ΑΕΚ : Στο επίκεντρο η Σκανδιναβία για τον Ίβιτς

ΑΕΚ : Στο επίκεντρο η Σκανδιναβία για τον Ίβιτς

Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής έχει στο μπλοκάκι του κι άλλη περίπτωση παίκτη από την συγκεκριμένη αγορά, πέραν του Τάνκοβιτς.

Ο Ίλια Ίβιτς έχει σηκώσει για τα καλά μανίκια στα μεταγραφικά, με τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ να προετοιμάζεται για τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν για την Ένωση τον Γενάρη. Η ενίσχυση κρίνεται απαραίτητη για τους Κιτρινόμαυρους με τον Ίβιτς να έχει εντοπίσει τις αδυναμίες που υπάρχουν και να στοχεύει στις κατάλληλες προσθήκες.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας εμπλουτίζει συνεχώς τη λίστα του, επεκτείνοντας τους μεταγραφικούς του ορίζοντες. Κάπως έτσι έβαλε στο «κάδρο» και την αγορά της Σκανδιναβίας. Μια αγορά που προσφέρεται για ευκαιρίες και που η ΑΕΚ έχει επιχειρήσει και κατά το παρελθόν να εξερευνήσει. Άλλες φορές πετυχημένα και άλλες όχι.

Ο Ίβιτς μελετά εδώ και καιρό περιπτώσεις από τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα. Παίκτες που έχουν παραστάσεις αλλά και συνάμα προοπτική. Να μπορούν δηλαδή να εξελιχθούν μέσω της ΑΕΚ και να «φτιάξουν» το όνομά τους. Προκειμένου να εξελιχθούν και σε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Δικεφάλου.

Τέτοια περίπτωση δείχνει να είναι ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Ο 24χρονος εξτρέμ της Χάμαρμπι που «έβγαλε μάτια» στο σουηδικό πρωτάθλημα πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις. Ο Τάνκοβιτς απασχολεί και μάλιστα σοβαρά την ΑΕΚ. Η περίπτωσή του μπήκε πριν από λίγο καιρό στο μπλοκάκι του Ίβιτς, που την μελέτησε προσεκτικά.

Ο Σέρβος δείχνει πεπεισμένος για τη χρησιμότητα που μπορεί να έχει για την ομάδα αυτή η μεταγραφή. Ενώ την ίδια άποψη συμμερίζονται κι άλλοι εντός ομάδας, με τον Τάνκοβιτς να αρέσει και στα υψηλά κλιμάκια της ΑΕΚ. Βεβαίως η περίπτωση του διεθνή Σουηδού ακραίου δεν είναι εύκολη.

Μπορεί ο παίκτης να έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από τη Χάμαρμπι το καλοκαίρι και οι Σουηδοί να είναι θετικοί στο να τον παραχωρήσουν τώρα, προκειμένου να καρπωθούν ένα ποσό, όμως η υπόθεση δεν είναι απλή. Και αυτό διότι για τον Τάνκοβιτς υπάρχει ενδιαφέρον και από αλλού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 24χρονος άσος έχει κεντρίσει τα βλέμματα συλλόγων από πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα σε σχέση με το ελληνικό. Σύλλογοι που εφόσον μπουν στο παιχνίδι της διεκδίκησής του θα περιπλέξουν την κατάσταση για την ΑΕΚ.

Εκεί δείχνει να είναι και το «κλειδί» για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Η ΑΕΚ προς το παρόν δεν έχει κάνει την κίνησή της. Οι Κιτρινόμαυροι είναι ενήμεροι για τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και δεν βιάζονται. Καθώς δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να μπουν σε μια διαδικασία… πλειστηριασμού για τον Τάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ είναι δεδομένα μέσα στην υπόθεση. Μια υπόθεση που την απασχολεί «ζεστά». Εκείνο που μένει να φανεί είναι αν είναι τελικώς και στα μέτρα της. Κάτι που θα κριθεί από τις προοπτικές που θα προκύψουν για τον 24χρονο άσο και το κατά πόσο η Ένωση μπορεί να τις συναγωνιστεί.

Πάντως είναι σαφές πως από τις περιπτώσεις ακραίων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα χέρια του Ίβιτς, εκείνη του Τάνκοβιτς προηγείται. Όπως επισημάναμε και χθες στη λίστα υπάρχει και ο Αμάτο Τσιτσιρέτι, όμως ο Ιταλός που αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα της Νάπολι είναι προς το παρόν σε δεύτερο πλάνο για τον Δικέφαλο.

Δεν «παίζει» μόνο του Τάνκοβιτς

Το… άνοιγμα που έχει επιχειρήσει στην αγορά της Σκανδιναβίας ο Ίλια Ίβιτς δεν περιλαμβάνει μόνο την περίπτωση του Τάνκοβιτς. Στην ατζέντα του τεχνικού διευθυντή της ομάδας φέρεται να υπάρχει και άλλος ποδοσφαιριστές από την συγκεκριμένη αγορά, που αγωνίζεται σε διαφορετική θέση.

Ο Ίβιτς έχει σύμφωνα με πληροφορίες στο μπλοκάκι του τουλάχιστον έναν ακόμα πιθανό μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ, που προέρχεται από χώρα της Σκανδιναβίας. Χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται επίσης για Σουηδό. Οι Κιτρινόμαυροι κινούνται πέρα από την απόκτηση ενός εξτρέμ και για την ενίσχυση δύο ακόμα γραμμών, της άμυνας και του κέντρου.

Η Ένωση θέλει να αποκτήσει τον Γενάρη έναν στόπερ που θα έρθει να πάρει φανέλα βασικού αλλά και έναν κεντρικό χαφ με ικανότητα στη δημιουργία. Θέσεις για τις οποίες ίσως να έχει βρεθεί βασικός υποψήφιος, μέσω του σκάουτινγκ που έχει κάνει ο Ίβιτς στην αγορά της Σκανδιναβίας. Μια αγορά που δείχνει να έχει έρθει στο προσκήνιο για την ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ