ΑΕΚ: Για το διπλό μετά από 13 χρόνια (vids)

ΑΕΚ: Για το διπλό μετά από 13 χρόνια (vids)

Έχουν περάσει 13 ολόκληρα χρόνια από τότε που η ΑΕΚ έφυγε με διπλό από την έδρα του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα ενώ η Ένωση μετράει μόλις δύο νίκες εκτός έδρας επί των «πράσινων» στη νέα χιλιετία.

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την ΑΕΚ ως γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής (19:30) για το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι. Ένα ντέρμπι που βρίσκει τους «πράσινους» σε μια από τις χειρότερες φάσεις της σύγχρονης ιστορίας τους γενικά ενώ και οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αρκετά αγωνιστικά θέματα να αντιμετωπίσουν αυτή την περίοδο αλλά και μια πάρα πολύ κακή παράδοση να τους συνοδεύει.

Όχι μόνο αυτή που έχει καταγράψει δέκα σερί ντέρμπι σε πρωτάθλημα και κύπελλο χωρίς νίκη για την Ένωση αλλά και αυτή που αφορά καθαρά στον αυριανό αντίπαλο της ομάδας του Νίκου Κωστένογλου. Ούτε ένα ούτε δύο αλλά δεκατρία ολόκληρα χρόνια πίσω πρέπει να ανατρέξει κανείς για να βρει την τελευταία νίκη της ΑΕΚ σε επίπεδο πρωταθλήματος ως φιλοξενούμενη από τον Παναθηναϊκό.

Ήταν η Δευτέρα στις 23 Οκτώβρη του 2006 όταν για την έβδομη αγωνιστική η ΑΕΚ είχε νικήσει το «τριφύλλι» στο ΟΑΚΑ, όπου και τότε ήταν η κοινή τους έδρα, με 2-1 χάρη σε ένα πέναλτι του Γκουστάβο Μαντούκα κι ακόμη ένα γκολ από τον Τραϊανό Δέλλα που έφεραν τούμπα το ματς καθώς οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Ένα ματς που ήταν μάλιστα και το τελευταίο μεταξύ των δύο ομάδων όπου υπήρξαν στις κερκίδες του Σταδίου οπαδοί και των δύο ομάδων με σοβαρά επεισόδια να λαμβάνουν χώρα πριν την έναρξη.

Έκτοτε ακολούθησαν 16 ντέρμπι με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στα οποία η ΑΕΚ έχασε οκτώ φορές και άλλα τόσα ματς έληξαν ισόπαλα με τους «κιτρινόμαυρους» να μην έχουν πανηγυρίσει ούτε μία φορά τη νίκη σε αυτό το διάστημα. Πάντα σε επίπεδο πρωταθλήματος καθώς υπάρχει και μια νίκη για το Κύπελλο, το 2011, όταν η ΑΕΚ είχε νικήσει με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου και στη ρεβάνς προκρίθηκε χάρη στο αξέχαστο γκολ του Μίτσελ με ήττα 2-3.

Όσο για την τελευταία νίκη του Δικεφάλου με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο; Θα πρέπει να ανατρέξουμε ακόμη πιο πίσω και μάλιστα στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας όταν τον Μάιο του 2001 η ΑΕΚ είχε πάρει το διπλό με 1-0 χάρη σε γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη προς το φινάλε του ματς, για την 28η αγωνιστική εκείνου του πρωταθλήματος. Στην παραδοσιακή έδρα του «τριφυλλιού» η ΑΕΚ έχει επίσης ακόμη μία νίκη σε αυτό το διάστημα αλλά για το Κύπελλο με 3-1 τη σεζόν 2004-5.

Αυτό σημαίνει ότι τη νέα χιλιετία, εδώ και 20 χρόνια, σε επίπεδο πρωταθλήματος η ΑΕΚ έχει πετύχει μόνο δύο διπλά κόντρα στον Παναθηναϊκό σε μια άκρως αρνητική για τους «κιτρινόμαυρους» προϊστορία. Σε αυτά υπάρχει βεβαίως κι ένα κενό δύο χρόνων (2013-15) όπου οι δύο αντίπαλοι δεν αναμετρήθηκαν αφού η ΑΕΚ αγωνιζόταν σε μικρότερες κατηγορίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ