Δώνης: «Να παίξουμε στην Τούμπα με αυτοπεποίθηση»

Δώνης: «Να παίξουμε στην Τούμπα με αυτοπεποίθηση»

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε στη Nova για το ντέρμπι της Κυριακής, για το παιχνίδι με την Παναχαϊκή που πέρασε και για το επιθετικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο προπονητής του Παναθηναϊκού

Για τη νίκη στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή και αν βοήθησε στο ψυχολογικό κομμάτι:

«Ήταν σημαντικό για εμάς, γιατί όταν υπάρχει ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμα ήταν πολύ κακό για εμάς σε άλλο ένα εντός έδρας ματς, νομίζω ότι για να μπορέσεις σιγά σιγά να φτιάξεις την ψυχολογία σου και να γίνει πιο δυνατός, απέναντι σε μια καλή ομάδα της Superleague 2, όπως είναι η Παναχαϊκή, θα πρέπει και να το κερδίσεις το παιχνίδι και να βάλεις τη μπάλα στα δίχτυα.

Νομίζω ότι η εικόνα που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο ήταν ικανοποιητική, ήταν μια συνέχεια των τελευταίων παιχνιδιών, γιατί δεν μπορούμε να καταργούμε τη λογική στο ποδόσφαιρο όταν αναλύουμε ένα παιχνίδι. Και δεν το λέω απλώς για να το πω, είναι και θέμα στατιστικής. Αν κάτσει και αναλύσει κάποιος το τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Λάρισα, ο Παναθηναϊκός στη στατιστική ανάλυση είναι η καλύτερη ομάδα της αγωνιστικής, παρότι το αποτέλεσμα είναι το χειρότερο δυνατό για εμάς.

Όταν έχεις 75% κατοχή μπάλας και αυτό το ποσοστό είναι κοντά στην αντίπαλη περιοχή, όταν είσαι σε τελικές προσπάθειες και σε προσπάθειες σε εστία η πρώτη ομάδα της αγωνιστικής, όταν είσαι σε διεισδύσεις απέναντι στον αντίπαλο, όταν είσαι πολύ καλός στο να σταματήσεις το transition του αντιπάλου και όλη αυτή η συνολική εικόνα σου δείχνει ότι ήσουν πολύ καλή ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έχεις πληρώσει είτε τα λίγα λάθη σου στις λεπτομέρειες, είτε την αστοχία σου, είναι κάτι που πρέπει στην εικόνα του παιχνιδιού και στη φιλοσοφία μας να συνεχίσουμε σε αυτό το στιλ, αλλά και κάτι που σε προβληματίζει και σε στεναχωρεί. Γιατί όταν έχεις την πλήρη υπεροχή σε ένα παιχνίδι, πρέπει να πάρεις και το αποτέλεσμα».

Για το αν λείπει ο killer από την επίθεση του Παναθηναϊκού, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει στα γκολ:

«Αυτό το έχουμε αναλύσει πολλές φορές και όλες οι ομάδες το θέλουν. Όμως σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές μας, πρέπει να δώσουμε ένα ελαφρυντικό στο εξής: Σίγουρα ο βασικός μας σέντερ φορ, ο Φεντερίκο Μακέντα έκανε εκπληκτική προετοιμασία. Από την πρώτη αγωνιστική στο ζέσταμα υπήρξε πρόβλημα με τη μέση του. Και αυτό μέχρι και σήμερα συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί. Είτε γιατί έχει μείνει 2-3 εβδομάδες έξω, είτε γιατί δεν μπορεί να προπονηθεί καλά και είναι λογικό όταν χάσεις το βασικό σου επιθετικό, ο οποίος σου δίνει τις προσδοκίες ότι μπορεί στο φετινό πρωτάθλημα να έχει περίπου 15 γκολ και έχει βγει αυτό το πρόβλημα, δημιουργεί πρόβλημα και στη λειτουργία της ομάδας. Γιατί με τη λογική της ομάδας που έχει «χτιστεί» από την περσινή σεζόν, έλειπαν οι παίκτες από την πίσω ζώνη, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι θα μπορούμε να πάρουμε 10-12 γκολ από έναν εξτρέμ ή ένα δεκάρι.

Σίγουρα προσδοκούμε σε αυτό το εκτελεστικό κομμάτι περισσότερα πράγματα από το Ζαχίντ, προσδοκούμε από τον Γιάννη (Μπουζούκη) και τον Τάσο (Χατζηγιοβάνη) να δώσουν περισσότερες λύσεις στο σκοράρισμα μέσα από την ανάπτυξη, γιατί είναι δυο ποδοσφαιριστές που έχουν ταλέντο. Αλλά νομίζω ότι το βασικό μας πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την πρώτη αγωνιστική, είναι ο τραυματισμός του Μακέντα».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και τον τρόπο που προσεγγίζει το παιχνίδι της Τούμπας:

«Ο τρόπος που λειτουργούμε είναι συγκεκριμένος. Αναλύουμε τον αντίπαλο που έχουμε μπροστά μας και αυτό που έχω πει στα παιδιά είναι ότι από τη στιγμή που φαίνεται ότι η χρονιά μας είναι δύσκολη, με την έννοια ότι ακόμα και σε παιχνίδια που ήμασταν πολύ καλοί, δεν καταφέραμε να τα κερδίσουμε όπως με την Ξάνθη και τη Λάρισα, θα πρέπει να μπαίνουμε σε μια διαδικασία παιχνιδιού που θα το αντιμετωπίζουμε ως το ένα και το μοναδικό.

Πρέπει η απόδοση μας να είναι στο καλύτερο σημείο, ώστε να διεκδικούμε το αποτέλεσμα. Αυτό θα κάνουμε και με τον ΠΑΟΚ. Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατή ομάδα και η φιλοσοφία του παιχνιδιού είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με την περσινή ομάδα. Ειδικά ο τρόπος ανάπτυξης είναι διαφορετικός, με τον τρόπο που επιτίθεται και με τους παίκτες που βάζει στις άλλες ζώνες. Πρέπει να συμπεριφερθούμε καλά και αμυντικά, να έχουμε πολύ καλή συνοχή ως ομάδα, αλλά και να δείξουμε τον ίδιο βαθμό αυτοπεποίθησης που δείχνουμε στα περισσότερα παιχνίδια με τη μπάλα στα πόδια.

Θα σκεφτούμε ότι αυτό το παιχνίδι είναι ένα μοναδικό παιχνίδι που μπορεί να μας δώσει έναν ή τρεις βαθμούς και θα πρέπει να το παλέψουμε, γιατί από πλευράς βαθμολογικής συγκομιδής έχουμε μείνει αρκετά πίσω και θέλουμε προς το τέλος της σεζόν να έχουμε πιθανότητες για να είμαστε στην εξάδα».

Για το αν θεωρεί ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις πτέρυγες:

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να επικεντρωθούμε μόνο σε ένα σημείο, γιατί ο ΠΑΟΚ έχει υψηλή ποιότητα ποδοσφαιριστών και στον άξονα και στα άκρα. Άλλες φορές μπορεί να είναι στα άκρα ο Γιαννούλης μαζί με τον Λημνιό για παράδειγμα ή να είναι στον άξονα ο Μπίσεσβαρ ή ο Πέλκας. Ο σέντερ φορ που θα επιλεγεί ή και τα δύο κεντρικά του χαφ έχουν ποιότητα για να μπουν στις δύο άλλες ζώνες και να μεταφέρουν τη μπάλα. Άρα λοιπόν εμείς πρέπει να έχουμε πολύ καλή συνοχή, να είναι πολύ επιθετικό το μαρκάρισμα μας και επειδή είμαστε μια ομάδα που δεν μπορεί να σκέφτεται πως μπορεί να καταστρέψει ένα παιχνίδι, γιατί δεν είναι η λογική μας, uέλουμε από τη δική μας πλευρά και όταν έχουμε τη μπάλα στα πόδια, να βρούμε τον τρόπο για να βάλουμε δύσκολα στον αντίπαλο.

Για το ντεμπούτο του Φάουστο και την καλή εμφάνιση του Αποστολάκη στο ματς με την ΑΕΛ:

«Δεν θα απαντήσω σε κανένα κομμάτι για ευνόητους λόγους. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να βγάζω συμπεράσματα για τους ποδοσφαιριστές μου είτε μέσα από την προπόνηση, είτε μέσω των επίσημων παιχνιδιών και πάνω σε αυτά τα συμπεράσματα που βγάζω κινούμαι ανάλογα είτε στην ενδεκάδα, είτε στη δεκαοκτάδα. Θα μείνω στο κομμάτι του Αποστολάκη, γιατί γενικώς για το πρότζεκτ της ομάδας και την ανάπτυξη νέων παικτών, ο Κώστας έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση. Και ήταν καλή εμφάνιση σε όλα τα επίπεδα. Στη διάρκεια της προετοιμασίας κέρδισε θέση πίσω από τον Γιόχανσον, ο οποίος ήταν ο βασικός δεξιός μπακ της περσινής περιόδου με τον προγραμματισμό που κάναμε και ήταν σημαντικό και για τον ίδιο και για την ομάδα να αισθανόμαστε μεγαλύτερη ασφάλεια ότι νέα παιδιά έχουν αναπτυχθεί και μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι ειδικά για τον Κώστα, ανεξάρτητα με τα ντέρμπι που ακολουθούν, αυτή τη στιγμή διεκδικεί πολλές ευκαιρίες μέσα στη διάρκεια της σεζόν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ