ΠΑΟΚ: Κρατάει… τσίλιες πριν τα ματς

ΠΑΟΚ: Κρατάει… τσίλιες πριν τα ματς

Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης είναι ένας ακόμα από τους πολλούς τα δύο τελευταία χρόνια που μπαίνει στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ λίγες μέρες πριν τον αντιμετωπίσει σαν αντίπαλος. Τυχαίο;

Ανέκαθεν οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα παρακολουθούν τους καλύτερους παίκτες που κυκλοφορούν. Εκείνους που στις ομάδες τους κάνουν τη διαφορά. Τους τσεκάρουν, στέλνουν σκάουτερς, συλλέγουν πληροφορίες, πριν περάσουν στο τελικό στάδιο. Ή θα προχωρήσουν ή θα τους απορρίψουν.

Συμβαίνει. Παντού. Σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Η Γιουβέντους θα κοιτάξει να πάρει ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην Ιταλία. Η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία. Η Ρέιντζερς και η Σέλτικ στη Σκωτία. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ στην Ελλάδα. Μια μικρομεσαία ομάδα μπορεί να… παράγει και στη συνέχεια να πουλάει στους μεγάλους. Μπίζνες.

Το απαιτεί η αγορά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Και δε συμβαίνει μόνο σε εγχώρια πρωταθλήματα. Οι ισχυροί της Ευρώπης κοιτάζουν σε όλες τις χώρες για να βρουν ποδοσφαιριστές είτε σε τιμή ευκαιρίες, είτε να επενδύσουν σε εκείνους. Αυτό που δε συμβαίνει παντού, αλλά εμφανίζεται εσχάτως – που αλλού – στην Ελλάδα, είναι μια μεγάλη ομάδα να ασχολείται σχεδόν κάθε εβδομάδα με κάποιον ποδοσφαιριστή που όλως τυχαίως θα βρει… αντίπαλο μετά από λίγες μέρες.

Όπως, δηλαδή, στην περίπτωση του ΠΑΟΚ. Που σε λίγη ώρα αγωνίζεται στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ, σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Και κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ, που παρακολουθεί ήδη την αγορά για τη μεταγραφική του ενίσχυση τον ερχόμενο Ιανουάριο, έχει βάλει στο στόχαστρό του τον Κοσμά Τσιλιανίδη. Πότε; Εδώ και λίγες μέρες, λίγα 24ωρα δηλαδή πριν ο Τσιλιανίδης αγωνιστεί εναντίον του.

Υπήρξε, μάλιστα, και σημερινό δημοσίευμα – της εφημερίδας Sportime – που αναφέρει πως ο Ζήσης Βρύζας, λειτουργώντας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, τηλεφώνησε ήδη στον Τσιλιανίδη για να κάνει διερευνητική κρούση. Κι ας έχει ο παίκτης συμβόλαιο με τον ΟΦΗ έως το 2022. Κι ας απαγορεύεται να πλησιάσεις παίκτη άλλης ομάδας, αν δεν φτάσει τουλάχιστον στο εξάμηνο πριν την ημερομηνία λήξης του συμβολαίου του.

Πρόσφατο είναι καιτο ενδιαφέρον για τον Εμάνουελ Ινσούα του Παναθηναϊκού. Μόλις λίγες μέρες πριν το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων στην Τούμπα, δημοσιεύματα στη Θεσσαλονίκη σχεδόν σε καθημερινή βάση αναφέρονταν στις ματιές του ΠΑΟΚ προς τον Αργεντινό. Μάλιστα, στην πρόσφατη συνάντηση του Ινσούα με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για την ανανέωση της συνεργασίας τους, οι άνθρωποι της ομάδας ρώτησαν τον ατζέντη του για τον ΠΑΟΚ και όσα ακούγονται.

Δεν είναι οι μοναδικές φορές που ο ΠΑΟΚ δείχνει ενδιαφέρον για ποδοσφαιριστές άλλων ελληνικών ομάδων λίγες μέρες πριν το μεταξύ τους παιχνίδι. Είναι μια τακτική που ακολουθείται σχεδόν σε… εβδομαδιαία βάση τα δύο τελευταία χρόνια. Τσιλιανίδης και Ινσούα είναι τα δύο πρόσφατα παραδείγματα.

Μέχρι τη μεθεπόμενη εβδομάδα, που θα αγωνιστεί με την ΑΕΛ υπάρχει καιρός. ΑΕΛ είπαμε; Για να δούμε τι θα ισχύσει και στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μην ξεχνάμε πως Ουάρντα και Κάτσε είναι δανεικοί από τον ΠΑΟΚ στη Λάρισα. Και η τακτική που ακολουθεί ο δικέφαλος λέει πως οι δανεικοί παίζουν σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, εκτός απ’ αυτά απέναντί του. Νέα… ήθη και αυτά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ