H UEFA στην πόρτα του ΠΑΟΚ μετά τη νέα ΑΜΚ

H UEFA στην πόρτα του ΠΑΟΚ μετά τη νέα ΑΜΚ

Τα επιπλέον 28.000.000 € και η «τρύπα» στα οικονομικά του Δικεφάλου, φέρνουν νέο έλεγχο από την UEFA ελέω Financial Fair Play. Οι πιθανές κυρώσεις.

Εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι η UEFA έχει στραμμένη την προσοχή της στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τη διοίκηση Σαββίδη. Οι Θεσσαλονικείς έχουν προχωρήσει σε συνεχόμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου τα τελευταία χρόνια, με σκοπό να καλύψουν τα μεγάλα ελλείμματα που έχουν προκύψει από την αποτυχία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και τα έξοδα που προέκυψαν από τις μεταγραφές που έγιναν. Ο ΠΑΟΚ έχει έσοδα που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδά του. Με αποτέλεσμα ο Ιβάν Σαββίδης να είναι αναγκασμένος να βάλει ένα ακόμη ποσό-μαμούθ, για να μπορέσει να καλύψει τη χασούρα και να κλείσει την τρύπα της εταιρείας.

Μετά την περσινή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15.000.000 ευρώ, η ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας αποφασίστηκε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 28.000.000 ευρώ. Η νέα αύξηση που αφορά τις ανάγκες της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ θα καλυφθεί βάσει νόμου σε δύο μήνες, με τον Σαββίδη να έχει και πάλι τον πρώτο λόγο.

Το πρόβλημα που προκύπτει για την ΠΑΕ παρουσίασε αναλυτικά ο νομικός σύμβουλος του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο οποίος υποστήριξε ότι «…υπάρχει αναγκαιότητα για ΑΜΚ, για να καλυφθούν τα έξοδα της φετινής σεζόν με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών. Επίσης, έγινε γνωστό ότι τα 28 εκατομμύρια θα κατατεθούν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το νέο μετοχικό κεφάλαιο θα είναι 116.140.633,40 ευρώ και οι μετοχές με την αύξηση θα είναι 387.135.430.

Επίσης, αποκαλύφθηκε ότι από τα 28.000.000 της ΑΜΚ, Στο κεφάλαιο θα πάνε 300.000 ευρώ και στο αποθεματικό 27.700.000 ευρώ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Μια απλή ανάγνωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσκαιρο ενθουσιασμό για την οικονομική ισχύ του ΠΑΟΚ. Αλλά στην ΠΑΕ γνωρίζουν ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς η εταιρεία βρίσκεται στο… μάτι της UEFA, λόγω πιθανής μη τήρησης των αυστηρών κανονισμών του Financial Fair Play. Και εάν στους ελέγχους που θα γίνουν, προκύψουν σκιές, τότε ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει, είτε με τσουχτερό πρόστιμο, είτε ακόμη με απαγόρευση μεταγραφών είτε με όλα αυτά μαζί, συν αυστηρότερη οικονομική επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ