Εγκλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τη διαιτησία, με τη βοήθεια του VAR (Vids)

Εγκλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τη διαιτησία, με τη βοήθεια του VAR (Vids)

Τα παρακάτω έγιναν σε μια μόνο αγωνιστική. Οι ομάδες ζητούν βοήθεια από τον υφυπουργό, τη FIFA και την UEFA. Η ΕΠΟ αδυνατεί να διοργανώσει το πρωτάθλημα.

Λέγεται Τάσος Δώνης. Είναι διεθνής ποδοσφαιριστής της Ρεμς. Και έχει το προνόμιο να βλέπει από μακριά όσα υπέροχα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με ψυχραιμία.

Και με την άνεση να μην έχει ανάγκη κανέναν.

Δίχως τον φόβο των «πειθαρχικών οργάνων» που ως εδώ εναντιώνονται σε όσους καταγγέλλουν, και δεν ασχολούνται με το «τι» και «ποιους» καταγγέλλουν.

Η ανάρτηση του λοιπόν στα social media με την ολοκλήρωση του κυρίως μενού της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1 πιθανότατα έχει ξεχωριστή αξία.

Κάθε της γράμμα. Κάθε της λέξη.

«Παίζουν με τον ιδρώτα και τον κόπο σου, σιχαμένο ελληνικό ποδόσφαιρο μόνο μιζέρια εκπέμπεις».

Λίγο αργότερα ο αδερφός του Χρήστος, ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού πρόσθεσε «δεν μας σέβεται κανείς. Έγινε κλοπή». Η αναφορά του στο ματς της Τούμπας. Εκεί όπου οι Πράσινοι έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι στο 101΄.

Πέναλτι που δόθηκε από τον Σλοβένο διαιτητή Βίντσιτς, μέσω VAR στο 96΄.

Τα λεπτά καθυστερήσεων ήταν πέντε. Παραδόξως. Οι δύο από τις έξι αλλαγές των προπονητών έγιναν στην ανάπαυλα. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν υπήρχε διακοπή VAR. Γιατί πέντε λεπτά; Γιατί δόθηκε ένα πέναλτι στο 96΄; Ερωτήματα που απαντήσεις δεν υπάρχουν. Και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός που με ανακοίνωση της τα φέρνει στην επιφάνεια; Ας περιμένει και εκείνη την κλήση του «ποδοσφαιρικού εισαγγελέα».

«Σήμερα στην Τούμπα είδαμε το αποτέλεσμα να κρίνεται από δύο λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις και ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. Δόθηκαν 5 λεπτά καθυστερήσεις σε παιχνίδι που είχε δύο αλλαγές στο ημίχρονο και καμιά χρήση VAR, δεν καταλογίστηκε πεντακάθαρο φάουλ στον Περέα στις καθυστερήσεις και τέλος στο 5.20 έξτρα χρόνου δόθηκε πέναλτι σε μια αμφισβητούμενη φάση» αναφέρουν οι Πράσινοι στην ανακοίνωση τους.

https://streamable.com/4087b

Και δεν σταμάτησαν εκεί. Έφεραν στην επιφάνεια και όσα συνέβησαν μετά τη λήξη στα αποδυτήρια: «Επίσης η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θέλει να καταγγείλει όσα ακολούθησαν της λήξης του αγώνα στην είσοδο των αποδυτηρίων, που σε κάθε περίπτωση απέχει παρασάγγας από την έννοια της φιλοξενίας και της ποδοσφαιρικής προόδου που επιδιώκει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ύβρεις, χυδαίες συμπεριφορές και προπηλακισμοί ποδοσφαιριστών και τεχνικού επιτελείου από ανθρώπους του ΠΑΟΚ οφείλουν να εκλείψουν από τα γήπεδα, εάν πραγματικά υπάρχει διάθεση να φτιαχτεί κάτι διαφορετικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Μια ακόμη μεγαλύτερη καταγγελία από τον προπονητή του Παναθηναϊκού. Από τον πατέρα του Τάσου και του Χρήστου. Από τον Γιώργο Δώνη: «Οι περισσότεροι θα πουν ότι φταίει η διοίκηση, γιατί δεν έχουμε δυνατή διοίκηση. Τι να κάνει η διοίκηση; Να στήσει τον διαιτητή; Έχουμε έναν ιδιοκτήτη που έχει πληρώσει 70 εκατομμύρια. Είμαστε άνθρωποι. Τους σεβόμαστε όλους, αλλά δεν είναι δυνατόν να μας φέρονται έτσι. Είναι κρίμα για τα παιδιά. Δεν πάμε για πρωτάθλημα, αλλά μπορούμε να τερματίσουμε τέταρτοι-πέμπτοι; Δεν είναι δυνατόν να μας κλέβουν. Νομίζω ότι από την αρχή του πρωταθλήματος υπάρχει μία συμμορία που είναι εναντίον του Παναθηναϊκού».

Ο ιδιοκτήτης των Πράσινων, Γιάννης Αλαφούζος ήταν από τους «πρωτεργάτες της Εξυγίανσης» πλάι στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, και τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη. Αποχώρησε όμως από τη συμμαχία με συνοπτικές διαδικασίες πριν από τις εκλογές της ΕΠΟ. Έπειτα από τον ημιτελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0 (27/4/17), αηδιασμένος από την διαιτησία του Γιώργου Κύζα. Είχε αποστείλει μάλιστα ο ίδιος προσωπική επιστολή στον –τότε- πρόεδρο της ΚΕΔ Σταύρο Τριτσώνη, πριν από το ματς. Σε αυτή υποστήριζε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζουμε ότι ο κ. Κύζας φιλοξενείται από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου SARISSA, τον κ. Τσακίρη, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Η φιλοξενία περιλαμβάνει ακόμα και πιο «σύνθετες προσωπικές εξυπηρετήσεις». Ο ξενοδόχος αυτός είναι ένθερμος οπαδός του ΠΑΟΚ και διατηρεί συχνότατες επαφές με τη διοίκησή του, προτείνει δε ακόμα και άτομα για την προσωπική ασφάλεια του ιδιοκτήτη του».

https://streamable.com/vb4i8

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν η μοναδική ομάδα της Σούπερ Λιγκ 1 που εξέδωσε ανακοίνωση.

Το μεσημέρι ο Ολυμπιακός δίνοντας συνέχεια σε όσα προέκυψαν από το βράδυ του Σαββάτου έπειτα από το ματς με την Ξάνθη (0-0). Εκεί που είχε φρικτά παράπονα από τον διαιτητή Διαμαντόπουλο αλλά και τους υπεύθυνους του VAR. Ειδικά για την φάση του 61΄όταν όχι μόνο δεν δόθηκε πέναλτι στο «γκρέμισμα» του Ελ Αραμπί από τον τερματοφύλακα Αμπάντ, αλλά δεν ζητήθηκε καν η «βοήθεια» της video τεχνολογίας. «Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο υπάρχει το VAR…» αναρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής Πέδρο Μαρτίνς.

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς είχε αναρωτηθεί δημόσια: ««Ξέρετε εσείς ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης; Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Βόλου; Δεν ξέρετε; Γιατί όλη η Ελλάδα λέει και γράφει ότι έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη. Όλη η Ελλάδα λέει ότι αυτές οι δύο ομάδες έχουν εξαγοραστεί από τον ΠΑΟΚ. Γιατί δεν το λέτε με το όνομά του. Να βγουν να μας πουν, ποιος είναι αυτός που βάζει τα χρήματα στην Ξάνθη και ποιος στον Βόλο. Πόσο αγόρασαν τις μετοχές; Σε ποια εταιρία ανήκουν;».

Αυτή η τοποθέτηση έφερε αντιδράσεις. Ο ΠΑΟΚ με διαρροή απείλησε με μηνύσεις (σ.σ όπως απείλησε τον πρόεδρο του Απόλλωνα Σμύρνης, Γιώργο Γεωργίου όταν τον Μάη δήλωσε πως ««Δεν υπάρχει Πανόπουλος στην Ξάνθη, την έχει αγοράσει ο Σαββίδης. Το άλλο δεν το ξέρεις, ότι αγόρασε και τον Παναιτωλικό. Εφτά εκατομμύρια. Την Ξάνθη την έχει αγοράσει από πέρυσι, ενώ τον Παναιτωλικό τον πήρε πριν από είκοσι ημέρες. Βαρέθηκε ο Κωστούλας, κουράστηκε»). Η Ξάνθη ήταν… αφαιρετική δίχως διάθεση να μπει στην ουσία. Η ΠΑΕ Βόλος έδωσε το δικό της στίγμα απαντώντας υβριστικά για τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού.

Αυτή η τελευταία αντίδραση λοιπόν έφερε επίσημη ανακοίνωση από την πλατεία Αλεξάνδρας: «Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Μπέος και ο «Βόλος» του. Δυστυχώς αυτά που θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ημέρες δεν μπορεί παρά να απασχολήσουν τις αρμόδιες δικαστικές και όχι μόνο αρχές. Το λυπηρό για αυτούς είναι ότι η αλήθεια θα λάμψει. Ως προς την τελευταία ανακοίνωση… είναι Κυριακή ο κος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει χρόνο!!!!».

Ανακοίνωση όμως εξέδωσε και η ΠΑΕ ΑΕΛ «Θεέ μου τι χειρουργείο είναι αυτό! Ως πότε θα καταστρέφεται το ποδόσφαιρο; Το λαμόγιο ο «δικηγόρος» που δεν ξέρει που είναι τα Δικαστήρια στην Ηγουμενίτσα και είναι εγκατεστημένος στην Αθήνα και όλη την ημέρα μιλάει με τον Γιάννη τον Παπαδόπουλο και τον Θωμά..». Η αναφορά στην διαιτησία της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Πανιώνιος. Για την διαιτησία στο ματς με τον Άρη. «Η πρόθεσή μας να μην αναφερόμαστε συνεχώς στη διαιτησία μετά από τα παιχνίδια της ομάδας μας, εκλήφθηκε από κάποιους ως αδυναμία. Με τον Βόλο και με τον ΠΑΟΚ περιμέναμε από τους αρμόδιους να επιληφθούν. Με τη Λαμία και με τον ΟΦΗ δεν διαμαρτυρηθήκαμε. Πλέον όμως κύριοι και μετά από αυτά που ζήσαμε στην αναμέτρηση με τον Άρη, το ποτήρι της οργής ξεχείλισε.

Ο κ. Μανούχος και ο –γνωστός και μη εξαιρετέος στην Πανιώνια Οικογένεια- κ. Σκουλάς, φρόντισαν να δείξουν τις προθέσεις τους από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η στοχοποίηση παικτών μας, ξεκίνησε από το 13ο λεπτό, όταν οι δύο αμυντικοί μας μέσοι είχαν ήδη από μια κίτρινη κάρτα». «Συγχαρητήρια κύριοι. Ζήτω το ελληνικό παρασκηνιακό ποδόσφαιρο από τους κρατικούς υπαλλήλους μέχρι τους διαιτητές. Ο Πανιώνιος φέτος θα δώσει μέχρι τέλους την μάχη για την παραμονή του. Το μόνο που θέλουμε είναι να μας ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ να την δώσουμε με αξιοπρέπεια και στο τέλος να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε».

Απαραίτητη σημείωση: Όλα αυτά για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1. Αυτή που ολοκληρώνεται αύριο με την αναμέτρηση Λαμία-Βόλος!

Άραγε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αλλά και η FIFA τι λένε για όλα αυτά;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ