Ολυμπιακός: Η λεπτομέρεια της κορυφής

Ολυμπιακός: Η λεπτομέρεια της κορυφής

Σε ένα πρωτάθλημα που ως τώρα όλα συμβαίνουν «εντός έδρας», ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να έχει τον πρώτο λόγο.

Γενικά, οι καιροί είναι… πονηροί.

Διότι, όπως προφανώς έχει πλέον αντιληφθεί ο καθένας «φυσάει» κόντρα.

Ειδικά όμως στο Καραϊσκάκη; Ο Ολυμπιακός ακόμη και έτσι έχει τον τρόπο του.

Η απλή μέθοδος των τριών (βαθμών) για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Και όσα στο Φάληρο επιβάλλει τον νόμο της, τόσο θα υποβάλλει τους διώκτες της στην βαθμολογία στο ίδιο μαρτύριο: Να κοιτάζουν προς τα επάνω.

Το χθεσινό 2-0 με τον Ατρόμητο, αποδείχθηκε ζήτημα δύο λεπτών. Ματς με 15-4 τελικές και 70%-30% κατοχή μπάλας που είχε ενδιαφέρον όσο οι Πειραιώτες έψαχναν να βρουν των «κωδικό» για την εστία του Μπάλαζ Μέγερι. Και όταν τέλος πάντων τον βρήκαν: Έξι στα έξι στην έδρα τους.

Μετά τον Αστέρα, τον Βόλο, τη Λαμία, τον ΟΦΗ, την ΑΕΚ μια ακόμη χάντρα στο κομπολόι του Πέδρο Μαρτίνς. Και όλα αυτά με γκολ 14-1.

Στο τελευταίο κομμάτι μιας διαδρομής που σήμερα έχει γενέθλια.

Διότι η τελευταία εντός έδρας απώλεια για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, συνέβη 11 Νοέμβρη του 2018.

Εκείνο το μονότερμα με τον Παναθηναϊκό που οι Ερυθρόλευκοι απλά κατάφεραν στις καθυστερήσεις να ισοφαρίσουν με τον Σισέ (1-1). Από τότε και μέχρι χθες; Το σερί τους στην Σούπερ Λιγκ είναι «15 στα 15». Και είναι από μόνη της ένα καλό σημάδι. Για το προφίλ μιας ομάδας που κάνει καλά μια σειρά από δουλειές τίτλου.

Όσο εξελίσσεται ο όμιλος του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο του εντός έδρας. Έχει μια καταπληκτική αμυντική επίδοση γενικώς στο πρωτάθλημα (3 γκολ παθητικό σε 10 γκολ). Και βέβαια έχει προνόμιο να κάνει μια διαδρομή από τη θέση του οδηγού. Τεράστια «συνθήκη» στον ψυχολογικό τομέα.

Ειδικά σε ότι αφορά στα «εντός».  Όσοι τυχόν υποτιμούν τέτοιες ενδιαφέρουσες ιστορίες, μάλλον δεν έχουν κατανοήσει πως ουσιαστικά ότι συμβαίνει φέτος στο πρωτάθλημα, ως εδώ, συμβαίνει εντός έδρας.

Οι δύο ισοπαλίες του ΠΑΟΚ (Άρης, Παναθηναϊκός).

Η ήττα της ΑΕΚ από την Ξάνθη και η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός έχει 18 βαθμούς στο σπίτι του. Ο ΠΑΟΚ 11 και η ΑΕΚ 10 στα δικά τους –με τους Δικέφαλους να έχουν ως εδώ από πέντε ματς-.

Και αν οι Ερυθρόλευκοι στο επόμενο εντός (αυτό με τον ΠΑΟΚ την 12η αγωνιστική) κάνουν τους βαθμούς τους 21;

Τότε θα έχουν την ευκαιρία να σχηματίσουν και το πρώτο «σοβαρό» προβάδισμα της σεζόν. Μέχρι την 1η Δεκέμβρη όμως έχουμε καιρό.

Υπάρχει η διακοπή, υπάρχει και η 11η αγωνιστική (Πανιώνιος-Ολυμπιακός 23/11).

Πέρσι οι Πειραιώτες στην έδρα τους έχασαν πέντε βαθμούς. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ, η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Με πέντε βαθμούς έχασε και το πρωτάθλημα.

Παράλληλα εντός έδρας «γκέλαρε» και στο κύπελλο. Σε εκείνο το απίθανο ματς του Φλεβάρη με τη Λαμία που «στοίχισε» και τον αποκλεισμό από την διοργάνωση.

Σαφώς και έχει σημασία ο τρόπος. Αυτή η «τριλογία» ήταν… ποδοσφαιρική αιχμαλωσία. Στο ταμείο όμως του φινάλε, λίγοι θυμούνται τις λεπτομέρειες.

Ο Ολυμπιακός πέρσι παίζοντας πραγματικά καλό ποδόσφαιρο στο «πλάτος» της σεζόν, πλήρωσε τοις μετρητοίς τις εντός έδρας απώλειες. Φέτος και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Τσάμπιονς Λιγκ, το γήπεδο του είναι ξανά «κάστρο».

Ο Μαρτίνς φτιάχνοντας τη φετινή ομάδα σίγουρα αυτή τη λεπτομέρεια δεν την άφησε στην άκρη. Και ως τώρα η «πρόληψη» τον δικαιώνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ