Και να στείλει στον εισαγγελέα τους κυρίους. Από πού κι ως που 13,5 εκατομμύρια ευρώ για ένα VAR λειψό; Χωρίς γραμμή οφσάιντ;

Ξέρετε πόσο κόστισε στην Ιταλία το VAR; Σχεδόν τα μισά. Εφτά εκατομμύρια ευρώ. Ξέρετε ποιο VAR; Το full pack. Με γραμμή οφσάιντ και με goal line technology. Ξέρετε ποιος πλήρωσε; Η λίγκα τους. Δηλαδή οι ομάδες. Εκείνες που έχουν άμεση σχέση με το VAR. Όχι εγώ κι εσύ. Καταλαβαίνετε τη διαφορά; Πάμε να τα κάνουμε πενηνταράκια.

Στην Ελλάδα έδωσε το κράτος 13,5 εκατομμύρια ευρώ για ένα VAR που δεν έχει τίποτα άλλο παρά εικόνα. Που το τσέκαραν πριν το χρησιμοποιήσουμε και κανείς δεν είπε «ρε παιδιά αυτό είναι… λειψό». Στην Ιταλία πλήρωσαν εφτά εκατομμύρια οι ομάδες για ένα VAR που τα έχει όλα. Και γραμμή και goal line. Βρείτε το λάθος.

Και όχι μόνο επέτρεψαν να το βάλουν παρ’ όλο που δεν είχε όλα όσα χρειάζονται, αλλά εξακολουθούν να το κοιτάζουν αλλού όλοι. Τα σεμινάρια συνεχίζονται, όπως την περασμένη εβδομάδα, αλλά και κανείς δε λέει το αυτονόητο. Πως πρέπει κάτι να κάνουμε για να μη βγάζουμε τις μεζούρες να δούμε αν υπάρχει οφσάιντ ή όχι. Ούτε ο Φούσεκ, ούτε ο Χούμπελ μιλούν. Περνάει το θέμα στο ντούκου, περνάνε και οι αγωνιστικές και η ζωή συνεχίζεται.

Κι αν θέλουμε γραμμή οφσάιντ; Άλλα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Από την τσέπη του Έλληνα βεβαίως – βεβαίως. 13,5 και τέσσερα, θα μας στοιχίσει στο τέλος κανένα εικοσάρικο σε εκατομμυριάκια το VAR και δε θα μιλάει κανείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ