ΑΕΚ: Τα «όπλα» και τα… στοιχήματα

ΑΕΚ: Τα «όπλα» και τα… στοιχήματα

To10.gr γράφει και... αναλύει τα τέσσερα πρόσωπα-«κλειδί» για την ΑΕΚ στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η εικόνα που θα παρουσιάσει η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι αναμφίβολα ένα ερωτηματικό. Όχι μόνο διότι η φετινή πορεία της Ένωσης χαρακτηρίζεται από αστάθεια, αλλά επειδή στο αποψινό ματς θα παρουσιαστεί με ένα σχήμα στο οποία θα υπάρχουν και «στοιχήματα».

Οι απουσίες που αντιμετωπίζει ο Δικέφαλος είναι μπόλικες και οι παίκτες που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά, θα πρέπει να αποδείξουν πως μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ενώ επίσης υπάρχουν και συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, από τους οποίους οι απαιτήσεις απόψε είναι πολλές, προκειμένου η ΑΕΚ να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι με τους Πράσινους.

Μάρκο Λιβάγια

Ο Λιβάγια θέλει να επιστρέψει στα γκολ σε ένα ντέρμπι, μετά από δύο χρόνια. Η τελευταία φορά που σκόραρε ήταν πάλι εκτός έδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό στις 19 Νοεμβρίου του 2017, στη Λεωφόρο, ισοφαρίζοντας το ματς για την ΑΕΚ στο φινάλε.

Ο Κροάτης επιθετικός μετρά μέχρι στιγμής έξι γκολ και τρεις ασίστ σε Ελλάδα και Ευρώπη και απόψε θέλει να βελτιώσει την… στατιστική του. Ο Παναθηναϊκός δεν θα παρουσιαστεί όμως απροετοίμαστος. Οι Πράσινοι γνωρίζουν πόσο καθοριστικός είναι για την ΑΕΚ ο Λιβάγια και δεδομένα θα έχουν προσαρμόσει τα αμυντικά τους πλάνα πάνω του.

Ο Λιβάγια είναι σίγουρα ένα από τα μεγάλα «όπλα» της ΑΕΚ για το αποψινό ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Το θέμα είναι κατά πόσο η Ένωση θα μπορέσει να τον εκμεταλλευτεί, προκειμένου να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού και να καταφέρει να βρει τους τρόπους για να σκοράρει. Κάτι που για να επιτευχθεί, θα χρειαστεί τη συνεισφορά του Κροάτη άσου.

Νέλσον Ολιβέιρα

O Oλιβέιρα είναι αναμφίβολα ο πιο «καυτός» παίκτης της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή. Ο Πορτογάλος επιθετικός προέρχεται από μια μεγαλειώδη εμφάνιση απέναντι στον Ατρόμητο. Μια εμφάνιση που έφτανε και περίσσευε για να φτάσει η Ένωση στη νίκη και να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Μπορεί ο Φερνάντο Σάντος να μην τον συμπεριέλαβε στις κλήσεις του για την εθνική Πορτογαλίας, όμως ο Ολιβέιρα θέλει να «απαντήσει» στον συμπατριώτη του τεχνικό με… γκολ. Ο 28χρονος στράικερ θα βρεθεί στην κορυφή της κιτρινόμαυρης επίθεσης έχοντας έναν διπλό ρόλο στο γήπεδο. Αφενός να απειλήσει άμεσα την αντίπαλη εστία και αφετέρου να ανοίξει χώρους για τους συμπαίκτες του.

Η παρουσία του Ολιβέιρα στο αποψινό ντέρμπι θα είναι και ένα από τα στοιχεία που θα κρίνουν τον τελικό νικητή. Ο Πορτογάλος επιθετικός θέλει να δώσει συνέχεια στο σκοράρισμα και να βρει δίχτυα για μία ακόμα Κυριακή. Το αν θα το πετύχει, είναι κάτι που θα δούμε στην πράξη, σε μερικές ώρες από τώρα.

Ντανιέλε Βέρντε

Ο Νίκος Κωστένογλου φαίνεται πως προσανατολίζεται να διατηρήσει στο αρχικό σχήμα τον Ντανιέλε Βέρντε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Ιταλός εξτρέμ ξεκίνησε μετά από καιρό στην ενδεκάδα στο ματς με τον Ατρόμητο, έχοντας μια θετική παρουσία. Μάλιστα λίγο έλειψε και να σκοράρει, όταν είδε την προσπάθειά του να σταματά στο δοκάρι.

Η ικανότητα του Βέρντε στο ένας με έναν είναι ένα στοιχείο που η ΑΕΚ θέλει να εκμεταλλευτεί την Κυριακή. Ο Παναθηναϊκός δεν αναμένεται να αφήσει ιδιαίτερους χώρους στους Κιτρινόμαυρους που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία. Ωστόσο η παρουσία του αποτελεί ένα «στοίχημα» για τον Δικέφαλο. Μιας και ο Βέρντε θα πρέπει να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν για εκείνον και να πραγματοποιήσει μια «μεγάλη» εμφάνιση. Την πρώτη του με τη φανέλα της ΑΕΚ, καθώς μέχρι στιγμής έχουμε δει μονάχα… εκλάμψεις από τον βραχύσωμο ακραίο.

Στράτος Σβάρνας

Ο Στράτος Σβάρνας θα βρεθεί απόψε στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ, λόγω της απουσίας του Μάριου Οικονόμου αλλά και εκείνης του Ογκνιέν Βράνιες που παραμένει στον «πάγο». Ο νεαρός στόπερ θα αγωνιστεί ξανά στο πρωτάθλημα μετά το… καλοκαίρι και την πρεμιέρα απέναντι στην Ξάνθη. Έκτοτε δεν έχει βρει χρόνο συμμετοχής στη Σούπερ Λιγκ και σήμερα θα πάρει την ευκαιρία του.

Το ζητούμενο για την Ένωση είναι ο βαθμός στον οποίο ο Σβάρνας θα ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Που δεν θα είναι απλά. Ο νεαρός στόπερ καλείται να «κολυμπήσει» στα βαθιά και μαζί με τον Τσιγκρίνσκι να βοηθήσουν ώστε η εστία της ΑΕΚ να μείνει απαραβίαστη.

Ο Κωστένογλου έχει μιλήσει τις προηγούμενες μέρες με τον Σβάρνα και έχει επιχειρήσει να τον «ντοπάρει» ψυχολογικά. Προκειμένου ο Έλληνας αμυντικός να παρουσιαστεί πανέτοιμος και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, σε ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι όπως αυτό του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Ένα ματς που παρουσιάζεται ως… δίκοπο μαχαίρι για τον Σβάρνα, αναφορικά με την γενικότερη συμμετοχή του στο rotation της ΑΕΚ από εδώ και μπρος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ