ΠΑΟΚ-Αμπέλ: Ο μήνας του μέλιτος και το… Καραϊσκάκη

ΠΑΟΚ-Αμπέλ: Ο μήνας του μέλιτος και το… Καραϊσκάκη

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στο Ηράκλειο με την πλάτη στον τοίχο. Και μέχρι το Φάληρο και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; Ο… μήνας του μέλιτος με τον Αμπέλ Φερέιρα ολοκληρώνεται.

Οι ώρες περνούν με… Ολυμπιακό. Και με τους ποδοσφαιρόφιλους να κουβεντιάζουν για την κακή εικόνα του στο Μόναχο που έφερε μια «καλοβαλμένη ήττα». Λογικό. Οι Ερυθρόλευκοι είναι σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, αν και όχι πρωταθλητές. Είναι και οι μοναδικοί μας εκπρόσωποι στα κύπελλα Ευρώπης φέτος. Αναπόφευκτα λοιπόν ο χειμώνας βγαίνει με τα δικά τους ενενηντάλεπτα. Κόντρα σε ομάδες που είναι άγνωστο πόσο σύντομα θα τις ξαναδούμε στην Ελλάδα της Εξυγίανσης.

Εδώ που χάνεται με συνοπτικές διαδικασίες η 15η θέση του ranking και μαζί ένα από τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια. Εδώ που ο πρωταθλητής θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα ξεκινά προετοιμασία αρχές Ιούνη για τέσσερα προκριματικούς γύρους. Το ελληνικό ποδόσφαιρο της «άνθισης» τώρα που επέστρεψαν οι Κυριακές μας.

Τέλος πάντων, από αλλού ξεκινήσαμε. Αλλού θέλουμε να φτάσουμε. Ο Ολυμπιακός είναι «ζωντανός» ακόμη στην Ευρώπη. Μπορεί να βρεθεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Μπορεί με δύο νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές να διεκδικήσει ακόμη και την είσοδο του στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη θα συνεχίσει να παλεύει. Για τον εαυτό του. Αλλά και για τους άλλους, καθώς κάθε βαθμός του αυτή τη στιγμή έχει αντίκτυπο εθνικό.

Με τους άλλους τι γίνεται; Και κυρίως  με τον ΠΑΟΚ. Τον νταμπλούχο για τον οποίο το παράθυρο της Ευρώπης έκλεισε από τον Αύγουστο, έπειτα από τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας! Εδώ υπάρχει μπόλικο ρεπορτάζ. Και κυρίως μπόλικος προβληματισμός για τον Αμπέλ Φερέιρα ο οποίος έπειτα από 9 αγωνιστικές, και έχοντας πια μήνες δουλειάς δεν μπορεί να βάλει τον Δικέφαλο στο μονοπάτι του αυτονόητου. Ήρθε ο άνθρωπος ξαφνικά το καλοκαίρι, έφαγε την «κρυάδα» των διαδοχικών αποκλεισμών από Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ. Από τότε όμως πέρασαν ολόκληρος ο Σεπτέμβρης, ολόκληρος Οκτώβρης, πάμε για το δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Διάστημα που επέστρεψε πλέον ο Βιεϊρίνια και ο Μαουρίσιο. Διάστημα που ο προπονητής και οι συνεργάτες του έχουν να δουλέψουν για ένα ματς την εβδομάδα.

Τι έχει κάνει ο ΠΑΟΚ ως εδώ;

1)     Απέτυχε να νικήσει στα ντέρμπι με Άρη και Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

2)     Δεν τα κατάφερε και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ένα δείγμα τριών αναμετρήσεων που σώθηκαν δύο βαθμοί στο 97΄(Άρης) και στο 101΄(Παναθηναϊκός)

3)     Απέτυχε να φτάσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή έπειτα από το «μπλόκο» της Ξάνθης, που οι Ερυθρόλευκοι την πάτησαν το περασμένο Σάββατο

4)     Έχει 11 γκολ παθητικό σε εννέα αγωνιστικές, όταν πέρσι σε ολόκληρο το πρωτάθλημα (30αγ) δέχτηκε 14.

Και όλα αυτά με τον ΟΦΗ να περιμένει το Σάββατο στο Ηράκλειο. Σε μια στροφή που αν ο Δικέφαλος δεν αποφασίσει να δείξει ένα πιο πειστικό πρόσωπο, μπορεί κάλλιστα να δει την ψαλίδα της διαφοράς στην βαθμολογία να ανοίγει και άλλο μιας και ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Ατρόμητο.

Υπάρχει προβληματισμός στον Δικέφαλο. Εκφράζεται χαμηλόφωνα αλλά είναι υπαρκτός. Κυρίως διότι οι περισσότεροι καταλαβαίνουν πως πλέον ο επόμενος μήνας ίσως είναι ο καθοριστικότερος στο πρωτάθλημα. Ο μήνας που ο Ολυμπιακός έχει ακόμη ματς στην Ευρώπη. Να τελειώσει το Τσάμπιονς Λιγκ, και να έχει ήδη και ένα προβάδισμα που μπορεί να φτάσει στο +5 με νίκη στο Καραϊσκάκη, δεν είναι μια απλή συνθήκη.

Και για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις: Σαφώς και στηρίζεται ο Αμπέλ Φερέιρα. Σαφώς και έχει εκτιμηθεί η προσπάθεια του να «ανανεώσει» την εικόνα της ομάδας, να δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε νέα παιδιά (Σβιντέρσκι, Γιαννούλης, Λημνιός) αλλά όπως μας μετέφεραν; «Τελειώνει ο μήνας του μέλιτος». Το ματς στο Φάληρο 1/12 μοιάζει καθοριστικό. Και κυρίως η βαθμολογική ισορροπία έπειτα από αυτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ