Αποκάλυψη: Ο Ολυμπιακός στο «Transferroom»

Αποκάλυψη: Ο Ολυμπιακός στο «Transferroom»

Ο Ολυμπιακός με τον Φρανσουά Μοντέστο έδωσε το παρών στο μοναδικό ποδοσφαιρικό συνέδριο για «decision makers»: 140 σύλλογοι, 45 πρωταθλήματα, 31 χώρες.

Το ποδόσφαιρο αλλάζει. Προσαρμόζεται στο σήμερα και στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις σε όλο το φάσμα του σπορ. Με τον ίδιο ρυθμό αλλάζουν και οι επαφές μεταξύ των συλλόγων, αναφορικά με τις μεταξύ τους συναλλαγές. Η τέχνη της ολοκλήρωσης μιας μεταγραφής μπαίνει σε άλλη διάσταση. Οι σύλλογοι δεν χρειάζονται πλέον μαραθώνιες συναντήσεις ή ατελείωτες συζητήσεις για να διαπραγματευτούν ή να ολοκληρώσουν μια μεταγραφή. Η διαδικασία έχει απλοποιηθεί και ψηφιοποιηθεί. Μέσω τις επαναστατικής εφαρμογής «Transferroom», οι τεχνικοί διευθυντές, υπεύθυνοι μεταγραφών και επικεφαλής πάνω από 500 συλλόγων παγκοσμίως, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν σε σχεδόν πραγματικό χρόνο ποιοι παίκτες είναι ελεύθεροι, τι παίκτες αναζητούν οι εν λόγω ομάδες, ποιοι παίκτες είναι προς πώληση αλλά και να υπάρχει άμεση επαφή, απευθείας με τους υπεύθυνους των συλλόγων. Με αποτέλεσμα ο χρόνος των συζητήσεων να μειώνεται δραστικά!

Το 4ο Συνέδριο του «Transferroom» φιλοξενήθηκε στις 11 και 12 Νοεμβρίου στη Μαδρίτη και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Auditorium Marriott Hotel. Στην ισπανική πρωτεύουσα έδωσαν το παρών 170 εκπρόσωποι ποδοσφαιρικών ομάδων από όλο τον κόσμο. Τεχνικοί διευθυντές, επικεφαλής σκάουτινγκ, τεχνικοί, μάνατζερ από 140 συλλόγους, 45 πρωταθλήματα και 31 διαφορετικές χώρες. Οι οποίοι βρέθηκαν όλοι μαζί στο μοναδικό ποδοσφαιρικό συνέδριο για «decision makers». Για αυτούς που παίρνουν αποφάσεις.

Από αυτό το μεγάλο ραντεβού του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Οπως και πέρυσι, οι Ερυθρόλευκοι έδωσαν πάλι το παρών στο Transferroom, δείχνοντας ότι είναι ενεργοί και πρωταγωνιστές σε όλες τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο σύλλογος του Μεγάλου Λιμανιού εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο από τον επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος εκπροσώπησε παράλληλα και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, στην οποία εκτελεί χρέη αθλητικού διευθυντή.

Ο Κορσικανός παράγοντας του Ολυμπιακού είχε συναντήσεις και επαφές με δεκάδες ομάδες στη Μαδρίτη, βελτιώνοντας την ατζέντα του συλλόγου, αλλά και συζητώντας απευθείας με συλλόγους που ενδιαφέρονται για παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και το αντίθετο. Ο Ολυμπιακός είναι γνωστό ότι διαθέτει μια μακρά μεταγραφική λίστα, η οποία βρίσκεται πάντα στο τραπέζι, για την περίπτωση που προκύψει ευκαιρία απόκτησης κάποιου ή κάποιων εξ αυτών των παικτών. Και για αυτόν τον λόγο οι επαφές με τους συλλόγους και η καλή επικοινωνία με τους υπευθύνους, είναι κομβικής σημασίας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το «Transferroom» και τον ρόλο που αρχίζει να διαδραματίζει τα τελευταία χρόνια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο φέτος, μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής ολοκληρώθηκαν 312 μεταγραφές! Η πιο ακριβή εξ αυτών έφτασε τα 23.000.000 €, ενώ η πιο γρήγορη ολοκληρώθηκε σε μόλις 112 δευτερόλεπτα! Με τους ιθύνοντες των συλλόγων να ανταλλάσσουν όλες τις πληροφορίες μέσω της εφαρμογής και να κλείνουν το deal σε χρόνο ρεκόρ!

Επίσης, μέσω του «Transferroom» διοργανώθηκε φιλικό μεταξύ δυο ομάδων σε δύο λεπτά και με τις προϋποθέσεις που ήθελαν και οι δύο σύλλογοι. «Αυτό το καλοκαίρι γλίτωσα πολλά λεφτά κάνοντας 5 μεταγραφές μέσω του App», παραδέχθηκε ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Λιντς Βίκτορ Ορτα. «Βοηθούμε τους συλλόγους να γλιτώνουν χρόνο και χρήμα με την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στην αγορά», ανέφερε για τις υπηρεσίες του συστήματος Σάιμον Ανκερσεν, επικεφαλής στον τομέα της επικοινωνίας μεταξύ των συλλόγων για το «Transferroom».

Σε αυτό το σημείο έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι στη διάρκεια μίας ημέρας στο συνέδριο της Μαδρίτης (όπως και σε όλα τα συνέδρια του «Transferroom»), ο κάθε εκπρόσωπος ομάδας μπορεί να ακολουθήσει το εξής πρόγραμμα:
* Τουλάχιστον 15 κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους από άλλους συλλόγους.
* Πρόσβαση σε συλλόγους και παίκτες από αγορές δύσκολα προσβάσιμες στο παρελθόν.
* Πληροφορίες για τη μεταγραφική αγορά, με απευθείας επαφές με ομάδες, μάνατζερ και υπευθύνους μεταγραφών.
* Παρακολούθηση ομιλιών κορυφαίων στελεχών συλλόγων ανά τον πλανήτη και του European Club Association (ECA).

Εξάλλου, η σοβαρότητα του εγχειρήματος φαίνεται και από το γεγονός ότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα, άμεσα υποστηριγμένο από την ECA, με σκοπό οι ομάδες να αρχίσουν σταδιακά να μην έχουν ανάγκη μεσάζοντες στις μεταξύ τους επαφές. Δίνοντας μια μοναδική ευκαιρία για τους συλλόγους να οικοδομήσουν σχέσεις με στελέχη που παίρνουν αποφάσεις από ομάδες από ολόκληρο τον κόσμο και να συζητήσουν συγκεκριμένες μεταγραφικές κινήσεις, χωρίς την εμπλοκή διαμεσολαβητών (μάνατζερ).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ