Σένκεφελντ: «Είμαστε οικογένεια, θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας»

Σένκεφελντ: «Είμαστε οικογένεια, θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας»

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ μίλησε για το αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ (10/11, 19:30), την εμφάνιση των «πράσινων» στην Τούμπα, την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο εσωτερικό της ομάδας, αλλά και τη στήριξη που χρειάζονται από τον κόσμο.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ (10/11, 19:30) στο κλασικό ντέρμπι της Αθήνας, με τους «πράσινους» να φιλοδοξούν να συνεχίσουν τις θετικές εμφανίσεις, μετά από εκείνη που πραγματοποίησαν στην Τούμπα.

Ο στόπερ των «πράσινων», Μπαρτ Σένκεφελντ, μίλησε στα κανάλια novasports για την εμφάνιση στην Τούμπα, για το επερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά και για το γεγονός ότι όλοι μέσα στην ομάδα είναι μια «οικογένεια».

Σε ό,τι αφορά στο ματς της Τούμπας, τι είναι αυτό που έμεινε στο τέλος για τους πράσινους; «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, παίξαμε καλή άμυνα, στο δεύτερο ο αντίπαλος μας πίεσε πολύ, δυσκόλεψαν τα πράγματα για μας αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει και να φύγουμε από εκεί με τους τρεις βαθμούς.»

Αν συμφωνεί ότι η εμφάνιση στην Τούμπα ήταν η καλύτερη φετινή για τον Παναθηναϊκό; «Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερες εμφανίσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν την τακτική τους και εμείς δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε. Αυτό πρέπει να γίνει ένα μάθημα για μας και να μάθουμε από αυτό. Πρέπει να είμαστε πιο συμπαγής ομάδα και να προσαρμοζόμαστε στον κάθε αντίπαλο.»

Σχετικά με το τι περιμένει την Κυριακή από το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ… «Οι ποδοσφαιριστές αγαπούν τα ντέρμπι, έχουν πάθος σε αυτά, θέλουν να τα κερδίζουν. Και αυτό είναι το ζητούμενο για μας και αυτή τη φορά, θέλουμε μια καλή ατμόσφαιρα, να πιέσουμε τον αντίπαλο και να κερδίσουμε το ματς.»

Ποιο στοιχείο του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, θα ήθελε να έχει η ομάδα του και απέναντι στην ΑΕΚ; «Χρειάζεται να μείνουμε ενωμένοι, να αγωνιστούμε ως ομάδα και σίγουρα να έχουμε αυτοπεποίθηση. Ακόμη κι αν βρεθούμε πίσω στο σκορ, πρέπει να έχουμε το σθένος να κυνηγήσουμε το ματς, όχι για την ισοπαλία αλλά για τη νίκη.»

Αισθάνονται μόνοι στην προσπάθεια που κάνουν φέτος, νιώθουν ότι χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη από τον κόσμο; «Είναι όμορφο να παίζεις ποδόσφαιρο για τους φιλάθλους της ομάδας σου. Ξέρω ότι ενδιαφέρονται για την ομάδα ακόμη κι αν δεν έρχονται στο γήπεδο αλλά η αλήθεια είναι ότι τους θέλουμε στο γήπεδο, στο πλευρό μας. Και για να τους φέρουμε στο γήπεδο, πρέπει να κάνουμε νίκες.»

Ο Δώνης θα λείπει από τον πάγκο την Κυριακή. Θα παίξουν και για εκείνον; «Είμαστε μια οικογένεια. Εγώ έτσι νιώθω. Είναι αυτονόητο ότι παίζουμε για όποιον λείπει, ειδικά αν αυτός ο κάποιος χρειάστηκε να κάνει κάτι για να μας προστατεύσει.»

Αποκάλεσε οικογένεια την ομάδα του και εμφανίστηκε απογοητευμένος από το ματς στην Τούμπα, νιώθει ότι το αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ ένωσε ακόμη περισσότερο την ομάδα; «Πάντα είμαστε οικογένεια. Και στα καλά και στα άσχημα. Σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι που χάσαμε στο τέλος του αγώνα αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Αν συνεχίσουμε την σκληρή προσπάθεια, θα γίνουν όλα όπως πρέπει και θα επιστρέψουμε στις επιτυχίες.»

Ηγείται της άμυνας του Παναθηναϊκού, είναι σταθερά καλός, αποδέχεται τον ρόλο του ηγέτη; «Έχω αρκετή εμπειρία στους αγωνιστικούς χώρους, θέλω να βοηθώ τους νεότερους παίκτες, ίσως να μην κάνουν τα λάθη που έκανα εγώ, να τους βοηθήσω να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Δεν θα έλεγα ότι είμαι leader, θέλω απλώς να εμπνέω σιγουριά στους συμπαίκτες μου.»

Για τα τατουάζ του… «Ο σταυρός είναι γιατί πιστεύω στον Θεό. Πρέπει πάντα να πιστεύεις, ότι κι αν περνάς στη ζωή σου.»

Για τους τραυματισμούς του… «Θέλω πάντα το κάτι παραπάνω, έχω κάνει πράγματα για να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση.»

Για τον ομοσπονδιακό προπονητή μας… «Είναι καλός προπονητής, τεχνικά είναι πολύ δυνατός, λατρεύει το ποδόσφαιρο.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ