«Ομολογία» Σαββίδη για την καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου

«Ομολογία» Σαββίδη για την καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου

Στον Βόλο το ελληνικό ποδόσφαιρο έζησε μια ακόμη «μαύρη μέρα εξυγίανσης». Ο Βόλος των έξι δανεικών από τον ΠΑΟΚ θύμισε τα όσα έλεγε το 2015 ο Σαββίδης που «ομολογεί» λίγα χρόνια μετά.

Ιβάν Σαββίδης και καταγγελία δεν πάνε μαζί. Για… αφοπλιστικούς λόγους. Τότε βεβαίως που τα έλεγε ο Ιβάν το «έπαιζε» αδικημένος από την ζωή. Τότε που το ελληνικό ποδόσφαιρο ήθελε… εξυγίανση. Αλά Ανατολικού μπλοκ, όπως έχει μάθει ο Ιβάν Σαββίδης.

Τότε ο Ιβάν με το κανονικό ποδόσφαιρο δεν… έβλεπε καν τον Ολυμπιακό. Μια φορά τερμάτισε 6 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό στην βαθμολογία και έβαλε τους… Πλατανιάδες να πίνουν καφέδες με τον Πουρλιοτόπουλο για να καταγγέλλουν επιθέσεις και πράσινα άλογα με στόχο να κλέψει το πρωτάθλημα στα δικαστήρια.

Στο κανονικό ποδόσφαιρο ο Ιβάν μαζί με τα πρώην συνεταιράκια του «έτρωγε σφαλιάρες». Ποδοσφαιρικά πάντα. Εξ ου και η μεγάλη προσπάθεια της… εξυγίανσης με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τι τα θυμήθηκα τώρα όλα αυτά; Είδα το μεγάλο ματς του Βόλου. Την επιστροφή του Ιβάν στην πεζογέφυρα. Είδα τον τιτάνιο αγώνα του Βόλου του Μπέου να παίξει για την ιστορία του. Να προσπαθεί να κοιτάξει στα μάτια τον ΠΑΟΚ. Είδα τον Βόλο των 6 δανεικών του ΠΑΟΚ! Όχι ένας, όχι δύο, όχι τρεις όπως είχε τα τελευταία χρόνια ο Ατρόμητος. Αλλά 6 παρακαλώ! Έξι δανεικοί που βεβαίως-βεβαίως δεν έπαιξαν κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αλλά παίζουν κόντρα στους υπόλοιπους. Όπως συνέβαινε με τον Ατρόμητο όπως συμβαίνει με τους δανεικούς που έχει διάσπαρτους στα χρόνια της εξυγίανσης ο Ιβάν στις μισές ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

Ο Βόλος που όλως τυχαίως έχει παίκτες από Ξάνθη και Παναιτωλικό όπου ο Γιώργος Γεωργίου όταν ήταν πρόεδρος στον Απόλλωνα είχε καταγγείλει πως είναι ομάδες του Ιβάν. Δεν τα λέμε εμείς, δεν τα υιοθετούμε εμείς, λόγια δημόσια του Γεωργίου ήταν. Με τον ΠΑΟΚ να απειλεί με μηνύσεις. Αλήθεια τι έγινε με αυτό το θέμα;

Ξέφυγα όμως από το κύριο θέμα μας. Βλέποντας έναν ακόμη αγώνα… εξυγιαντικό στον Βόλο, βλέποντας ένα ακόμη «φιλικό» ματς του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα θυμήθηκα το… διάγγελμα Σαββίδη στις 20 Ιουλίου 2015.

«Δεν είμαστε χαζοί. Το βλέπουμε, το καταλαβαίνουμε! Μόλις ξεκινήσει το πρωτάθλημα, 30 βαθμοί είναι στην τσέπη τους. Πώς επιτρέπεται σχεδόν σε κάθε ομάδα να υπάρχουν δανεικοί παίκτες; Ζητάμε να προσέξουν αυτό το σημείο. Καταστρέφει το ελληνικό ποδόσφαιρο». Αυτά είχε δηλώσει στην κάμερα της ΕΡΤ3 ο Ιβάν Σαββίδης. Κατηγορώντας τότε (ποιον άλλο;) τον Ολυμπιακό. Τον εφιάλτη του. Γιατί ο Ολυμπιακός είχε δανεικούς σε άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός που οι δανεικοί του παίζουν απέναντι τους και του κάνουν και ζημιά μάλιστα!

Στα ίσια, τους δίνει να παίξουν και παίζουν απέναντι σε όλους. Και τον Ολυμπιακό. Στον τελικό του Κυπέλλου είχε παίξει με τον Ατρόμητο ο Μήτρογλου, την ήττα στο Περιστέρι με γκολ του Καραμάνου είχε γνωρίσει ο Ολυμπιακός του Μίτσελ τον Σεπτέμβριο του 2014, ένα χρόνο πριν από το… διάγγελμα του Σαββίδη που επειδή δεν είχε τι να προσάψει στον Ολυμπιακό έλεγε… παραμύθια.

Για την ακρίβεια αποκάλυπτε τις δικές του πρακτικές. «Ομολόγησε» ο Ιβάν πως «καταστρέφει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Αυτές τις πρακτικές που είχε στο μυαλό του για να εφαρμόσει μόλις καταφέρει να «αιχμαλωτίσει» το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με την… εξυγίανση. Όπως και έκανε. Το πόσο χαμηλά έχει φτάσει η «εξυγίανση» του «δικού του» Βαγγέλη Γραμμένου το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γνωστό, δυστυχώς σε όλο τον κόσμο. Το πόσο ξεφτίλισε ο ίδιος ο Ιβάν το ελληνικό ποδόσφαιρο παγκοσμίως μπουκάρωντας στο γήπεδο οπλοφορώντας επίσης είναι, δυστυχώς, γνωστό.

Πόσο επίκαιρες όμως μοιάζουν οι δηλώσεις του Ιβάν το 2015; Δικαιώθηκε ο Ιβάν, λίγα χρόνια μετά. Με τον ΠΑΟΚ να μετατρέπει τα περισσότερα ματς του στο ελληνικό πρωτάθλημα σε… φαρσοκωμωδία. Με «δορυφόρους», σε «φιλικό επίπεδο», με τερματοφύλακες να… ζαλίζονται απέναντι στο «μεγαλείο» του, με διαιτησίες… εξυγιαντικές.

Το Βόλος-ΠΑΟΚ δεν μας έκανε πιο σοφούς. Ήρθε απλά να προστεθεί στη λίστα των… περήφανων αγώνων της εξυγίανσης.

Και ναι, τόσα χρόνια ο Κοντονής και ο Βασιλειάδης ξεκάθαρα δεν ήθελαν να ασχοληθούν. Αφού συμμετείχαν στην… εξυγίανση. Ο Αυγενάκης όμως που είναι ξεκάθαρο πως το βλέπει αλλιώς, δεν βλέπει τον διασυρμό;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ