Superleague: Έρχονται οχτώ αγωνιστικές σε 50 ημέρες

Superleague: Έρχονται οχτώ αγωνιστικές σε 50 ημέρες

Η μάχη του πρωταθλήματος κορυφώνεται σε όλα τα επίπεδα μέχρι τα Χριστούγεννα, αφού στις επόμενες 50 ημέρες θα «συμπυκνωθούν» 8 αγωνιστικές. To10.gr σας παρουσιάζει το πρόγραμμα Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Άρη.

Έτσι και αλλιώς, το φετινό πρωτάθλημα είναι ξεχωριστό λόγω της διεξαγωγής των Play Offs, που για πρώτη φορά στη χώρα μας θα κρίνουν τον πρωταθλητή. Οι έξτρα αγωνιστικές υποχρεώσεις που δημιουργούνται για τις ομάδες και οι περισσότερες συγκρούσεις μεταξύ των μεγάλων, διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό που πρέπει να διαχειριστούν οι προπονητές.

Ωστόσο, τα Play Offs πιέζουν και την κανονική διάρκεια. Από τις 2 Νοεμβρίου, την 9η αγωνιστική, μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, την 16η αγωνιστική, θα συμπυκνωθούν 8 παιχνίδια μέσα σε 50 μέρες. Αναμετρήσεις που θα καθορίσουν τον πρωταθλητή, τους συμμετέχοντες στα Play Offs και θα επηρεάσουν τη μάχη για το μπαράζ του υποβιβασμού.

Χαρακτηριστικά, την τελευταία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα θα… στριμωχτούν τρεις αγωνιστικές. Τουλάχιστον, τον Νοέμβριο θα υπάρξει μία διακοπή για τις Εθνικές ομάδες. Αυτό θα είναι το τελευταίο «τάιμ-άουτ» πριν την κορύφωση του αγωνιστικού προγράμματος.

Πρακτικά, πρόκειται για έναν πόλεμο των 50 ημερών… Ο Ολυμπιακός έχει και την επιβάρυνση των ομίλων του Champions League, αφού θα δώσει τρία παιχνίδια για τον όμιλο. Ματς υψηλής έντασης, στα οποία θα διεκδικήσει τη συνέχεια στο Europa League, ενώ θα ταξιδέψει σε Μόναχο και Λονδίνο για να αντιμετωπίσει την Μπάγερν και την Τότεναμ και θα κλείσει στο Φάληρο με τον Ερυθρό Αστέρα.

Είναι προφανές πως στην προσπάθεια του να ανακτήσει το ελληνικό «στέμμα», ο Ολυμπιακός έχει πιο δύσκολο έργο σε σχέση με τον έτερο διεκδικητή ΠΑΟΚ. Χωρίς να συνυπολογίσουμε τα συμπαρομαρτούντα της εξυγίανσης, που διαμορφώνουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τον περσινό πρωταθλητή Ελλάδας…

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ δεν διεκδικεί τον τίτλο, αλλά θα προσπαθήσει να παραμείνει μία ταχύτητα πάνω από τους υπόλοιπους, ο Άρης θα ψάξει την σταθερότητα που δεν έχει και ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει την υπέρβαση για τη συμμετοχή στα Play Offs…

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των πέντε μεγάλων μέχρι τα Χριστούγεννα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΠΑΟΚΑΕΚΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣΑΡΗΣ
9ηΞάνθη Παναθηναϊκός Ατρόμητος ΠΑΟΚ Πανιώνιος
10ηΑτρόμητος ΟΦΗ Παναθηναϊκός ΑΕΚ Αστέρας
11ηΠανιώνιος Λάρισα Άρης Παναιτωλικός ΑΕΚ
12ηΠΑΟΚ Ολυμπιακός ΟΦΗ Αστέρας Λαμία
13ηΠαναιτωλικός Ξάνθη Πανιώνιος Βόλος Ατρόμητος
14ηΑστέρας Παναιτωλικός Ξάνθη Λαμία ΟΦΗ
15ηΛάρισα Πανιώνιος Αστέρας ΟΦΗ Βόλος
16ηΒόλος Ατρόμητος Λαμία Άρης Παναθηναϊκός

*** Με έντονο χρώμα σημειώνονται τα εκτός έδρας παιχνίδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ