ΑΕΚ: Σε 22 μέρες 9 γκολ, σε μια σεζόν 12!

ΑΕΚ: Σε 22 μέρες 9 γκολ, σε μια σεζόν 12!

Οι αμυντικές επιδόσεις της ΑΕΚ, στον τελευταίο μόνο μήνα, δικαιολογούν απόλυτα την βαθμολογική θέση της Ένωσης και την απόστασή της από την κορυφή.

Η επανέναρξη των πρωταθλημάτων μετά την τελευταία, για το 2019, διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων θα βρει την ΑΕΚ στο μείον εννιά από την κορυφή της βαθμολογίας και στην τρίτη θέση, επτά βαθμούς πίσω από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Η ήττα και κυρίως ο τρόπος που αυτή ήρθε, από τον Παναθηναϊκό, ήταν ένα (ακόμη) σοβαρό πλήγμα στην ψυχολογία της ομάδας που βλέπει ακόμη μία χρονιά να κινδυνεύει να χαθεί από τον Νοέμβρη. Και πως αλλιώς όμως όταν η Ένωση παρουσιάζει τέτοια εικόνα στο γήπεδο κυρίως στο αμυντικό κομμάτι.

Τα νούμερα στην περίπτωση της ΑΕΚ είναι αμείλικτα και εξηγούν πολλά αν όχι τα πάντα για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δεχτεί 15 γκολ στις πρώτες δέκα αγωνιστικές που σε… απλά μαθηματικά σημαίνει 1,5 γκολ ανά ματς.

Το «εντυπωσιακό» στην υπόθεση, προκύπτει μέσα από τα ματς που έδωσε η ΑΕΚ στο διάστημα από την διακοπή του Οκτωβρίου μέχρι και αυτή του τρέχοντος μήνα. Τέσσερα ματς, αρκετά μεγάλης δυσκολίας και στα οποία οι «κιτρινόμαυροι» δέχθηκαν εννιά γκολ. Δύο από τον Βόλο, δύο από τον Ολυμπιακό, άλλα τόσα από τον Ατρόμητο και τρία μέσα σε 20 περίπου λεπτά από τον Παναθηναϊκό.

Την χρονιά που η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια, είδε την εστία της να παραβιάζεται μόλις 12 φορές σε 30 ματς. Μέσα σε 22 μέρες δηλαδή φέτος η ΑΕΚ δέχθηκε τα τρία τέταρτα των γκολ που έφαγε σε ολόκληρη εκείνη την χρονιά.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δέχθηκε δύο γκολ σε ένα παιχνίδι μόνο δύο φορές. Από τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι που επικράτησε με 3-2 στο ΟΑΚΑ και στην ήττα μια εβδομάδα μετά, από τον Αστέρα στην Τρίπολη (2-1). Σε όλα τα υπόλοιπα ματς, είχε δεχθεί ένα ή κανένα γκολ.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς, πως ομάδα που θέλει να λέει πως πηγαίνει για πρωτάθλημα, δεν μπορεί να έχει τέτοιες επιδόσεις όπως αυτές που έχει ο Δικέφαλος φέτος, ούτε γίνεται να ξεκινάει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι κυνηγώντας το σκορ.

Γι’ αυτό και κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυση στην οπισθοφυλακή και ίσως με παραπάνω από έναν παίκτη καθώς πέραν των Βράνιες και Τσιγκρίνσκι (και αυτοί με τις ιδιαιτερότητές τους), οι υπόλοιπες λύσεις που υπάρχουν εκεί αυτή τη στιγμή, ούτε σιγουριά δίνουν, ούτε επιπέδου ΑΕΚ είναι. Το θέμα με λίγα λόγια είναι και ποιοτικό αλλά και ποσοτικό και θα πρέπει να λυθεί στην προσεχή μεταγραφική περίοδο ώστε να καταφέρει η Ένωση να διορθώσει τα πράγματα και να σώσει ό,τι σώζεται από τη σεζόν που τρέχει.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ