Η ιστορία μιας αλλαγής που έφερε τη νίκη: Πως και γιατί ο Κολοβέτσιος μπήκε αντί του Κολοβού

Η ιστορία μιας αλλαγής που έφερε τη νίκη: Πως και γιατί ο Κολοβέτσιος μπήκε αντί του Κολοβού

Ο Δημήτρης Κολοβός είχε βγάλει τη φόρμα του και ετοιμαζόταν να μπει στο παιχνίδι. Ο Μάκης Αγγελίνας, όμως, φώναξε τον Δημήτρη Κολοβέτσιο λέγοντας του πως μπαίνει εκείνος. «Εγώ;», απάντησε με απορία ο Έλληνας στόπερ. Λίγο αργότερα έβαζε το γκολ της νίκης και στα αποδυτήρια γνώρισε την αποθέωση.

Μια λεπτομέρεια μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την ιστορία. Μια απόφαση μπορεί να κρίνει πολλά. Άλλοτε αρνητικά και άλλοτε θετικά. Μια στιγμή μπορεί να κρίνει τα πάντα. Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μια επική ανατροπή απέναντι στην ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Γκολ ο Μακέντα στο 67′. Γκολ ο Περέα στο 70′. Γκολ ο Κολοβέτσιος στο 88′.

Λεπτομέρεια; Το γκολ της νίκης μπορεί να μην είχε έρθει ποτέ αν δεν άλλαζαν όλα μέσα σε μια στιγμή. Αν είχε επικρατήσει η πρώτη άποψη για να μπει ο Κολοβός στο γήπεδο και όχι ο Κολοβέτσιος, το ματς πιθανότατα θα τελείωνε στο 2-2. Η ανατροπή θα είχε φτάσει μέχρι την ισοπαλία.

Η ιστορία εκτυλίχθηκε μπροστά στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Και κράτησε 2-3 λεπτά. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο του ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα μία αλλαγή. Είχαν μπει στο ημίχρονο ο Χατζηθεοδωρίδης και ο Περέα, αντί των Ινσούα και Μπουζούκη αντίστοιχα. Οι παίκτες του πάγκου έκαναν ζέσταμα και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης γύρισε προς τον πάγκο και ζήτησε αλλαγή γιατί τον είχαν πιάσει κράμπες.

Η πιο λογική κίνηση ήταν να μπει στη θέση του ο Κολοβός, που αγωνίζεται στην ίδια θέση με εκείνον. Και αυτή ήταν η επιλογή του Γιώργου Δώνη, όταν ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του. Κολοβός αντί Χατζηγιοβάνη για το τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα. Ο Αγγελίνας φώναξε τον Κολοβό, εκείνος έτρεξε προς τον πάγκο, έβγαλε τη φόρμα του και ήταν έτοιμος να περάσει στο παιχνίδι. Μάλιστα, είχε πάρει και οδηγίες, ενώ οι συμπαίκτες του τον εμψύχωναν. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όμως, άλλαξαν όλα.

Ο Σένκεφελντ γύρισε κι εκείνος προς τον πάγκο και παραπονέθηκε κι αυτός για κράμπες. Ένιωθε πως δεν πατούσε καλά. Δε θα μπορούσε, λοιπόν, να μπει ο Κολοβός αντί του Σένκεφελντ, αφού θα υπήρχε πρόβλημα στα μετόπισθεν. Ο Δώνης ενημερώνεται στο… δευτερόλεπτο και προκειμένου να βάλουν έναν παίκτη να βοηθάει στην άμυνα τον Ολλανδό, αποφασίζουν να διαφοροποιήσουν το πλάνο.

Ο Αγγελίνας γυρίζει προς τον Κολοβέτσιο και του λέει πως μπαίνει, με τον Έλληνα αμυντικό να… απορεί και να απαντάει: «Εγώ;». Παίρνει γρήγορα οδηγίες από τον Μίκι Μένταν και παίρνει θέση στο κέντρο του γηπέδου.

Μπαίνει στο ματς στο 86′ και όταν ο Παναθηναϊκός κερδίζει τα τρία σερί κόρνερ δύο λεπτά μετά, είναι αυτός που ανεβαίνει στην περιοχή της ΑΕΚ και όχι ο Σένκεφελντ, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα.

Τα υπόλοιπα είναι… ιστορία. Στο 88′ ο Ζαχίντ εκτελεί το κόρνερ, ο Κολοβέτσιος σηκώνεται πιο ψηλά απ’ όλους, παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα αναπαύεται στα δίχτυα. Η ανατροπή έχει ολοκληρωθεί και τη διαφορά την έχει κάνει μια λεπτομέρεια: οι ενοχλήσεις του Σένκεφελντ που έφεραν τον Κολοβέτσιο στο γήπεδο.

Στα αποδυτήρια οι στιγμές που έζησε ο Έλληνας αμυντικός ήταν μαγικές. Όλοι, από τους συμπαίκτες του μέχρι τους γυμναστές και τους φυσιοθεραπευτές, πέφτουν πάνω του. «Τι τους έκανες ρε παιχταρα», ακούγεται παντού, με τον Κολοβέτσιο να χαμογελά και να σφίγγει τις γροθιές του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ