Η «εκτόξευση» του Γαλανόπουλου και οι… μνηστήρες

Η «εκτόξευση» του Γαλανόπουλου και οι… μνηστήρες

Το ξεκίνημά του το 2016, οι άνθρωποι που τον πίστεψαν, η εξέλιξη και οι ενδιαφερόμενοι από το εξωτερικό που πληθαίνουν

Ο Κώστας Γαλανόπουλος διανύει το καλύτερο διάστημα της καριέρας του. Είναι βασική μονάδα της ΑΕΚ αλλά πλέον και της εθνικής, με τη φανέλα της οποίας σκόραρε το παρθενικό του γκολ προχθές κόντρα στη Φινλανδία. Ο 21χρονος χαφ κάνει συνεχώς βήματα μπροστά και εξελίσσεται. Η διαδρομή του μέχρι σήμερα δεν ήταν εύκολη και χρειάστηκε επιμονή, θέληση, πείσμα και κυρίως πολλή δουλειά, για να βρεθεί στο σημείο που είναι τώρα.

Ο Έλληνας μέσος ανέβηκε βήμα-βήμα τις μικρές ομάδες της ΑΕΚ. Σε αυτή τη διαδρομή υπήρξαν διαστήματα στα οποία φάνηκε να μένει στάσιμος, μιας και για καιρό αδυνατούσε να καθιερωθεί στη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου.

Εκείνος που τον πίστεψε πρώτος και του έδωσε την ευκαιρία ήταν ο Στέλιος Μανωλάς. Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ είχε διακρίνει το ταλέντο του Γαλανόπουλου και δούλεψε μαζί του. Ενώ με δική του εισήγηση έγινε η προώθησή του στην πρώτη ομάδα. Το ντεμπούτου του Γαλανόπουλου έγινε στο φινάλε της σεζόν 2015-2016, όταν πέρασε αλλαγή σε ένα ματς με τον Πανιώνιο για τα πλέι οφ.

Στις 28 Ιουλίου του 2016 θα καταγράψει και την πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή, όταν στο «Ζοφρί Γκισάρ» του Σεντ Ετιέν ο Τιμούρ Κετσπάγια τον σήκωσε για πρώτη αλλαγή στη θέση του Ρόλαντ Βάργκας στο 67ο λεπτό στο 0-0 με τους «στεφανουά». Από εκείνη τη στιγμή και μετά όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Οι συμμετοχές του με την ΑΕΚ άρχισαν να πυκνώνουν ενώ είχε ενεργή συμμετοχή και στην πορεία της Ένωσης προς το πρωτάθλημα, με τον Μανόλο Χιμένεθ να του εμπιστεύεται όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Κάτι που έκαναν και οι προπονητές που ακολούθησαν.

Οι «μνηστήρες» και τα σενάρια που «φουντώνουν» ενόψει Γενάρη

Η αγωνιστική εκτόξευση του Γαλανόπουλου γεμίζει με ικανοποίηση την ΑΕΚ. Ενώ παράλληλα φέρνει τον διεθνή άσο και στο στόχαστρο ομάδων του εξωτερικού. Ήδη η Φέγενορντ ακούγεται πως παρακολουθεί «ζεστά» την περίπτωσή του, ενώ το όνομα του Γαλανόπουλου υπάρχει και στα μπλοκάκια συλλόγων της Μπουντεσλίγκα.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο σχετικά με τον Γαλανόπουλο, όμως δεν αποκλείεται να προκύψει στην πορεία. Ακόμα και τον Γενάρη. Ειδικά στην περίπτωση που ο «Γαλανό» συνεχίσει στο ίδιο τέμπο και συνεχίσει να κάνει βήματα μπροστά. Είναι δεδομένο πως παρά την βελτίωσή του, ο νεαρός άσος δεν έχει πιάσει ακόμα το «πικ» του. Ο Γαλανόπουλος είναι ένα από τα πλέον ελπιδοφόρα πρότζεκτς της ΑΕΚ αλλά και συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκείνο που μένει να φανεί είναι ποιο θα είναι το «ταβάνι» του και αν τελικώς το ταλέντο του, λάμψει κάποια στιγμή, σύντομα ή στην πορεία, και εκτός συνόρων.

H AEK θα μπορούσε να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων για τον Γαλανόπουλο εφόσον υπάρχει μια «βάση» που θα είναι μεταξύ δύο και τριών εκατομμυρίων ευρώ. Χρήματα που εφόσον προκύψουν είναι πιθανό να βάλουν την Ένωση στον… πειρασμό να συζητήσει την παραχώρηση του διεθνούς άσου. Ακόμα και τον Γενάρη. Το όνομα του Γαλανόπουλου συγκεντρώνει όλο και περισσότερους ενδιαφερόμενους και παρότι στην ΑΕΚ δεν υπάρχει… πλάνο για την πώλησή του αυτή τη στιγμή, είναι πιθανό να μπει σε μια τέτοια διαδικασία στο προσεχές διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ