Παραμένει το -6 για μη αδειοδοτημένους, παρά τις αντιρρήσεις Παναθηναϊκού και Πανιωνίου

Παραμένει το -6 για μη αδειοδοτημένους, παρά τις αντιρρήσεις Παναθηναϊκού και Πανιωνίου

Παναθηναϊκός και Πανιώνιος ζήτησαν να καταργηθεί η ποινή αφαίρεσης βαθμών για όσους δεν παίρνουν αδειοδότηση, κάτι που δεν έγινε δεκτό από το σύνολο του ΔΣ της Λίγκας.

Παναθηναϊκός και Πανιώνιος είναι οι δύο ομάδες που την τελευταία διετία είχαν… πληρώσει τον κανονισμό περί αφαίρεσης βαθμών σε περίπτωση που μια ομάδα δεν κατάφερνε να πάρει αδειοδότηση. Και αυτοί οι δύο σύλλογοι είναι και οι μοναδικοί που στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας ζήτησαν να καταργηθεί η ποινή της αφαίρεσης έξι βαθμών για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο καμιά άλλη ομάδα δε δέχτηκε κάτι τέτοιο, λέγοντας πως δεν γίνεται οι ποινές για την αδειοδότηση να αλλάζουν συνεχώς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί ομόφωνα πως παραμένει η ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών συν το πρόστιμο των 20.000 ευρώ για τις ΠΑΕ που δεν παίρνουν άδεια λόγω χρεών.

Επιπλέον, όπως αποφασίστηκε από το ΔΣ της Λίγκας, θα συσταθεί επιτροπή προκειμένου να συζητήσει με τον Λευτέρη Αυγενάκη τις ενστάσεις που υπάρχουν για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται σύντομα να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από τη Σούπερ Λιγκ:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως οι ποινές των μη αδειοδοτημένων ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 παραμείνουν ως έχουν.

2. Ομόφωνα αποφασίστηκε η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων, οι οποίες κωδικοποιήθηκαν από εκπροσώπους των ΠΑΕ της Super League προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, περί τροποποίησης της αθλητικής νομοθεσίας (Ν.2725/1999 κ.λπ.). Στο πλαίσιο αυτό, επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος Αθ. Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα αιτηθεί άμεσα θεσμική συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να τεθούν υπόψη του συγκεκριμένες προτάσεις.

3. Ομόφωνα εγκρίθηκε η παροχή εξουσιοδότησης στον Πρόεδρο του Δ.Σ. για τη δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την παραγωγή αγώνων του τηλεοπτικού φορέα ΕΡΤ για τους αγώνες του Β’ Γύρου και των Playoffs / Playouts και η επιλογή αναδόχου σε συνεννόηση με τις τέσσερις Π.Α.Ε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ