Παναθηναϊκός: Το… ξεμπούκωμα του Μακέντα και η ΑΕΚ

Παναθηναϊκός: Το… ξεμπούκωμα του Μακέντα και η ΑΕΚ

Ο Ιταλός στην Τούμπα σημείωσε το πρώτο του γκολ σε ροή αγώνα και δικαίωσε την εμπιστοσύνη του Δώνη. Οι σκέψεις για το δεύτερο σερί ντέρμπι που έρχεται.

Ήταν ένα από τα σημαντικά ζητήματα – προβλήματα του Παναθηναϊκού η εικόνα του Φεντερίκο Μακέντα. Ένα πρόβλημα που έπρεπε να λυθεί. Η αναποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού στα έως τώρα παιχνίδια του άγγιζε κυρίως την επιθετική γραμμή. Όταν δεν παίρνεις γκολ από τον βασικό σου φορ, όσα κι αν βάλουν οι υπόλοιποι το πρόβλημα δε θα λυθεί.

Ο Ιταλός είχε σκοράρει μονάχα από τη βούλα του πέναλτι. Και η γενικότερη παρουσία του μέσα στο γήπεδο δε θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη που είχαμε δει την περσινή σεζόν. Ο Δώνης, ωστόσο, συνέχιζε να τον εμπιστεύεται. Του το έδειχνε και του το έλεγε στις μεταξύ τους συζητήσεις. Ήθελε από εκείνον να αποκτήσει και πάλι την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά που τον διέκρινε. Να βγάλει στο γήπεδο την ηγετική προσωπικότητα.

Τον χρησιμοποίησε ακόμα και στο ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή με απώτερο σκοπό να τον διατηρήσει σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Αρκετοί πίστεψαν πως η παρουσία του Μακέντα στην Πάτρα θα άνοιγε τον δρόμο της ενδεκάδας στον Καμπετσή για την Τούμπα. Ωστόσο ο Ιταλός αγωνίστηκε στο μεγάλο ντέρμπι και η παρουσία του δικαίωσε τον Δώνη για την επιμονή του και την εμπιστοσύνη του.

Στη φάση του γκολ φεύγει γρήγορα στην κόντρα επίθεση, κρατιέται για το οφσάιντ, εκμεταλλεύεται την πάσα του Ινσούα, πλασάρει υποδειγματικά τον Ζίφκοβιτς. Ένα σχετικά εύκολο γκολ, αλλά πολύ σημαντικό. Και για την ομάδα του, αλλά κυρίως για τον ίδιο. Για την αυτοπεποίθησή του, την ψυχολογία του, την αλλαγή της αγωνιστικής εικόνας του.

Το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό και η απόδοση του Μακέντα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τελική έκβασή του. Ο Δώνης αναμένεται να τον χρησιμοποιήσει και πάλι, σε μια ενδεκάδα που έτσι κι αλλιώς δεν αναμένεται να έχει αλλαγές.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά ο Δώνης έχει πλέον καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στους παίκτες που θα βλέπουμε σε τόσο μεγάλα παιχνίδια. Και το πιθανότερο είναι πως και την Κυριακή θα δούμε ίδια πρόσωπα και ίδιο σχήμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ