Αποκαλύψεις Μαρτίνς: «Το μόνο σενάριο για εμένα είναι ο Ολυμπιακός – Δεν θέλει μόνο η Μπενφίκα τον Σεμέδο»

Αποκαλύψεις Μαρτίνς: «Το μόνο σενάριο για εμένα είναι ο Ολυμπιακός – Δεν θέλει μόνο η Μπενφίκα τον Σεμέδο»

Ο Πέδρο Μαρτίνς παραχώρησε συνέντευξη στον πορτογαλικό ραδιοφωνικό σταθμό «LUSA» και μίλησε για όλα. Το πρότζεκτ του Ολυμπιακού, το μέλλον του, την Αγγλία, το πρωτάθλημα, τον Σεμέδο, αλλά και για την πίστη του για αποτέλεσμα στο Μόναχο!

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένας από τα σημαντικότερα «ποδοσφαιρικά προϊόντα» που έχει «εξάγει» η Πορτογαλία. Η δουλειά του στον Ολυμπιακό, το ποδόσφαιρο που παίζουν οι Πειραιώτες, η πρόκριση στους ομίλους του Champions League, η παρουσία τριών παικτών του ρόστερ την Εθνική Πορτογαλίας και συνολικά η εικόνα των Ερυθρόλευκων, καθιστούν τον Μαρτίνς ως το επόμενο «μεγάλο πρότζεκτ» του ποδοσφαίρου της χώρας. Με τον ίδιο, ωστόσο, να ξεκαθαρίζει για ακόμη μία φορά, ότι αν και έχει όνειρο να εργαστεί κάποια στιγμή στην Πρέμιερ Λιγκ, το μόνο σενάριο που τον απασχολεί, είναι η επιτυχία με τον Ολυμπιακό. Η κατάκτηση τίτλων και η ανάδειξη ποδοσφαιριστών.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών, παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στον πορτογαλικό ραδιοφωνικό σταθμό «LUSA», όπου μίλησε για τα όνειρά του με τους Ερυθρόλευκους. Για την Αγγλία, τις προτάσεις από τους μεγάλους της Πορτογαλίας, αλλά και τους παίκτες που ήδη διαπρέπουν στον Ολυμπιακό. Με πρώτο τον Ρούμπεν Σεμέδο, για τον οποίο αποκάλυψε πως δεν είναι μόνο η Μπενφίκα που έχει ενδιαφερθεί ζεστά, αλλά και άλλοι σύλλογοι.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για το προπονητικό του μέλλον στον Ολυμπιακό, την Αγγλία και εμφανίστηκε αδιάφορος για τις σειρήνες από την Πορτογαλία, όπως η πρόσφατη προσπάθεια της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας να τον προσλάβει: «Οταν αισθάνομαι καλά, δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο πέρα από το να κάνω τη δουλειά μου. Θα ήθελα να δοκιμάσω να δουλέψω και σε άλλα πρωταθλήματα, επειδή είναι πραγματικά φανταστικά, όπως η Αγγλία, αλλά για τώρα δεν σκέφτομαι αυτό το σενάριο. Και δεν έχει να κάνει με έλλειψη φιλοδοξίας, είναι επειδή είμαι χαρούμενος και σε έναν μεγάλο σύλλογο, με έξι εκατομμύρια οπαδούς, που αγαπούν το κλαμπ και μου δίνουν την ευκαιρία να παλέψω για τίτλους».

Σχετικά με το ενδιαφέρον των Πόρτο, Σπόρτινγκ και Μπενφίκα, τόνισε: «Το αντιλαμβάνομαι ως λογικό όταν υπάρχει μια αλλαγή (σε πάγκο) στην Πορτογαλία να είμαι στο προσκήνιο, αλλά είναι μόνο αυτό. Το βλέπω από μακριά και ψυχρά».

«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΑΣ»

Αναφερόμενος στον Ολυμπιακό, ο Μαρτίνς υποστήριξε ότι η δουλειά που γίνεται τους τελευταίους 18 μήνες ήδη πιάνει τόπο¨: «Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος που ηγείται του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, με εξαίρεση τα τελευταία δύο χρόνια, που δεν κατάκτησε το πρωτάθλημα, οπότε χρειαζόταν μια ανοικοδόμηση. Φτιάξαμε μια ομάδα με πολλή ποιότητα, πολύ νεανική και τα πράγματα άλλαξαν: Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με μια νέα ομάδα και νομίζω ότι ήδη αποδίδει η δουλειά που ξεκινήσαμε πριν από 18 μήνες».

Ο 50χρονος τεχνικός εξήρε το παιχνίδι της ομάδας του και την παρουσία του σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Η απόδοση της ομάδας μας έως τώρα έχει υπάρξει εξαιρετική, με 7 νίκες και δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε, το πρωτάθλημα στην Ελλάδα έχει πλέι οφ, αλλά το να ζητήσουμε περισσότερα από αυτά, θα ήταν πολύ, σε σχέση με το τι μπορεί να δώσει η ομάδα σε αυτό το στάδιο.

Μέχρι την έναρξη των αγώνων των ομίλων του Champions League, ό,τι είχαμε κάνει ήταν στην εντέλεια. Στον όμιλο οι εμφανίσεις μας ήταν άριστες και είναι κρίμα που δεν το μετουσιώσαμε σε βαθμούς. Υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που δεν μας το επέτρεψαν αυτό. Ξέρουμε ότι υπάρχουν δύο ισχυρότερες ομάδες, η Μπάγερν Μονάχου και η Τότεναμ, αλλά θα είμαστε εδώ για να παλέψουμε και εάν αποτύχουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση, θα παλέψουμε για το Europa League».

«ΓΙΑ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ»

Ο Ολυμπιακός παίξει εξαιρετικό στο εφετινό Champions League και σύμφωνα με τον Μαρτίνς, θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο και στο Μόναχο. Με τον τεχνικό των Πειραιωτών να μιλάει ακόμη και για… βαθμούς, εάν υποτιμηθεί ομάδα του: «Η Μπάγερν είναι μια σπουδαία ομάδα, αλλά ήδη έχουμε δείξει ότι μπορούμε να νικήσουμε κάθε αντίπαλο. Στην έδρα μας είμαστε δυνατή ομάδα και γνωρίζουμε ότι στη Γερμανία θα είναι ένα διαφορετικά, αλλά και πάλι θα έχουμε λόγο. Οποιος έχει δει τα παιχνίδια μας ξέρει πως όποια ομάδα παίξει χαλαρά εναντίον μας μπορεί να έχει μεγάλα προβλήματα, έτσι θα παλέψουμε και εκεί για βαθμούς».

«ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ Η ΜΠΕΝΔΙΚΑ ΤΟΝ ΣΕΜΕΔΟ»

Στη συνέντευξή το ο Μαρτίνς ρωτήθηκε και για τον Ρούμπεν Σεμέδο και το ενδιαφέρον της Μπενφίκα. Αποκαλύπτοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι μόνο οι «Αετοί» που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον στόπερ του Ολυμπιακού. Ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα να γίνονται πωλήσεις από τις ομάδες, αλλά και στη σημασία που έπαιξε η Ρίο Αβε στην εξέλιξη του παίκτη και τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

«Ως προπονητές είμαστε πάντοτε προετοιμασμένοι για αυτά, ειδικά όταν γνωρίζεις ότι είναι ανάγκη για έναν σύλλογο να κάνει πωλήσεις για να υποστηρίζει το μπάτζετ. Υπάρχει πολλή συζήτηση για την Μπενφίκα, αλλά δεν είναι μόνο η Μπενφίκα, επειδή γνωρίζω ότι υπάρχουν κι άλλοι πολλοί ακόμη σύλλογοι που ενδιαφέρονται για τον Σεμέδο», ανέφερε αρχικά για το θέμα ο Μαρτίνς και συμπλήρωσε: «Μπορεί να φτάσει σε υψηλό επίπεδο, αλλά η Ρίο Αβε ήταν ένα σημαντικό σημείο για τον ίδιο. Ηταν πολύ έξυπνο που πήρε την απόφαση και πήγε εκεί, ήταν πολύ σημαντικό. Του επέτρεψε να προετοιμαστεί για τα επόμενα βήματα».

Τέλος, αναφορικά με τις κλήσεις στην Εθνική Πορτογαλία των Σεμέδο, Σα και Ποντένσε, ο Μαρτίνς μίλησε για «τιμή» και «όνειρο»: «Είναι τιμητικό να καλούνται στην Εθνική αφότου έφυγαν από την Πορτογαλία. Είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνουν και της εξέλιξης που έχουν, αλλά και της ποιότητας του παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Είμαι χαρούμενος, επειδή γνωρίζω ότι είναι ένα μεγάλο όνειρο για αυτούς να εκπροσωπούν την εθνική ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ