Τσάβι Ρόκα: Ένας άνθρωπος της Μπαρτσελόνα στον Παναθηναϊκό

Τσάβι Ρόκα: Ένας άνθρωπος της Μπαρτσελόνα στον Παναθηναϊκό

Καταλανός που μεγάλωσε στη Μασία. Άνθρωπος που ήταν υποψήφιος για επικεφαλής των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα. Ο Τσάβι Ρόκα έρχεται στον Παναθηναϊκό για να του ανοίξει την πόρτα στην ισπανική αγορά και to10.gr σας τον παρουσιάζει.

Είναι παιδί της Μπαρτσελόνα. Βέρος Καταλανός, ξεκίνησε την καριέρα του στην περιβόητη Μασία, μεγάλωσε εκεί, έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα. Δεν είχε ποτέ το ταλέντο για να διακριθεί σε τόσο υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο. Ο Τσάβι Ρόκα, όμως, παραμένει ακόμα και σήμερα ένα… στέλεχος της Μπάρτσα, έστω κι από διαφορετικό ρόλο. Αυτόν του μέλους της ομάδας των παλαιμάχων των Καταλανών. Ανάμεσα σε πολλά πρώην αστέρια του ποδοσφαίρου. Τον καλούν, πηγαίνει, φοράει τη φανέλα της, αγωνίζεται.

Δεν ήταν μακριά από το να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ποιο είναι αυτό; Να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αγαπημένο του σύλλογο. Από οποιοδήποτε πόστο. Πρόσφατα, οι Καταλανοί προσέλαβαν τον Πάτρικ Κλάιφερτ, παλιά δόξα της ομάδας, ως επικεφαλής των ακαδημιών. Τον άνθρωπο που θα… σώσει τη Μασία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει πάρει έναν δρόμο που δεν τον συνήθιζε. Δε βγάζει, πια, με την ίδια συχνότητα ποδοσφαιριστές που έβγαζε.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους. Συζητήθηκε το όνομά του, συζήτησε κι εκείνος μαζί τους, αλλά η τελική του επιλογή ήταν ο Κλάιφερτ. Πως έφτασε σε σημείο ο Ρόκα να είναι υποψήφιος; Διότι γνωρίζει τον τρόπο να βγάζει… χρυσάφι, με λίγα λεφτά.

Να βρίσκει τα κατάλληλα ταλέντα, να εξελίσσει ποδοσφαιριστές, να μη χρειάζεται πολλά λεφτά για να κάνει δουλειά. Ό,τι ακριβώς, δηλαδή, ζητάει τούτη την περίοδο ο Παναθηναϊκός. Έναν άνθρωπο που να μπορεί με μικρό μπάτζετ να κάνει σωστές επιλογές.

Θέλει να ελέγχει τα αποδυτήρια

Τι άνθρωπος είναι ο Τσάβι Ρόκα εντός ομάδας; Στην ΑΕΚ Λάρνακας περνούσαν σχεδόν όλα απ’ αυτόν. Το αγωνιστικό τμήμα ήταν υπό τη δική του εποπτεία. Σε όλα. Τεχνικός διευθυντής που ελέγχει τα αποδυτήρια της ομάδας, που έχει σχυνή επαφή με τους παίκτες και φυσικά πολύ στενή συνεργασία με τον προπονητή.

Κοντά στους ποδοσφαιριστές, μέσα στα αποδυτήρια σε καθημερινή βάση, που συζητάει μαζί τους οτιδήποτε.

Ο ρόλος του σαν ατζέντης

Τι έκανε τον τελευταίο χρόνο που είχε φύγει από την ΑΕΚ Λάρνακας; Δούλευε σαν ατζέντης ποδοσφαιριστών. Έχει μεσολαβήσει σε μεταγραφές, έχει μεγάλη ατζέντα, έχει επαφές σε όλη την Ευρώπη και φυσικά στην Ισπανία.

Ο Παναθηναϊκός με τη συμφωνία που έκανε με τον Ρόκα, ανοίγει την πόρτα σε μια σπουδαία ποδοσφαιρική αγορά. Την ισπανική. Και φυσικά, θα έχει έναν άνθρωπο που θα μπορεί να μιλήσει… απευθείας με την Μπαρτσελόνα. Αν χρειαστεί και με τον ίδιο τον Πάτρικ Κλάιφερτ, επικεφαλής των ακαδημιών της Μπάρτσα. Όχι και άσχημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ