Ο Αζεβέδο, ο Λουτσέσκου, η Βραζιλία και οι τραυματισμοί

Ο Αζεβέδο, ο Λουτσέσκου, η Βραζιλία και οι τραυματισμοί

Ο Μάρσιο Αζεβέδο μίλησε για τη σχέση του με τον (προξενητή) Μιρτσέα Λουτσέσκου, τις πιθανότητες επιστροφής στη Βραζιλία, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τι προβληματίζει τον ΠΑΟΚ.

Ο Μάρσιο Αζεβέδο είναι ένας από τους βασικούς μεταγραφικούς στόχους του ΠΑΟΚ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος μπακ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποχωρήσει από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, καθώς ο νυν προπονητής, Πάουλο Φονσέκα, δεν έχει στα βασικά του πλάνα, ενώ παράλληλα το συμβόλαιό του ληγει τον ερχόμενο Ιούνιο.

Λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας, που καθιστά πολύ λιγότερο κοστοβόρα μία πιθανή μεταγραφή του, πέραν του ΠΑΟΚ φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να κινηθούν κι άλλες ομάδες για την απόκτηση του έμπειρου αμυντικού, κυρίως από τη Βραζιλία. Με την Μποταφόγκο να παρουσιάζεται ως η πρώτη ενδιαφερόμενη, αλλά όχι και η μοναδική.

Εχει σημασία σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο Αζεβέδο πρόσφατα παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στο δίκτυο «Globo Esporte», όπου αναφέρθηκε εκτενώς στις σοβαρές σκέψεις του για επαναπατρισμό μετά από πέντε χρόνια, αλλά και στις πιθανότητες να… επεκτείνει το συμβόλαιό του με την ομάδα του Ντόνετσκ, παρότι κάτι τέτοιο δεν φαντάζει πιθανό αυτή τη στιγμή.

Επίσης, ο 31χρονος μπακ εξηγεί τους λόγους που δεν αγωνίζεται στη Σαχτάρ και παράλληλα αναφέρεται και στην εξαιρετική σχέση του με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρα του προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν, αλλά και… προξενητή του φλερτ του Δικεφάλου με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή.

«Εχουν περάσει πέντε χρόνια που βρίσκομαι εδώ (σ.σ. Ουκρανία) και το συμβόλαιό μου λήγει σε εξι μήνες. Βλέπω με καλό μάτι το να επιστρέψω στη Βραζιλία, καθώς είμαι πολύ καιρό μακριά από τη χώρα. Επίσης έχω κάποιες πιθανότητες να ανανεώσω εδώ (σ.σ. στη Σαχτάρ) το συμβόλαιό μου, αλλά κανείς δεν ξέρει. Ας περιμένουμε. Ας το αφήσουμε στο μέλλον, και θα δούμε τι θα γίνει», είπε αρχικά ο Αζεβέδο για το ζήτημα του επαναπατρισμού του και του συμβολαίου με τη Σαχτάρ.

Ενώ μιλώντας για το γεγονός ότι φέτος δεν έχει πολλές συμμετοχές, τόνισε: «Οταν ο Λουτσέσκου ήταν εδώ, του άρεσαν πολύ οι Βραζιλιανοι παίκτες. Επαιζα διαρκώς με τον ίδιο στην ομάδα, αλλά όταν έφυγε και ήρθε ο νέος προπονητής έπαθα έναν τραυματισμό. Εχω επιστρέψει, είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Εχει την άποψή του, χρησιμοποιεί άλλον παίκτη, νομίζω ότι πρέπει να το σεβαστούμε. Αλλά προπονούμαι για να είμαι πάντα καλά και έτοιμος».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ευρωπαϊκή εμπειρία και τι έχει αποκομμίσει από αυτήν, ο Αζεβέδο υποστηρίζει ότι έγινε καλύτερος παίκτης και εξελίχθηκε στη Γηραιά Ηπειρο: «Είμαι πολύ καλύτερος παίκτης από ό,τι ήμουν παλιότερα. Μαθαίνω κάθε μέρα περισσότερα, κάθε μέρα είναι ημέρα εκπαίδευσης. Εμαθα πολλά, επειδή εδώ στην Ευρώπη πρέπει να είσαι πειθαρχημένος στην αμυντική γραμμή. Και επειδή εγώ είμαι παίκτης που του αρέσει να επιτίθεται πολύ, ήταν κάτι που με βοήθησε πολύ».

Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αζεβέδο ήταν κατά βάση ο αναπληρωματικός αριστερός μπακ της Σαχτάρ τα τελευταία 3,5 χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα του Ντόνετσκ, ενώ αντιμετώπισε και πολλούς τραυματισμούς που εμπόδισαν την παρουσία του σε πολλά παιχνίδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στη Σαχτάρ έχει μόλις 28 συμμετοχές και 3 ασίστ! Ενώ στη 2ετία του στη Μέταλιστ είχε συνολικά 44 ματς και 2 ασίστ.

Μάλιστα, δεν είναι μυστικό ότι ο μόνος λόγος που στον ΠΑΟΚ κάνουν δεύτερες σκέψεις για τον Αζεβέδο είναι το γεγονός ότι η παρουσία του στη Σαχτάρ έχει συνδυαστεί με πλήθος τραυματισμών. Αλλά από τη στιγμή που ο Λουτσέσκου θεωρεί ότι μπορεί να εξελιχθεί σε «Μάτος από δεξιά», η διοίκηση σκέφτεται να του κάνει το χατίρι, αφού πρώτα περάσει τον παίκτη από εξονυχιστικό έλεγχο, όπως πρέπει να κάνει κάθε σοβαρή ομάδα που σέβεται την επένδυσή της. Σε περίπτωση, δε, που ο Βραζιλιάνος δεν πάρει έγκριση, οι περιπτώσεις Λουντ και Χατζισαφί είναι αυτές που ακολουθούν στη λίστα του ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ