Αποκάλυψη: Τι ανέφερε ο Διούδης στην αθλητική βία – Απολογήθηκαν στον διεθνή τερματοφύλακα Γκαγκάτσης και Σαββίδης

Αποκάλυψη: Τι ανέφερε ο Διούδης στην αθλητική βία – Απολογήθηκαν στον διεθνή τερματοφύλακα Γκαγκάτσης και Σαββίδης

Τα όσα συνέβησαν στη φυσούνα του γηπέδου της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής γυρίζουν το ποδόσφαιρο χρόνια πίσω. To10.gr αποκαλύπτει γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έκανε μήνυση, τι ανέφερε ο Διούδης στην αθλητική βία και τη συγνώμη από Γκαγκάτση και Σαββίδη.

Ένας διεθνής τερματοφύλακας. Ένας τερματοφύλακας που πριν από ένα μήνα ήταν στην αποστολή της Εθνικής ομάδας. Ένα γήπεδο στο οποίο στις αρχές Αυγούστου φιλοξενήθηκε ματς των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Που ήρθε να αγωνιστεί ο λαμπερός Άγιαξ. Μια ομάδα που πήρε πέρσι το πρωτάθλημα και που λέει συνεχώς και σε όλους τους τόνους πως στο γήπεδό της δε συμβαίνει το παραμικρό. Μια ιστορία από το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού που δείχνει πως το ελληνικό ποδόσφαιρο όχι μόνο δεν κάνει βήματα προόδου, αλλά σκεπάζεται ολοένα και περισσότερο από τη μαυρίλα.

Τραμπουκισμοί, πεσίματα, ΜΑΤ, ύβρεις, αθλητική βία. Με… θύμα έναν τερματοφύλακα της Εθνικής Ελλάδος, τον Σωκράτη Διούδη. Με θύτες ανθρώπους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με το ποδόσφαιρο να… αγνοείται.

To10.gr αποκαλύπτει όσα τραγικά έγιναν λίγα λεπτά μετά το τελευταίο σφύριγμα του Σλοβένου διαιτητή στο ντέρμπι της Κυριακής. Συμβάντα που εκθέτουν σε μεγάλο βαθμό τον ΠΑΟΚ. Γεγονότα που συναντάς μακριά από τον χώρο του γηπέδου.

Ο Διούδης κλήθηκε από ανθρώπους της αθλητικής βίας για να δώσει κατάθεση για την επίθεση που δέχτηκε στα αποδυτήρια της Τούμπας. Ένας διεθνής ποδοσφαιριστής, αντί να πάει στα αποδυτήρια της ομάδας του, πήγε στο γραφείο της αστυνομίας για να μιλήσει για μια επίθεση που έγινε. Μια επίθεση λόγω του παρελθόντος του στον Άρη.

Τη στιγμή της… κλωτσοπατινάδας στη φυσούνα της Τούμπας, στην οποία αναφέρθηκε νωρίτερα to10.gr ο Διούδης δέχτηκε επίθεση χωρίς να αντιληφθεί από ποιον. Άνθρωποι του Παναθηναϊκού που ήταν μπροστά στο περιστατικό έλεγαν πως δέχτηκε κλωτσιά και απόπειρα μπουνιάς, η οποία δεν τον βρήκε επειδή μπήκαν εκείνοι στη μέση.

Ο ίδιος ο διεθνής τερματοφύλακας, στην κατάθεσή του στην αθλητική βία, έκανε λόγο για απώθηση. «Υπήρχε μεγάλη αναστάτωση και μεγάλη φασαρία στη φυσούνα. Ένιωσα μια απώθηση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή του ο Διούδης στους αστυνομικούς της αθλητικής βίας.

Λίγο νωρίτερα, συζητώντας με ανθρώπους του Παναθηναϊκού, τον συμβούλευσαν να καταθέσει μήνυση. Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει συνεννόηση μεταξύ ποδοσφαιριστή και συλλόγου για το πως θα κινηθούν. Τελικά αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε μήνυση, αφού ο ίδιος ο Διούδης δεν είχε δει ποιος τον απώθησε.

Συγνώμη από Γιώργο Σαββίδη και Μάκη Γκαγκάτση

Είναι λογικό στον ΠΑΟΚ να χαμηλώνουν το γεγονός. Να διαψεύδουν όσα συνέβησαν. Μιλάμε για επίθεση σε διεθνή ποδοσφαιριστή και για κατάθεση εκείνου στην αστυνομία. Γεγονότα για τα οποία πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας και να ζητήσει το υλικό από τις κάμερες προκειμένου να δει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ωστόσο, οι κινήσεις των ίδιων των ανθρώπων της ομάδας αποδεικνύουν την… ενοχή και την τεράστια ευθύνη που φέρει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν μπόρεσε να προστατεύσει έναν διεθνή ποδοσφαιριστή. Ο Μάκης Γκαγκάτσης και ο Γιώργος Σαββίδης βρήκαν τον Διούδη και του ζήτησαν συγνώμη για όσα έγιναν. Κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Συνέβη τη στιγμή που ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ζητούσε συγνώμη από ανθρώπους του Παναθηναϊκού και από ποδοσφαιριστές.

Μια συγνώμη που αποδεικνύει το μέγεθος του περιστατικού, τη σοβαρότητα του επεισοδίου. Και φυσικά την ενοχή του ΠΑΟΚ, ο οποίος άφησε τη φυσούνα να μετατραπεί σε ζούγκλα, επέτρεψε την… κλωτσοπατινάδα, με αποτέλεσμα την απόλυτη ξεφτίλα για το ποδόσφαιρο: ένας διεθνής ποδοσφαιριστής να καταθέτει σε αστυνομικούς, έπειτα από ένα ποδοσφαιρικό ντέρμπι.

Το θέμα, πάντως, δεν αναμένεται να τελειώσει εδώ. Ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να δώσει υλικό από τις κάμερες αν του ζητηθεί προκειμένου ο εισαγγελέας να διερευνήσει την υπόθεση. Θυμίζουμε πως στο ντέρμπι – τίτλου με την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ είχε δώσει υλικό από τις κάμερες προκειμένου τότε να αποδείξει πως οι παίκτες της ΑΕΚ δεν ήταν τρομαγμένοι στα αποδυτήρια και μπορούσαν να συνεχίσουν το παιχνίδι. Κάμερες υπάρχουν, υλικό υπάρχει, επεισόδιο υπήρξε. Πλέον ο καθένας οφείλει να πράξει όπως αρμόζει για να πέσει άπλετο φως σε ένα περιστατικό – ντροπή για το ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ