Ζοσέ Σα: Ο «φύλακας άγγελος» του Ολυμπιακού

Ζοσέ Σα: Ο «φύλακας άγγελος» του Ολυμπιακού

Ο Ζοσέ Σα είναι ο τρίτος τερματοφύλακας σε ολόκληρη την Ευρώπη σε παθητικό με τα μόλις τρία γκολ που έχει δεχτεί μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Ο Ζοσέ Σα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές στην πορεία που πραγματοποιεί ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας είναι αναντικατάστατος από τον Πέδρο Μαρτίνς και έχει συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην είσοδο των ερυθρόλευκων στους ομίλους του Champions League, ενώ έχει δώσει και σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα με τις καίριες επεμβάσεις του.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι ο Σα μετράει τα περισσότερα λεπτά από κάθε άλλον παίκτη του Ολυμπιακού (δεν έχει χάσει λεπτό), ενώ έχει δεχθεί μόλις τρία γκολ στις 10 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Το συγκεκριμένο επίτευγμα κατατάσσει τον Πορτογάλο διεθνή γκολκίπερ στους τερματοφύλακες της Ευρώπης με το χαμηλότερο παθητικό, καθώς είναι τρίτος στη σχετική λίστα.

Μπροστά του βρίσκονται μόνο ο Βραζιλιάνος, Ντάνιελ Μίλερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο οποίος δεν έχει δεχθεί γκολ μέχρι στιγμής, αλλά και ο Κόλαρ της Σλάβια Πράγας που έχει δεχθεί μόλις δύο τέρματα σε 14 εμφανίσεις. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο Σα είναι και ο λόγος που ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μια κατηγορία ομάδων σε όλη την Ευρώπη που έχουν δεχτεί μόλις τρία τέρματα στο πρωτάθλημα, με ομάδες όπως η Σλάβια Πράγας, η Καραμπάγκ και ο ΑΠΟΕΛ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ