Γκίας Ζαχίντ: Ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού

Γκίας Ζαχίντ: Ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού

Ο Δώνης ορκιζόταν πως όταν θα προσαρμοστεί θα δούμε απ' αυτόν πράγματα που κάνουν λίγοι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και ο Γκίας Ζαχίντ τον δικαιώνει.

Η νίκη στη Νέα Σμύρνη. Η προσπάθεια επιστροφής στο παιχνίδι με τη Λάρισα. Το υπέροχο τελείωμα στην Τούμπα. Το γκολ που – κακώς – δεν του μέτρησαν απέναντι στην Ξάνθη. Η εικόνα του κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Γκίας Ζαχίντ άφησε το κακό του πρόσωπο στο Κλεάνθης Βικελίδης. Σ’ εκείνο το ματς του Παναθηναϊκού, σ’ εκείνο το πράσινο αγωνιστικό… ναυάγιο ολόκληρης της ομάδας, ο Νορβηγός είχε υποπέσει στο μεγαλύτερο λάθος. Είχε χαρίσει το 1-0 στον Φετφατζίδη.

Εκείνο το λάθος θα μπορούσε να στοιχειώσει πολλούς. Ερχόταν, μάλιστα, έπειτα από ένα σερί άσχημων αγώνων για τον ίδιο και την ομάδα του. Ο Γκίας Ζαχίντ φλέρταρε με το να αποδειχτεί μια… καμμένη μεταγραφή.

Τα πρώτα παιχνίδια του Νορβηγού τον έφεραν περισσότερο σε μια διαδικασία προσαρμογής στο νέο περιβάλλον. Δεν έβγαζε στο γήπεδο αυτά που περίμεναν όλοι, έδειχνε όμως πως όταν θα βρει τα πατήματά του θα μπορέσει να κάνει και τη διαφορά. Φαίνεται από… χιλιόμετρα από ποια ποδοσφαιρική πάστα είναι φτιαγμένος.

Η προσωπικότητα του Νορβηγού, ήταν γνωστή στον Δώνη και στους συνεργάτες του από τον καιρό που συνεργάστηκαν στον ΑΠΟΕΛ. Η ποδοσφαιρική πάστα από την οποία είναι φτιαγμένος ήταν ο λόγος που επέμενε ο 50χρονος προπονητής για να τον φέρει σην Ελλάδα. Δε θα αποτελούσε ποτέ κάποιον που θα… καεί στο πρώτο λάθος. Κάποιον που θα του γυρίσουν την πλάτη.

Ο Δώνης στήριξε τον Ζαχίντ, δεν τον άφησε εκτός ενδεκάδας ούτε σε ένα ματς, τον έβαλε στην κανονική του θέση – πίσω από τον επιθετικό – και πλέον ο Νορβηγός κάνει το πιο καλό παιχνίδι από το άλλο. Μια ηγετική φυσιογνωμία στο χώρο της μεσαίας γραμμής, πρώτος σκόρερ της ομάδας με τρία γκολ μαζί με τον Μακέντα, αλλά με μία σημαντική διαφορά: ο Ιταλός έχει σκοράρει τις δύο από τις τρεις φορές από τη βούλα του πέναλτι, ο Ζαχίντ μετράει τρία γκολ σε ροή αγώνα. Και μάλιστα τρία υπέροχα γκολ. Στη Νέα Σμύρνη με πλασέ στην απέναντι γωνία, με την μπάλα να βρίσκει πλαϊνό δίχτυ, με τη Λάρισα με τρόπο πανομοιότυπο, στην Τούμπα με υπέροχη ντρίπλα στον Ζίφκοβιτς, που τον έβγαλε φάτσα με το τέρμα.

Τρία γκολ από τα οχτώ συνολικά που έχει βάλει η ομάδα του, 15 τελικές προσπάθειες (περισσότερες έχει μόνο ο Μπουζούκης με 16), ένα γκολ κάθε πέντε τελικές προσπάθειες, συμμετοχή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, βοήθειες με τα τρεξίματά του σε κάθε σημείο του γηπέδου. Αναμφίβολα ο πιο βελτιωμένος ποδοσφαιριστής της ομάδας το τελευταίο δίμηνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ