Οπαδοί του Ολυμπιακού περίμεναν τρένο με 300 οπαδούς του ΠΑΟΚ (pics)

Οπαδοί του Ολυμπιακού περίμεναν τρένο με 300 οπαδούς του ΠΑΟΚ (pics)

Η Αστυνομία σταμάτησε συρμό του προαστιακό στο Ρέντη και φυγάδευσε με 6 διμοιρίες των ΜΑΤ και 20 μηχανές ΔΙΑΣ τους 300 οπαδούς του ΠΑΟΚ, αποτρέποντας τα χειρότερα.

Πρόθεση του ελληνικού ποδοσφαίρου στο σύνολό του, αλλά και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είναι να μπορέσουν σταδιακά να διεξάγονται οργανωμένες εκδρομές οπαδών σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Ηδη η μεμονωμένη μετακίνηση απελευθερώθηκε, αλλά εάν οι οπαδοί των ομάδων και οι σύλλογοι δεν φροντίσουν να δείξουν ότι έχουν μάθει να τηρούν τους νόμους και να υπακούν στις αποφάσεις, τότε δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Με όσα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής με οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, να μην είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Οπως είναι γνωστό εδώ και μέρες, ο ΟΦΗ έδωσε εισιτήρια σε οπαδούς του ΠΑΟΚ για τον αυριανό μεταξύ τους αγώνα στο Γεντί Κουλέ. Περίπου 300 οπαδοί του Δικεφάλου, λοιπόν, βρέθηκαν στην Αθήνα το απόγευμα και λίγες ώρες αργότερα, μπήκαν στον Προαστιακό, με σκοπό να φτάσουν έως τον Πειραιά και να επιβιβαστούν στο πλοίο που θα τους μετέφερε στο Ηράκλειο. Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι η παρουσία τους δεν ήταν καθόλου «διακριτική», καθώς έφεραν διακριτικά του ΠΑΟΚ και γενικώς έδιναν στίγμα ποιοι είναι. Με αποτέλεσμα να γίνει γνωστή η παρουσία τους, αλλά και τα σχέδιά τους.

Λίγο μετά τις 22:30, λοιπόν, μπήκαν στον προαστιακό, αλλά δεν έφτασαν ποτέ στον Πειραιά. Οπαδοί του Ολυμπιακού έμαθαν την παρουσία τους και έστησαν… μπλόκο στους αντίστοιχους του ΠΑΟΚ στο ύψος του Ρέντη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο συρμός να σταματήσει λίγο πριν φτάσει στους οπαδούς των Πειραιωτών, καθώς η Αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό και έδωσε σήμα να σταματήσει το τρένο πιο μακριά από το σημείο που είχαν μπλοκάρει οι οπαδοί των Ερυθρόλευκων.

Επί τόπου στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σε ελάχιστα λεπτά αυτές αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο. Οπως σημειώνει ρεπορτάζ του piraeuspress.gr, «οι εγκλωβισμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ μεταφέρθηκαν με πούλμαν που κατέφθασαν στον σταθμό του Ρέντη, συνοδεία 6 διμοιριών των ΜΑΤ και 20 μηχανών της ομάδας ΔΙΑΣ».

Λίγο νωρίτερα, ένα πούλμαν με πάνω από 70 οπαδούς του ΠΑΟΚ προσπάθησε να προσεγγίσει το λιμάνι του Πειραιά. Εντούτοις, μόλις η Αστυνομία διαπίστωσε την οργανωμένη μετακίνηση των φίλων του ΠΑΟΚ προς την Κρήτη αμέσως ακινητοποίησε το όχημα. Με τις αρχές να δίνουν εντολή στους εκδρομείς να γυρίσουν πίσω και να συνοδεύουν το πούλμαν των φίλων του Δικεφάλου.

Αυτή είναι μόλις η πρώτη φορά που η Αστυνομία σταμάτησε οργανωμένη μετακίνηση οπαδών. Κάτι, βεβαίως, που προφανώς έγινε και από τις πληροφορίες που είχε η ΕΛ.ΑΣ, πως οπαδοί των Πειραιωτών περίμεναν εκείνους του ΠΑΟΚ για συγκρούσεις που μπορεί να είχαν άσχημη εξέλιξη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ PIRAEUSPRESS.GR

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ