Σουντανί: Το βασικό «όπλο» του Μαρτίνς στο πρωτάθλημα

Σουντανί: Το βασικό «όπλο» του Μαρτίνς στο πρωτάθλημα

Ο Αλγερινός άσος εξελίσσεται σε… Ντουρμάζ, αποδεικνύει τον επαγγελματισμό του και προσφέρει τα μέγιστα για τον Ολυμπιακό στη Σούπερ Λιγκ.

Για κάθε ένα ποδοσφαιριστή η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια τεράστια πρόκληση. Πόσο δε μάλιστα για ποδοσφαιριστές που έχουν διακριθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Για τον Χιλάλ Σουντανί ο αποκλεισμός από την λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν μεγάλο «χτύπημα». Ο Μαρτίνς έκρινε πως ο Αλγερινός δεν ήταν έτοιμος, πως άλλοι ήταν πιο χρήσιμοι και αποφάσισε να κάνει την έκπληξη και να τον αφήσει εκτός.

Είναι αλήθεια πως ο Λοβέρα, που ουσιαστικά πήρε τη θέση του Σουντανί, δεν έχει καταφέρει να διακριθεί έως τώρα. Από την άλλη είναι επίσης αλήθεια πως ο Σουντανί φρόντισε να αφήσει στην άκρη την απογοήτευση του αποκλεισμού και να μετατραπεί με την δουλειά του και την απόδοση του ως το βασικό «όπλο» του Μαρτίνς στο πρωτάθλημα.

Βάσει αποτελεσματικότητας άλλωστε είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα με 5 γκολ στις πρώτες 10 αγωνιστικές. Με τον Σουντανί μάλιστα να έχει αγωνιστεί στα 8 από τα 10 ματς (δεν έπαιξε με Λάρισα και Παναθηναϊκό) έχοντας μάλιστα μόλις ένα «γεμάτο» 90λεπτο, στο ματς με την Λαμία.

Ο Αλγερινός άσος συνάμα έχει δείξει έως τώρα πως αποδίδει πολύ καλύτερα παίζοντας στην επίθεση δίπλα στον «καθαρό» επιθετικό στο 4-4-2 παρά στα άκρα στο 4-2-3-1.

Τα γκολ του άλλωστε έως έρθει κυρίως όταν παίζει στην επίθεση. Ο Σουντανί που μετά τα 66 λεπτά συμμετοχής με τον Αστέρα στην πρεμιέρα, που έδειξε πως δεν είναι 100% έτοιμος, κατάφερε να σκοράρει με τον Βόλο στα 24 λεπτά που έπαιξε ως αλλαγή, να ξεχωρίσει (σκοράροντας) με την Λαμία παίζοντας σε όλο το ματς. Στο Κλ. Βικελίδης μπήκε αλλαγή νωρίς στη θέση του Ποντένσε, με τον ΟΦΗ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ, με την ΑΕΚ έπαιξε 60 λεπτά ενώ στην Ξάνθη βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό στα 65 λεπτά συμμετοχής.

Με τον Ατρόμητο ο Σουντανί επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και στα γκολ αγωνιζόμενος μάλιστα και στην κορυφή της επίθεσης από το 69΄που βγήκε ο Ελ Αραμπί έως το 81΄που αποσύρθηκε και αυτός. Συνολικά ο Σουντανί μετράει 530 λεπτά συμμετοχής με τον Πέδρο Μαρτίνς να τον πιστεύει και να ποντάρει πολλά πάνω του, ειδικά από την στιγμή που δεν μπορεί να υπολογίζει και στον Βαλμπουενά.

Όπως ο Σουντανί αντέδρασε άκρως επαγγελματικά στην απόφαση του προπονητή του έτσι και ο Πέδρο Μαρτίνς δεν επεδίωξε να… δικαιολογήσει την απόφαση του, αντίθετα εμπιστεύεται τον έμπειρο άσο μετατρέποντας του σε ένα βασικό «όπλο» στο πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ