Το «απαγορεύεται να μην νικήσουμε» του Μαρτίνς στο Ρέντη και ο ρόλος του Καμαρά

Το «απαγορεύεται να μην νικήσουμε» του Μαρτίνς στο Ρέντη και ο ρόλος του Καμαρά

Ο λόγος που ο Πέδρο Μαρτίνς δεν «έδειξε» σε καμία προπόνηση τις σκέψεις του για την 11άδα, η ανάλυση της Ξάνθης σε βίντεο, η ομιλία-απαίτηση, ο Καμαρά και ο... Βαλμπουενά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αποφασίσει ήδη την 11άδα που θα χρησιμοποιήσει κόντρα στην Ξάνθη. Αλλά επέλεξε να μην την αποκαλύψει. Ούτε στους ποδοσφαιριστές του. Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε να μην δείξει τα πλάνα του για την αναμέτρηση στα Πηγάδια. Με προφανή στόχο να διατηρήσει άπαντες στην… τσίτα, αλλά και μια απόδειξη ότι έχει αποφασίσει εδώ και μέρες πώς θα πάει στη… μάχη.

Ο Μαρτίνς δεν έκανε καμία δοκιμή 11άδας στη διάρκεια της εβδομάδας. Ακόμη και στην προπόνηση της Παρασκευής δούλεψε κυρίως τις στατικές φάσεις και πάλι, όμως, όχι με τη «βασική» 11άδα, αλλά με ανακατεμένους τους ποδοσφαιριστές του. Γιατί, είπαμε, έχει ξεκάθαρα στο μυαλό του το τι θέλει να κάνει.

Το παράδειγμα της αναμέτρησης με την ΑΕΚ είναι καθαρό στα μάτια του Μαρτίνς. Και όλα δείχνουν ότι αυτή θα είναι και η συνταγή στον αγώνα με την Ξάνθη. Με τον Μάντι Καμαρά να παίζει σε ρόλο «10αριού» Και τους υπόλοιπους 10 να μην αλλάζουν κατά πάσα πιθανότητα. Τη θέση από την οποία αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης με την Ενωση.  Οι παίκτες που διεκδικούν υπό προϋποθέσεις μία θέση, είναι ο Μεριά με τον Γκασπάρ και τον Γκερέρο. Ωστόσο οι πιθανότητες να υπάρξει διαφοροποίηση είναι λίγες.

Επίσης, ο Βαλμπουενά δεν μπήκε στην αποστολή για να παίξει, αλλά θα μπει εάν παραστεί ανάγκη για τα τελευταία 10 λεπτά. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να μην χρειαστεί τον Γάλλο και τις εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ. Κάτι που θα γίνει εάν οι 11 που θα ξεκινήσουν, καταφέρουν να επιβεβαιώσουν στον αγωνιστικό χώρο την ανωτερότητα των Πειραιωτών. Αν κάνουν αυτό που τους ζήτησε ο προπονητής τους. Το αυτονόητο, άσχετα τι θα συμβεί με τους… εξωγενείς παράγοντες.

Το μήνυμα του Πέδρο Μαρτίνς στο Ρέντη αποτυπώθηκε πολύ ξεκάθαρα στη διάρκεια του βίντεο που έδειξε για την Ξάνθη. Ο Πορτογάλος ανέλυσε το παιχνίδι της ομάδας του Ραμίρεθ, επικέντρωσε την προσοχή του στο transition παιχνίδι των γηπεδούχων, τις αντεπιθέσεις, αλλά και τον σημαντικό ρόλο που έχουν στην ανάπτυξη ο Στάρτζεον, ο Γουίλιαμ και ο Εντουάρντο. Οι τρεις μεσοεπιθετικοί που αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο.

Επίσης, σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, ο Μαρτίνς επανέλαβε ότι η ομάδα του θα κάνει το παιχνίδι της και θα πιέσει ασφυκτικά την αντίπαλό τους, επισημαίνοντας, επιπλέον, ότι οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να πιέσουν πολύ το κέντρο της άμυνας της ακριτικής ομάδας. Και εάν το κάνουν σωστά, θα βρουν ευκαιρίες για γκολ.

Τέλος, ο Μαρτίνς μίλησε για το περσινό παιχνίδι στα Πηγάδια, τις «ειδικές συνθήκες» της αναμέτρησης, αλλά και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει φύγει με τη νίκη από την Ξάνθη στα τελευταία τρία παιχνίδια που έχει δώσει στο συγκεκριμένο γήπεδο (2 στο κύπελλο, 1 στο πρωτάθλημα». Επεσήμανε στους παίκτες του ότι απαγορεύεται για τον Ολυμπιακό να μη φύγει με το «διπλό» από το συγκεκριμένο παιχνίδι και ζήτησε από όλους να έχουν το μυαλό τους μόνο στη σημερινή αναμέτρηση και πουθενά αλλού.

Στόχος του Ολυμπιακού, άλλωστε, είναι να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έως το τέλος. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με νίκες. Παντού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ