Χοακίν Τόρες: Το παιδί που έχει πάρει τα μυαλά του ΠΑΟΚ

Χοακίν Τόρες: Το παιδί που έχει πάρει τα μυαλά του ΠΑΟΚ

Τέσσερα γκολ και μία ασίστ σε εφτά ματς. Ηγετική παρουσία με τη φανέλα του Βόλου. To10.gr αποκαλύπτει το έντονο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ να αποκτήσει μέσω... Βόλου τον Χοακίν Τόρες, που ανήκει στη Νιούελς Ολντ Μπόις.

Είναι ένα παιδί που πριν από 1,5 χρόνο η Νιούελς Ολντ Μπόις τον κοστολογούσε περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ. Ήταν η σεζόν που ο Χοακίν Τόρες είχε πραγματοποιήσει 29 συμμετοχές με τη φανέλα της, έχοντας τέσσερα γκολ και δύο ασίστ. Η σεζόν που κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων της Αργεντινής και ήδη οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης έστελναν ανθρώπους τους στο Ροζάριο για να τον παρακολουθήσουν.

Το… μίνιμουμ των τριών εκατομμυρίων ευρώ δε βγαίνει από φήμες ή σενάρια. Τόσα έδινε η Μπενφίκα στη Νιούελς για να τον αποκτήσει. Πρόταση που απαντήθηκε με ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι». Τα χρήματα θεωρούνταν λίγα από τους Αργεντινούς για ένα τέτοιο ταλέντο.

Συν το χρόνω η αξία του άρχισε να πέφτει. Η Νιούελς άρχισε να αλλάζει προπονητές σαν τα… πουκάμισα (τέσσερις σε ένα χρόνο), ο Τόρες έμενε πίσω στην ιεραρχία της ενδεκάδας και κάπου ξεχάστηκε από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Κάπως έτσι ήρθε ο Βόλος και μέσω του Τάκη Γιαννόπουλο εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση, φέρνοντας στην νεοφώτιστη στη μεγάλη κατηγορία ομάδα τον 22χρονο μεσοεπιθετικό με τη μορφή δανεισμού. Για μια ομάδα σαν τον Βόλο, η αγορά του ήταν απαγορευτική, ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα, που καμία σχέση δεν έχουν με τα τρία και πλέον εκατομμύρια που ζητούσε η ομάδα του πριν από μερικούς μήνες.

Ζωηρό το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ

Στη μικρή έως τώρα παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Τόρες έχει… βγάλει μάτια. Αποτελεί έναν από τους καλύτερους wimgers του πρωταθλήματος, μετράει ήδη τέσσερα γκολ σε εφτά αγώνες, έχει δώσει μία ασίστ και ορισμένα από τα γκολ που έχει σημειώσει είναι για highlights.

Όπως εκείνο το σλάλομ απέναντι στον Ατρόμητο στον Βόλο. Ή το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ με εναέριο τακουνάκι, που ανάγκασε όλο το γήπεδο να τον χειροκροτήσει.

Ο Τόρες δε θα αργούσε να μπει στο μάτι μεγαλύτερων ομάδων από τον Βόλο. Που μπορούν να προσεγγίσουν τα «θέλω» της ομάδας στην οποία ανήκει. Και το πρώτο και πολύ ζεστό ενδιαφέρον έρχεται από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο ΠΑΟΚ μέσω… Βόλου είναι έτοιμος να προσεγγίσει τη Νιούελς Ολντ Μπόις για την πρώτη επαφή/ερώτηση για τον Χοακίν Τόρες. Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την αγορά της Αργεντινής, μάλιστα, ερμηνεύοντας τα έως τώρα δεδομένα, περιμένουν εξελίξεις άμεσα. Ακόμα και τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η τιμή, το ποσοστό μεταπώλησης, οι ανταγωνιστές

Πόσο κοστίζει αυτή τη στιγμή ο Τόρες; Κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ, λένε, όσοι γνωρίζουν λεπτομέρειες της υπόθεσης. Τιμή που θα ανεβαίνει όσο ο Αργεντινός συνεχίζει τις υπέροχες εμφανίσεις που κάνει με τον Βόλο. Ρήτρα στο συμβόλαιό του δεν υπάρχει, όμως υπάρχει κάτι σημαντικό στη συμφωνία Βόλου – Νιούελς για τον δανεισμό του, που ίσως παίξει ρόλο στην υπόθεση του ΠΑΟΚ.

Αν ο Τόρες πουληθεί ενόσω αγωνίζεται με τη φανέλα του Βόλου, τότε η ομάδα της Μαγνησίας δικαιούται ποσοστό 15% επί των χρημάτων που θα πάρει η Νιούελς. Αν, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ ή οποιαδήποτε ομάδα τον αγοράσει είτε τον Ιανουάριο, είτε το επόμενο καλοκαίρι, ο Βόλος παίρνει χρήματα. Σημαντικό «κρατούμενο» για την υπόθεση, με δεδομένο κιόλας πως ο Βόλος με τον ΠΑΟΚ έχουν εξαιρετικές σχέσεις, άρα δε θα ήταν πρόβλημα για τους Θεσσαλονικείς να τον αποκτήσουν ακόμα και τον Ιανουάριο.

Για τον Τόρες, πάντως, έχουν εμφανιστεί κι άλλοι μνηστήρες. Σύλλογοι από Γαλλία και από Μεξικό παρακολουθούν τον Αργεντινό, ο οποίος «αναγέννησε» την καριέρα του στην Ελλάδα. Και δεν αποκλείεται να χτυπήσουν την πόρτα της Νιούελς από τώρα, διότι όποιος περιμένει το καλοκαίρι ίσως δει την τιμή του να είναι και πάλι απλησίαστη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ